Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 19.05.2005, 00:17   #1
qfir

Data rejestracji: 03.01.2005
qfir zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Unhappy TheFilmMachine - brak obrazu płyty

Witam
Mam pewien problem z programem TheFilmMachine 1.4 (z CCE 2.5). Otoz, po przerobieniu filmu z avi do DVD, w folderze wynikowym nie powstaje mi obraz plyty gotowy do wypalenia, ani nawet pliki .vob. Na pewno nie jest to spowodowane zbyt mala iloscia miejsca na dysku gdyz przerabiany film ma rozmiar 8MB. W logu TFM nie ma zadnej informacji o jakichkolwiek bledach. (zalanczam widok folderu "Output", oraz log z TFM).
Prosze o szybka pomoc. Z gory dzieki.
Dołączone obrazki
-output.jpg 
Dołączone pliki
File Type: txt log.txt (1.8 KB, 247 oglądane)
qfir jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.05.2005, 08:38   #2
mckalyka
AQQ 3148978

Data rejestracji: 05.01.2005
mckalyka w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Otwórz w jakimkolwiek odtwarzaczu plik z rozszeżeniem mpv. jeśli się odpali jest to to co chciałeś przerobić, załaduj do jakiegoś programu do authoringu i film będzie gotowy.
mckalyka jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.05.2005, 12:49   #3
300FraYda
Bywalec

Data rejestracji: 02.12.2004
300FraYda zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wersje 1.4 maja taki bug ze niekiedy nie tworza obrazow. Przeisnatluj sobie to na nowa wersje polecam tez przeczytac material z tej strony http://republika.pl/frayda/index.html pozdrawiam.
300FraYda jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.05.2005, 14:28   #4
qfir

Cytat:
Otwórz w jakimkolwiek odtwarzaczu plik z rozszeżeniem mpv. jeśli się odpali jest to to co chciałeś przerobić, załaduj do jakiegoś programu do authoringu i film będzie gotowy.
Wiem, ze tak mozna zrobic, ale irytuje mnie to, ze kiedys (przed formatem) TFM robil mi wszystko tak jak nalezy, a teraz cos sie zwalilo i nie robi
Cytat:
Wersje 1.4 maja taki bug ze niekiedy nie tworza obrazow. Przeisnatluj sobie to na nowa wersje
Probowalem przeinstalowac na wersje 1.5.0.7, ale zaraz po inicjalizacji (wykryciu systemu operacyjnego i pamieci) program zatrzymywal sie i nic nie dalo sie zrobic :/, ale bede jeszce probowal.

Powiem jeszcze moze, ze nawet gdy zaznaczm opcje wylania filmu na plyte po zakonczonej konwersji, to film sie nie wypala, a log wyglada identycznie jak tamtem z pierwszego mojgo postu.
Osobiscie wydaje mi sie, ze moze to byc jakis problem z kodekami.
Stary 19.05.2005, 16:58   #5
300FraYda
Bywalec

Sprobuj tez wyciac 5 minutowy kawalek filmu NanDubem i sproboj wtedy konwertowac.wersja 1.5.0.7 wymaga zainstalowania directX9 gdyz rozwiazuje to wiele problemow z dzwiekiem.Daj znac jeszcze jak masz jakies problemy
Stary 19.05.2005, 17:46   #6
qfir

Cytat:
Napisany przez 300FraYda
Sprobuj tez wyciac 5 minutowy kawalek filmu NanDubem i sproboj wtedy konwertowac.
Czytaj ze zrozumieniem - w pierwszym poscie napisalem, ze konwertowany film ma rozmiar 8MB
Cytat:
Napisany przez 300FraYda
wersja 1.5.0.7 wymaga zainstalowania directX9 gdyz rozwiazuje to wiele problemow z dzwiekiem.
Mam zainstalowany directX 9.0c Sprobowalem jeszce raz zainstalowac TFM 1.5.0.7 i tym razem jak konwetrowalem program nie zatrzymal sie na inicjalizacji, wszystko przebieglo pomyslenie i nawet utworzylo pliki .VOB
Cytat:
Napisany przez 300FraYda
Daj znac jeszcze jak masz jakies problemy
Dzieki za zainteresowanie sie moim problemem, oczywiscie jak beda jeszcze jakies problemy to bede pisal.
Stary 19.05.2005, 20:10   #7
300FraYda
Bywalec

No to się cieszę że Ci sie udało mam nadzieje że nie będziesz miał juz problemów z TFM. Pozdrawiam.
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: