![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 07.06.2004
![]() |
Dodawanie ścieżki dźwiękowej do DVD9
Witam!!!
Mam problem z poprawnym dodawaniem ścieżki dźwiękowej do istniejącej płyty DVD9 z menu i dodatkami itp. tak aby nie naruszyć struktury całej płyty. Powiedzmy ze mam płytkę tylko z dźwiękiem DTS i wyciagam go jako pojedyńczy plik *.dts. Mam tez oryginalną płytę DVD9 z polskim wydaniem i lektorem 2.0. Teraz nie naruszając struktury DVD chcę dodać plik z *.dts'em oraz plik z lektorem 5.1 *.ac3 (zrobionym przeze mnie). Złożyć to razem i żeby wszystko grało tak jak trzeba i można było sobie podczas filmu wybrać dodatkowe opcje dźwięku. (Menu aktualnie mnie nie interesuje) Oto jakiego oprogramowania używam: - DVD Decrypter - tu muszę montować płytę z obrazem aby wydostać tylko wyłącznie poprawną listę z Chapterami dla InfoEdit'a (tylko wtedy rodziały są poprawne w filmie - nie wiem dlaczego) - PgcDemux - tym programikiem uzyskuje osobno video (*.m2v), audio (*.ac3 lub *.dts) oraz napisy w formacie (*.sup) oraz dokładne opóźnienia ścieżek dźwiękowych podane w [ms]. - IfoEdit - tu używam opcji authoringu i składam to wszystko razem (ponieważ obsługuje pliki z napisami *.sup oraz kilka ścieżek dźwiękowych). Razem ścieżek dźwiekowych będzie aż 5. - IfoUpdate - ten programik uaktualnia mi pliki z authoringu z tymi z oryginalnego wydania DVD. Następnie kiedy odtarzam DVD to przed menu zdarza sie ze pojawia sie krótka wstawka z Warner Home Video (lub jakis podobny) i tu jest problem, bo w zmodyfikowanym DVD9 pojawia sie pusty ekran i zatrzymuje mi DVD. Oczywiście mogę wejść do VobBlanker'a i usunąć to, ale mi chodzi o to, aby wszystko było tak jak na oryginalnym DVD. Bardzo mi na tym zależy. Czy znacie jakieś inne sposoby (programy), którymi będę mógł to wszystko zrobić bez naruszania struktury DVD ![]() Bardzo proszę o pomoc. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|