![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.09.2005
![]() |
![]()
Witam wszystkich.
![]() Od pewnego czasu, tzn kiedy dodałem kodeki by otwarzać wszystkie filmy, mam problem z przeróbką filmów. W rezultacie wywaliłem wszystkie, wgrałem K-lite Codec Pack 2,74 full i Divx 5.2.1. Robiłem to w różnej kolejności. Niby wszystko działa a jednak jest coś nie tak. Tzn przedtem jak w Virtual Dub po wczytaniu filmu pojawiał się komunikat "VBR audio stream defected ....np 132,3+ -17,8 kbps" to wyciągałem wav, wgrywałem na nowo i było OK. Teraz po tej czynności audio jest tak rozbiegane, że nie można z nim nic zrobić. Jeżeli wkładam film do przeróbki do TMPGEnc to przerabia go trzykrotnie dłużej i w efekcie jest bez fonii (mam Win98 PII300Mb 2x128Mb RAM). Chyba, że przerobię film lub samo audio w AviVideo Convertrer (bardzo szybko przerabia)i włożę do TMPGEnc to jest wszystko OK. Spyta ktoś to po co drugi raz przerabiam VCD na TMPGEnc po AviVideo Converterze, ano dlatego, że jakość odtwarzania później na stacjonarnym DVD jest nieporównywalna, a ponadto u syna na DVD nie zawsze chce odtwarzać po AviVidCon. Mam nadzieję, że wszystko wyczerpująco opisałem. Jeżeli ktoś mógłby mi coś doradzić to byłbym wdzięczny. (Za rady "czas zmienić komputer" lub "wywal Win98 zmień na XP" dziękuję) ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
|
|