Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 31.03.2005, 17:16   #1
bobikrk
Nowy na forum

Data rejestracji: 31.03.2005
bobikrk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question Divx -> Dvd Problem z dzwiękiem

Witam serdecznie! Mam następujący problem. Konwertuje film Divx programem "DVD2SVCD" do postaci DVD z dzwiękiem stereo, następnie nie wypalam go bezpośrednio na płytę bo chce przekonwertować dzwięk do formatu 5.1 lub Soraund w postaci AC3, uruchamiam AC3Machine ładuję do niego plik dzwiękowy rozkodowany przez DVD2SVCD i konwertuje go w AC3 np 5.1, po etapie konwersji składam wszystko w DVD Maestro i wypalam na płycie, wszystko przebiega bez błędów. I problem się pojawia gdy chcę go odtworzyć na kinie domowym, obraz ładnie idzie bez błędów a niema dzwięku jest cisza odtwarzacz pokazuje system pro logic, odtwarzacz działa na pewno bo inne filmy kupione chodzą normalnie. Dodam że na komputerze dzwięk jest normalnie słyszalny tak samo na innym DVD domowym zwykłym, nie na kinie.
Prośba o pomoc co może być przyczyną braku dzwięku.
bobikrk jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.07.2005, 19:10   #2
rork
Guru

Data rejestracji: 28.07.2002
rork niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Czy te 'inne' filmy mają dźwięk pro logic bo jak tak to nie mam pojecia oco chodzi ale jak nie maja to pewnie ten odtwarzacz wysyła dźwięk na wyjscie cyfrowe i z tąd brak dźwięku, może w menu tego Dvd jest opcja za to odpowiedzialna i da się to przekierować na wyjscie analogowe

pozdrawiam

ps. ups nie spojżałem na wiek tego posta sorki
rork jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: