![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 07.08.2004
![]() |
![]()
Nagrywam tym programem od jakiegoś czasu i nagle okazało się ze muszę zrobić jeszcze jedną kopię z obrazu jaki jest zrobiony - no i okazało się ze nie potrafię i musiałem jeszcze raz wgrywać pliki do komputera.
Jak to jest że używając opcji OPEN IMAGE nie potrafię nagrać płyty. Wyskakuje mi takie oto okna (obrazek) i nie wiem co wskazać w tych dwóch zakładkach - robiłem wiele prób ale niggy nie zaczęło nagrywać, co robię źle ?? ![]() jeszcze obrazek co ma być wskazane w tych rubrykach ?? bo jak widać w pierwszej jest moje DVD a w drugiej jakiś folder (ale to nie ten z filmem) jaki bym nie wskazał- inny albo ten sam z obrazem mam jakieś komunikaty i nie nagrałem ani jednej płyty tym sposonem Ostatnio zmieniany przez marcin100 : 28.10.2004 o godz. 14:56 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
nie wiem co Ci wyskoczylo, ale sugerowalbym nagrywanie plikow obrazu ISO w dvd decrypterze, radzi sobie z tym wysmienicie
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
wolę zostać przy Shrinku - bo go jako tako poznałem
ale nie do końca jak widać ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
![]() |
co bym w tej drugier rubryce (select flder) nie wskazywał to mam taki komunikat
jak wskazuję inny folder ========> Ostatnio zmieniany przez marcin100 : 28.10.2004 o godz. 15:39 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
![]() |
a jak ten w którym jest film który chcę jeszcze raz skopiować to widzę to (drugi obrazek) ====>
nie mam pojęcia co robie źle i co wskazać w tych rubrykach - a moze coś wcześniej zaznaczyć trzeba - ale chyba nieee |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Data rejestracji: 03.10.2004
![]() |
z 1 rys wynika,ze nie masz miejsca na dysku D
![]() potrzeba 3889 MB a masz 3178 MB tylko tyle wolnego |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
![]() |
a może jest TAK :
czy dobrze myślę ze mimo ze mam film zrobiony Shrinkiem w jakimś folderze (np. A) to Shrink musi jeszcze raz go przepisać przy robieniu 2 kopii (np. do folderu B) zanim zrobi tą nową kopię na płycie DVD ? Troche to dziwne ale moze to jest wytłumaczenie ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
@marcin100,
robisz z czegos tak prostego niesamowita komplikacje, dvd decrytper to 2 klikniecia i nagrany obraz zrobiony przez shrinka. to dobrze, ze 'jako tako poznales shrinka' ale jezeli chcesz nagrywac plyty DVD praktycznie MUSISZ tez poznac decryptera, zreszta nie ma co w nim poznawac.
![]() |
#9 |
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
No tak ! Z banalnej żeczy można zrobić cuda.
Jak masz zainstalowane np. Nero a jest spora szansa że masz bo w Schrinku trochę głupio się dane nagrywa :\ , to zrób proszę DVD Copy. Tyle
![]() |
#10 |
Bywalec
![]() |
Dzięki za radę odnośnie decryptera , tylko że mam tych programów coraz więcej i jeden dubluje funkcje drugiego, drugi trzeciego itd.
Który (które) jest najwazniejszy ? Myślę że Nero i Shrink wystardzą do nagrywania DVD , mam jeszcze kilka programów ale do kopiowanie te są chyba najważniejsze. I jeszcze trochę żartem powiem że fajnie się czyta odpowiedzi w stylu- jak sobie można proste sprawy skomplikować a tych prostych odpowiedzi jak nie było tak niema ![]() Co do Shrinka to sądziłem ze jak się robi kopię tym programem to następną też nim dobrze zrobić - nie bardzo wiem czy trzeba czy wystarczy przeciągnąć pliki do nero z opcją Kopia DVD video. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
![]() |
decrypter jest jedna z PODSTAWOWYCH aplikacji kazdego szanujacego sie palacza dvd, omija WSZYSTKIE zabezpieczenia.
nie bedziesz nigdy mial jednego programu do palenia dvd, kazdy ma swoje funkcje i dlatego trzeba poznac ich kilka. nagrywac i tak przeciez sie nie da w shrinku, a Ty robisz rzecz b. glupia - zgrywasz wpierw obraz w shrinku, nagrywasz go (pierwsza kopia) a potem otwierasz zrobiony wlasnie obraz i ponownie chcesz go tworzyc (zeby z niego nagrac druga kopie!). Przeciez ten obraz jest juz na dysku!!! w drugim obrazku, ktory wrzuciles okazuje sie, ze nie ma miejsca, w trzecim problem jest taki, ze we wskazanym folderze jest juz obraz plyty i Ty chcesz utworzyc drugi obraz w tym samym folderze, tylko ze nie z plyty a z pierwszego obrazu. To jest baaardzo niedobry pomysl. Przemysl to i bierz sie za dvddecryptera, bo jest nieraz najszybsza i najskuteczniejsza droga do sukcesu. powodzenia
![]() |
#12 | |
dupa a nie
Zlotowicz
![]() ![]() |
Cytat:
Do niedawna myślałem że .... , zresztą nie ważne co myślałem . Powiem tylko, jak oczekujesz prostych i rzeczowych odpowiedzi to zadawaj normalne pytania , a jak zadawać normalne pytania znajdziesz TU Może coś to pomoże na przyszłość. I tyle.
![]() |
![]() |
#13 |
Bywalec
![]() |
Drogi czołgisto- dziękuję Ci za adres strony który podałeś, niestety nie znam adresu pod którym zsumowano rady jak udzielać prostych odpowiedzi na proste pytania
![]() a pytanie było proste do bólu - jak zrobić drugą kopię za pomocą programu którym się zrzuciło film na dysk (czyli DVD Shrink) Jeśli to pytanie wydało ci się naiwne, nieistotne, nędznie sformułowane to przepraszam ale niestety jako nowy użytkownik nagrywarki DVD nie potrafiłem go inaczej sformułować. Dowiedziałem się z tego wątku na podstawie podpowiedzi oraz własnego doświadczenia że taki obraz wykonany za pomocą DVD Shrinka nie trzeba ponownie zagrywać za pomocą tego programu lecz wystarczy nagrać płytę w Nero korzystając z zakładki DVD video- a jeśli jednak robi się to Shrinkiem to ten program ponownie przepisuje gdzieś obraz który wcześniej zgrał - i to nie jest zbyt ciekawe rozwiązanie i to jest w miarę PROSTA ODPOWIEDŹ na moje pytanie za wszystkie rady dziękuję a czołgiście specjalnie dziękuję za interesujący lineczek - zapewne kiedyś korzystałeś czołgisto z rad w nim zawartych ![]() Zabiorę się za poznawanie tego decryptera - może faktycznie jest to najlepszy programik do zgrywania DVD - skoro doświadczeni wypalacze tak twierdzą . Na koniec całkiem poważnie - ponownie dzięki wszystkim za rady i proszę nie ''sapcie'' tak na nowych i zielonych bo to jest trochę tak jak w przysłowiu : zapomniał wól jak cielęciem był ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ! Ostatnio zmieniany przez marcin100 : 30.10.2004 o godz. 18:28 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
dupa a nie
Zlotowicz
![]() ![]() |
No tak, Twoje piersze pytanie było w miarę proste, i dostałeś prostą odpowiedź od kolegi pyskona.
Mój post do którego się odniosłeś raczej dotyczył pozostałej twórczości Twej. Ale mniejsza z tym najważniejsze że już jest OK! Co do samej operacji nagrywania to też ważny jest też dobór softu do palnika zobacz np. TU (Pioneer 107) Więc z mojego punktu widzenia opcja którą podałem wcześniej jest zasadna.(Nero, "DVD copy") Co do wołu i cielaka to nie mam zdania bo cały czas czuję się cielakiem ![]() Bo człowiek uczy się przez całe życie a potem głupi umiera. ![]()
![]() |
#15 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.05.2004
![]() |
Witam, mam dvd shrink 3.2 zrzucilem film za pomoca decryptera na dysk, w shrinku chcialem pousuwac reklamy i menu, podznaczalem opcje, zostawilem tylko sam flm, a tu wypalilo sie z reklamami i menu tylko ze bez sciezki dzwiekowej, nie wiem jak usunac w shrinku reklamy i menu, moze jest jakas instrukcja do shrinka?
dzieki ! |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|