Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 01.01.2006, 17:34   #1
jp44
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 13.10.2005
Posty: 17
jp44 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Drgania w filmie MPEG2 ??

Witam Czy znacie moze jakis program ktory by poprawil mi ta usterke przerobilem film encoderem mainconcept MPEG i gdy odtwarzam w power DVD lub w stacjonarnym DVD obraz lekko skacze ?? z gory dziekuje za dopowiedz.
jp44 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.01.2006, 10:32   #2
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
lekko skacze cały czas (i cały obraz) czy tylko szybko poruszające się elementy (np biegnący człowiek) są poszarpane (efekt złego przeplotu)?
Zerknij na ostatni obrazek na tej stronie.
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.

Ostatnio zmieniany przez ideJ : 03.01.2006 o godz. 10:34
ideJ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.01.2006, 16:31   #3
Hetman
Bywalec
 
Data rejestracji: 18.06.2002
Posty: 33
Hetman w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Przepraszam, ze sie podlacze do tego tamatu, ale mam wlasnie taki sam problem.
Film jest w avi i gdy probuje przerobic na dvd (uzywalem TMPG, MainConcept,Procoder) mam drgania podczas przerobionego mpeg'a w ciagu calego filmu
Skorzystalem z szukajki, ale jakos nie widze drogi jak to moge naprawic.
Film jest w PAL'u a chce go przerobic na NTSC.
Obraz jest taki jak na stronie ktora podal ideJ
Bylbym wdzieczny za podpowiedz.
Wielu niezapomnianych chwil i zdrowia z nowym rokiem zycze
Zyczliwym
Hetman
Hetman jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.01.2006, 03:22   #4
PIOTR34
..: DVD-VIDEO :..
 
Avatar użytkownika PIOTR34
 
Data rejestracji: 20.08.2003
Lokalizacja: Kraków
Posty: 2,069
PIOTR34 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Hetman
Przepraszam, ze sie podlacze do tego tamatu, ale mam wlasnie taki sam problem.
Film jest w avi i gdy probuje przerobic na dvd (uzywalem TMPG, MainConcept,Procoder) mam drgania podczas przerobionego mpeg'a w ciagu calego filmu
Skorzystalem z szukajki, ale jakos nie widze drogi jak to moge naprawic.
Film jest w PAL'u a chce go przerobic na NTSC.
Obraz jest taki jak na stronie ktora podal ideJ
Bylbym wdzieczny za podpowiedz.
Wielu niezapomnianych chwil i zdrowia z nowym rokiem zycze
Zyczliwym
Hetman
Canopus Procoder lub Tmpgenc Plus powinny załatwić sprawę (Oba programy nie są darmowe) Przeczytaj ten poradnik --> TU
__________________
Pozdrowionka
Regulamin forum:
DVD2SVCD - Poradnik

PIOTR34 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.01.2006, 19:34   #5
Hetman
Bywalec
 
Data rejestracji: 18.06.2002
Posty: 33
Hetman w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dziekuje Piotr34 (kiedys udzieliles mi juz odpowiedzi )
Robie dokladnie tak jak jest tam opisane. Cos musi byc z tym filmem bo
inne przerobilem bez problemu a ten nie. Probowalem takze takze zamienic na
SVCD = wynik podobny do DVD=>klapa
Obecnie walcze z VCD i moze cos bedzie innego.
Sprawdzilem Gspot (wszystko jest zainstalowane i nie pokazuje czego nadzwyczajnego).
Wszystko wyglada jak poprzednie filmy a jednak nie pracuje.
Moze jakies rady...
Hetman jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.01.2006, 21:22   #6
PIOTR34
..: DVD-VIDEO :..
 
Avatar użytkownika PIOTR34
 
Data rejestracji: 20.08.2003
Lokalizacja: Kraków
Posty: 2,069
PIOTR34 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Hetman
Dziekuje Piotr34 (kiedys udzieliles mi juz odpowiedzi )
Robie dokladnie tak jak jest tam opisane. Cos musi byc z tym filmem bo
inne przerobilem bez problemu a ten nie. Probowalem takze takze zamienic na
SVCD = wynik podobny do DVD=>klapa
Obecnie walcze z VCD i moze cos bedzie innego.
Sprawdzilem Gspot (wszystko jest zainstalowane i nie pokazuje czego nadzwyczajnego).
Wszystko wyglada jak poprzednie filmy a jednak nie pracuje.
Moze jakies rady...
Jeśli to jest divx to Tmpgenc Plus nie radzi sobie z tym najlepiej, tzn ze ścieżką audio, należy za pomocą VirtualDub'a wyciągnąć i zapisać jako *.wav i dopiero wtedy podkładać do Tmpgenc Plus, jeśli masz możliwość sprawdź Canopus Procoder'em obsługuje divx'y bez problemów
__________________
Pozdrowionka
Regulamin forum:
DVD2SVCD - Poradnik

PIOTR34 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.01.2006, 21:53   #7
Hetman
Bywalec
 
Data rejestracji: 18.06.2002
Posty: 33
Hetman w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
U mnie audio jest OK tylko mam te drzesace sie obrazy.
I tak samo wystepuje przy TMPG, Procoder, MainConcept.
Narazie nie jestem w stanie sprawdzic jak wyszlo ze zmiana na VCD, ale nie omieszkam powiadomic.
Moja nadzieje w tym ze VCD jest "proste" i uda sie jakos obejsc ten problem
Hetman jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.01.2006, 21:56   #8
PIOTR34
..: DVD-VIDEO :..
 
Avatar użytkownika PIOTR34
 
Data rejestracji: 20.08.2003
Lokalizacja: Kraków
Posty: 2,069
PIOTR34 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Hetman
U mnie audio jest OK tylko mam te drzesace sie obrazy.
I tak samo wystepuje przy TMPG, Procoder, MainConcept.
Narazie nie jestem w stanie sprawdzic jak wyszlo ze zmiana na VCD, ale nie omieszkam powiadomic.
Moja nadzieje w tym ze VCD jest "proste" i uda sie jakos obejsc ten problem
Odnośnie tych ząbków, to musisz mieć zaznaczoną opcję "Interlace" i powinno chulać.
__________________
Pozdrowionka
Regulamin forum:
DVD2SVCD - Poradnik


Ostatnio zmieniany przez PIOTR34 : 04.01.2006 o godz. 22:00
PIOTR34 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.01.2006, 22:05   #9
Hetman
Bywalec
 
Data rejestracji: 18.06.2002
Posty: 33
Hetman w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzieki za obrazek.
Nie wiem co mam tam zaznaczone.
Co oznacza to "Interlace"?
Zawsze robilem to jako default (nigdy nie zaglebialem sie co tam jest ustawione) i jakos wychodzilo, ale chetnie sie czegos naucze.
Hetman jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.01.2006, 22:09   #10
jp44
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 13.10.2005
Posty: 17
jp44 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja sobie juz z tym poradzilem ja akurat mialem takie smugi jak sie cos poruszalo na ekranie to takie smugi bylly.Po prostu przepuscilem caly Mpeg przez MainConcept MPEG i pomoglo bardzo polecam ten encoder jest swietny ))).
jp44 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.01.2006, 01:17   #11
PIOTR34
..: DVD-VIDEO :..
 
Avatar użytkownika PIOTR34
 
Data rejestracji: 20.08.2003
Lokalizacja: Kraków
Posty: 2,069
PIOTR34 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Hetman
Dzieki za obrazek.
Nie wiem co mam tam zaznaczone.
Co oznacza to "Interlace"?
Zawsze robilem to jako default (nigdy nie zaglebialem sie co tam jest ustawione) i jakos wychodzilo, ale chetnie sie czegos naucze.
Przeplot przeważnie znajdziemy w filmach zgrywanych za pomocą kamer cyfrowych. Rzadko się zdarza żeby był w divx'ach, chociaż miałem kiedyś styczność z takim cudem.
__________________
Pozdrowionka
Regulamin forum:
DVD2SVCD - Poradnik

PIOTR34 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.01.2006, 04:02   #12
Hetman
Bywalec
 
Data rejestracji: 18.06.2002
Posty: 33
Hetman w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Na VCD poszlo. Obraz jest plynny tylko teraz wlasnie z dzwiekiem jest troche
problem bo jest cicho. Nic to.
Dzieki za pomoc a uzywalem TMPGEnc 3 Xpress

Pozdrawiam
Hetman jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.01.2006, 22:38   #13
ikar39
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika ikar39
 
Data rejestracji: 13.01.2004
Lokalizacja: poznań
Posty: 156
ikar39 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
vhs

powiedzcie panowie co to może być nie odziś zgrywam filmy i robie na dvd stacjonarne ale ostatio zgrałem materiał vhs na kopie rewelacja obraz ok ale przy wypalaniu płyty dvd mam taką sytuacje obraz jest ok ale przy ruchu kamery operatora w filmie czyli jak rusza kamerą w bok to skacze mi obraz co to moze być przy zgrywaniu dv nigdy tego nie miałem pomóżcie bo to moje wesele i chciałem zrobić na płytce a chciałem dodać ze na dvd w kopie niema takich błedów
ikar39 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.01.2006, 22:55   #14
1stwasp
Redakcja
 
Avatar użytkownika 1stwasp
 
Data rejestracji: 27.12.2003
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 719
1stwasp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=60690

Nie ma to jak 2 takie same pytania w dwóch różnych miejscach

Pozdrawiam!
1stwasp jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.