Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 15.11.2006, 22:48   #1
markush
Nowy na forum

Data rejestracji: 30.09.2005
markush w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Lightbulb Duży problem z dźwiękiem,TMPGEnc i VirtualDub

Witam wszystkich.
Od pewnego czasu, tzn kiedy dodałem kodeki by otwarzać wszystkie filmy, mam problem z przeróbką filmów. W rezultacie wywaliłem wszystkie, wgrałem K-lite Codec Pack 2,74 full i Divx 5.2.1. Robiłem to w różnej kolejności. Niby wszystko działa a jednak jest coś nie tak. Tzn przedtem jak w Virtual Dub po wczytaniu filmu pojawiał się komunikat "VBR audio stream defected ....np 132,3+ -17,8 kbps" to wyciągałem wav, wgrywałem na nowo i było OK. Teraz po tej czynności audio jest tak rozbiegane, że nie można z nim nic zrobić. Jeżeli wkładam film do przeróbki do TMPGEnc to przerabia go trzykrotnie dłużej i w efekcie jest bez fonii (mam Win98 PII300Mb 2x128Mb RAM). Chyba, że przerobię film lub samo audio w AviVideo Convertrer (bardzo szybko przerabia)i włożę do TMPGEnc to jest wszystko OK. Spyta ktoś to po co drugi raz przerabiam VCD na TMPGEnc po AviVideo Converterze, ano dlatego, że jakość odtwarzania później na stacjonarnym DVD jest nieporównywalna, a ponadto u syna na DVD nie zawsze chce odtwarzać po AviVidCon. Mam nadzieję, że wszystko wyczerpująco opisałem. Jeżeli ktoś mógłby mi coś doradzić to byłbym wdzięczny. (Za rady "czas zmienić komputer" lub "wywal Win98 zmień na XP" dziękuję)
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-vbr-3.jpg  
markush jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: