Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   DV->MPEG2 problem (https://forum.cdrinfo.pl/f13/dv-mpeg2-problem-53481/)

pykson 19.06.2005 11:43

ten drwtsn32.exe to jak sadze dr Watson z pakietu Nortona

moze on cos bruzdzi, nie mam za bardzo pomyslu ale sprobuj moze pozamykac wszystko, rowniez to co siedzi w tray'u i zostawic tylko procodera i wtedy sprobowac

donvit 19.06.2005 02:16

Cytat:

Napisany przez pykson
nie masz nic podkrecone?

ja mialem podobne problemy, przyczyna moze byc niestabilna praca podzespolow (procesor, ram, zasilacz)
ale niewykluczone, ze problem moze byc softwarowy

w procoderze co Ci melduje?
czy w innych aplikacjach rowniez zdarzaja sie jakies bledy?

Niczego nigdy nie podkecam :) Wyznaję filozofię, że przyrost wydajności jest tak niewielki i niezauważalny, że się nie opłaca marnować na to czasu :)

W ProCoder po jakiś 30 minutach wyskakuje komunikat Microsoft Error Reporting Service, a zaraz po nim uruchamia się Microsoft PostMortem Debbuger (drwtsn32.exe zadaje się) i wszystko sie zamyka. Czasem następuje pad explorera. To samo dotyczy CCS. Ale co dziwniejsze. Gdy próbuje zakodować do MPEG2 tylko fragment tego materiału (jakieś 10 minut), tzn. zgrywam z kamerki tylko 10 minut a nie całą godzinę, to nie ma problemu. Własnie zakodowałem do MPEG2 to pierwsze 10 minut materiału za pomocą TMPGEnc Plus. Prawdopodbnie poszło by również z ProCoder`em i CCS. Ale dlaczego wysypuje się na tym godzinnym materiale ? Dodam, ze jest to ok 12 GB plik w formacie DV, który siedzi sobie u mnie na NTFS-ie.

pykson 19.06.2005 02:08

nie masz nic podkrecone?

ja mialem podobne problemy, przyczyna moze byc niestabilna praca podzespolow (procesor, ram, zasilacz)
ale niewykluczone, ze problem moze byc softwarowy

w procoderze co Ci melduje?
czy w innych aplikacjach rowniez zdarzaja sie jakies bledy?

donvit 18.06.2005 19:49

DV->MPEG2 problem

Witam.
Mam WinXP Pro SP2, RAM 1GB (dual), Athlon 3 GHz (Burton), HDD - 180 GB Maxtor 7200-8MB. Wszystko siedzi na ASUS A7N8X-Deluxe. Od jakiegoś już czasu próbuję przekonwertować godzinny materiał z kamery miniDV (mam już go na twardzielu) na format mpeg2. Próbowałem już kilku aplikacji. Począwszy od Nero Vison Express, przez TMPEG DVD Source Creator, po CCE i Canopus ProCoder 2. Za każdym razem, każda z aplikacji mi wywala jakiś komunikat o błędzie. Albo włacza się Error Reporting Service, a potem Postmortem Debugger, albo jak w przypadku Nero Vision Express w logu mam "errora":

DVDEngine ERROR
DVDEngine cause: 128 (nmc_processing_exception)
DVDEngine source: DEGuardNMCConversion
DVDEngine description: SEH EXCEPTION caught during INeroMediaConverter::DoConversion().
[12:14:54] DVDEngine

A w przypadku TMPGEnc:

Read Error occured at adress 03ED5A3E of module `P3Package.dll` with 85000004

Nie mam pojęcia czy chodzi o plik źródłowy w formacie DV, czy o to że w moich windowsach sie coś pokiełbasiło z kodekami, czy może coś ze sprzętem. Proszę o sugestie. Będę bardzo wdzięczny za każdą pomoc.

Pozdrawiam

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:47.