Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 01.07.2010, 14:28   #1
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 30.11.2004
Posty: 12
krukilis w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dlaczego nie moge polaczyc plikow mpg?

Skopiowalem pliki .vob z plyty DVD na dysk programem DVDFab (tak jak ktos polecil w poprzednim moim watku). Zmienilem rozszezenia na .mpg. Pinnacle Studio 11 bez problemu otwiera te pliki, jednak chcialbym polaczyc je w jedna calosc, a opcja ta jest niedostepna. Chcialem polaczyc je rowniez w programie VirtualDubMod, ale opcja "append segment", takze nie jest dostepna. Czy ktos wie gdzie jest problem? Pozdrawiam!
krukilis jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.07.2010, 15:21   #2
Author
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika nimal
 
Data rejestracji: 29.03.2003
Lokalizacja: The World
Posty: 16,410
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
napisz, co chcesz zrobic
tak od poczatku do konca
bo, znajac zycie, to sobie utrudniasz robiac dodatkowe etapy bez potrzeby
chcesz DVD zrzucic do AVI lub czego podobnego? to o to zapytaj
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.07.2010, 19:36   #3
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 30.11.2004
Posty: 12
krukilis w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam wesele na plycie DVD i musze w nim wprowadzic kilka zmian. W moim poprzednim watku pytalem jak zgrac material z plyty DVD na dysk bez utraty jakosci. Dostalem odpowiedz ze mozna to zrobic np. przy pomocy DVDFab. Tak wiec zrobilem (choc pewnie po prostu moglem skopiowac pliki VOB "na zywca". Nie wazne. Po skopiowaniu na dysku mam dwa pliki IFO i cztery VOB. Z tego co widze material wideo jest w tych czterech plikach VOB, dlatego zeby otworzyc ja w Pinnacle Studio zmienilem im rozszezenia z .vob na .mpg. Pliki ladnie sie otwieraja, ale material mam w CZTERECH czesciach, a potrzebuje to miec w jednym kawalku i tu jest caly problem, bo tak jak pisalem wyzej ani w Pinnacle Studio ani w VirtualDubMod, opcje laczenia nie sa aktywne...
Moze powinieniem zabrac sie z to w inny sposob, wiec prosze o rade. Tylko zaznaczam ze nie chce tracic jakosci, wiec zgrywanie do Divx'a np. w AutoGordianKnot odpada.
Moze zapytam inaczej: jak zgrac ten material z plyty DVD tak aby nie tracic jakosci, miec wszystko w jednym pliku i otwieral to program Pinnacle Studio 11? Pozdrawiam!
krukilis jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.07.2010, 20:14   #4
egipski bóg
 
Avatar użytkownika ynsiwy
 
Data rejestracji: 28.02.2004
Lokalizacja: Gdańsk/Okolice
Posty: 2,896
ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
nawet jak byś zgrał to w jeden plik przez AGK bez jakiejkolwiek kompresji, to po wrzuceniu do Pinnacle Studio 11 będziesz miał jeden cały film, nie tak jak przy składaniu tego filmu za pierwszym razem.
Tak mi się wydaje bo miałem taki przypadek.
Musisz mieć pliki źródłowe z kamery.
ynsiwy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.07.2010, 22:14   #5
Author
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika nimal
 
Data rejestracji: 29.03.2003
Lokalizacja: The World
Posty: 16,410
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
to powinno pomoc
http://www.videohelp.com/tools/VobEdit
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.07.2010, 11:37   #6
gÓru
 
Avatar użytkownika gallus
 
Data rejestracji: 20.12.2003
Lokalizacja: Zbąszynek
Posty: 5,977
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
A mi się wydaje, że wystarczy DVD shrink i odznaczenie w opcjach opcji cięcia zrzucanych plików a później zmiana *.vob na *.mpeg... ale zaznaczam, że już dawno nie bawiłem się z DVD to mogło mi się coś pomieszać
__________________

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Wybór aparatu, co kupić, osprzęt - filtry, obiektywy, itp Calme Fotografia 2831 10.06.2016 14:44
Brak Dzwieku w kompie ????? help zales130 Komputery 17 21.02.2008 20:46
11 Wrzesnia WTC andy Off topic 51 22.11.2006 20:34
??? eMule ??? siwy_mw Off topic 92 09.09.2004 20:38
Teksty nauczycieli Tribunal Off topic 47 11.04.2004 21:39


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO