![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.12.2004
![]() |
Dalem tak i nic...dziwi mnie to ze jesli cokolwiek wybiore i dam selectable subtitles to jak dam previev to tam nie ma napisow (np w previev w dvd2svcd byly)..ale to nic moge miec napisy nawet na stale czyli ta peirwsza zakladka ale jak je zrobic zeby bylo POD filmem? jakikolwiek ustawie margines dalej sa w tym sammym miejscu :/
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
..: DVD-VIDEO :..
Data rejestracji: 20.08.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Tutaj znowu zabawa z audio...TFM czy dvd2svcd to bardzo fajne programiki...juz ten TFM mi dodaje napisy (na stale ale moga tak byc) ale chce je zrobic pod filmem, juz jestem tak blisko :}}
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Znalazlem cos takiego na forum:
Napisy na borderze da się zrobić tylko przez ręczną edycję skryptu avs. Wystarczy wyciąć linię zawierającą TextSub i wkleić ją poniżej lini zawierającej AddBorders. Po prostu zmieniasz kolejność, najpierw bodajesz bordery a potem ładujesz napisy. Jedna uwaga, jeśli w ustawieniach czcionki w TFM miałeś rozmiar np.24 i było ok to w przypadku zmiany kolejności lini musisz ustawić tam jakieś 14 i będzie mniej więcej to samo. Skrypt avs najlepiej edytować notatnikiem ale z pliku na dysku a nie z okienka które wyświetla TFM. Otwierasz sobie notatnikiem plik avs, dokonujesz zmian, zapisujesz, uruchamiasz w jakimś playerku i sprawdzasz czy osiągnąłeś zamierzony efekt, jeśli tak to wklejasz do okienka TFM zawartość zmodyfikowanego przez ciebie pliku avs. I to zdaje egzamin. Jednak jesli ktos wie dlaczego jesli wybiore "selectable subtitles: i daj preveiv video to wowczas nie mam napisow (po konwersji pozniej w powerdvd rowniez nie mam) to prosze o jakies rady. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|