Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 27.01.2004, 20:12   #1
pawlach
Bywalec

Data rejestracji: 27.04.2003
pawlach w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
divx-DVD uparty jak Muł

W ramach walki o lepsze dobro socjalistycznej ojczyzny postanowiłem przerobić sobie koncert divx na DVD. Kilka tygodni temu zapuściłem sobie e-donkey***8217;a i zassałem koncert Yanni***8217;ego w dwóch częściach. I teraz postanowiłem go przerobić. Najpierw chciałem go połączyć ale tutaj lekko się zdziwiłem bo okazało się że sciągnąłem dwie różne częsći koncertu ***8211; każda z nich w troche innym formacie. Ale ponieważ jestem z natury osobą szalenie upartą (najlepiej wie o tym moja kobieta ***8211; e-donkey to przy mnie to pikuś) nie poddałem się i doprowadziłem swój pomysł do końca.
Miałem dwie częsci koncertu o nastepujących parametrach:
CD1 ***8211; divx5 ***8211; 416x304 ***8211; bitrate 1765 kb/s- 29.970 FPS-AC3-384kb/s
CD2- divx3 - 512x394 - bitrate 1536 kb/s-29.970***8211;AC3-384kb/s

Ponieważ obie części koncertu delikatnie na siebie nachodziły ( jakieś 2-3 minuty) przyciąłem (Nandubem) tak obie częsci aby klatki do siebie pasowały. Nie było to zbyt proste bo połączenie musiało nastąpić w miejscu ***8222;klatki kluczowej***8221; ***8211; ale jakos udało się taką dopasować. No i później tak jak przy normalnej konwercji:
1. oddzielenie video od audio,
2. oba pliki video konwertuję do 720x480 (postanowiłem że zostawie to wszystko w NTSC gdyż mój odtwarzacz DVD czyta spoko NTSC)
3. oddzielone pliki audio wczytuje do Soft Encodera i oddzielam każdego Wava osobno. Następnie odpowiednie pliki wave z pierwszej i drugiej częsci koncertu łącze ze soba w programie Adobe Audition(dawniej Cool Edit Pro). Powstałe pliki wav łącze do kupy a następnie ponownie je ładuje do Soft Encodera i robie z tego AC3.
4. Otwieram DVD Maestro i ładuje najpierw pierwszy plik video a zaraz za nim ustawiam drugi plik video i dołączam do tego zrobiony AC3.
5. Teraz robie compilacje DVD (NTSC) i wypalam na plytce.
Teraz otwieram browarek i zapuszczam wypalony koncert. No coż może nie jest to to samo co DVD oryginal ale po trzecim piwie ***8222;mnie to ryba***8221;.
pozdrawiam
Palacz
pawlach jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: