![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
BOSS
Data rejestracji: 13.09.2004
![]() |
Divx na DVD pomocy
hej
mam prosbe o pomoc mi bo juz od 2 miechow bawie sie z przerobka divx na DVD i nic nie wychodzi !! Probowalem poradnikiem Cobraverde ale z nim sie nie da dogadac nie odpisuje !(fps na nadub ustawione na 25 a w CCE pokazuje 19 i film jest juz kicha bo jest dluzszy ) i nie wiem co zrobic bo tak to sposob jest extra ale kicha bo nie wiem co dalej ?? probowalem Win avi Video converter ale 0 jakosci ! co proponujecie do zrobienia dobrego DVD mam koncerty na divx i chcialbym zeby to bylo cos naprawde dobrego zeby mozna bylo dopiepsszyc na 5.1 ![]() Pomocy
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Kibic żużla :)
Data rejestracji: 07.12.2004
![]() |
The Film Machine (wykorzystuje CCE więc jakoś cbędze ładna).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Po pierwsze poradników na ten temat jest tyle, że nie trzeba się koniecznie trzymać tego od Cobry. Polecam TEN, lub któryś z TYCH . Co do poradnika, o którym mówisz. Wczytaj film bezpośrednio do CCE za pomocą skryptu *.avs i zmień w nim ilość klatek na sekundę na 25 (jeśli film DivX miał 23,976), w ten sposób ominiesz Nanduba. Albo nic nie ruszaj, a już po fakcie zmień fps w programie Restream dostępnym na stronie Cobry. Pozostaje modyfikacja ścieżkę audio, którą należy zrobić zgodnie poradnikiem. Można też zastosować druga metodę przeróbki filmu opisaną TU, wtedy jest dużo prościej. pozdrawiam ps. jesteś niezły, że po 2 miesiącach nieudanych prób jeszcze nie straciłeś zapału ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.09.2005
![]() |
Polecam Cinema Craft 2.70 łatwe szybkie i jakos naprawde dobra
|
![]() |
![]() |
![]() |