![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Redakcja
Data rejestracji: 27.12.2003
![]() |
Tak dla mnie odsłuchowo równiez jest lepszy, ale nalezy pamietać że w DTS nie ma tzw. znrmalizowanej głośności, która jest w AC3.
Pierwsze wrażenie - głośniejszej ścieżki audio DTS w porównaniu z taką sama AC3 jest bardzo imponujace, ale jednocześnie dość złudne. Żeby porównać ścieżke AC3 do DTS, trzeba tą pierwszą podgłosnić o 4dB w stosunku DTS, lub tą drugą ściszyć (co na jedno wyjdzie). Najlepiej gałką amplitunera dodać 4 jednostki mocy :-) Wtedy ta róznica juz nie jest tak piorunująca, ale mnie i tak się bardziej podoba dźwięk DTS :-) Pozdrawiam!
Always Quality over Speed - both in a real life and in DVD backup! Polecam: Kopia Samego Filmu - Jakość ponad wszystko! Z DV do DVD Pierwsze kroki w Adobe Premiere Pro - część 1, część 2 Sonic Scenarist - podstawy authoringu (+DVD text, +JACKET_P) Konwersja dźwięku 2.0 -> 5.1 surround + kodowanie do DTS/AC3 Jak dodać polskie napisy do filmu DVD: Sonic Scenarist, Free Tools Z DVB na DVD-R |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 08.10.2004
![]() |
Hmm, DTS czy AC3?
Czasmi też mam ten dylemat, który zostawić. Prawie zawsze zostawiam obydwa, chyba że kompresja jest zbyt duża to zastawiam tylko AC3. Co by nie mówić to DTS jest rzeczywiscie przyjemniejszy dla ucha. Mam koncert Queen, właśnie w DTS, aż chce się słuchać. Pozdrowienia Salem |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|