![]() |
co do odtwarzacza to powiem ci tak kolego ja mam Mante oraz Panasonica i na nicg wszystko śmiga aż miło ale mam też pożyczony odtwarzacz KORR model 3358 i już na nim jest problem mam tez jeszcze jeden sprzęt w rodzinie ale już nie pamiętam jaki to jest model ani producent. Koledzy ja się nie znam na tym wszystkim i jak coś to ja chętnie odpowiem na każde pytanie jeśli tylko będę znał na nie odpowiedz.;)
tak myślę czy to nie będzie może wina brudnego albo starszego lasera?? |
Nareszcie zaczyna do ciebie docierać :)
Przeczyść te lasery, czasem to coś daje. Zakup izopropanol i delikatnie przeleć soczewkę lasera. Tylko żadnym ostrzejszym rozpuszczalnikiem! |
Jak będziesz miał moje lata to też juz nie ten refleks będziesz miał :) wiesz przeczyścić bym mógł tylko że jest mały problem to jest DVD mojej teściowej a wiesz z teściową jest gożej niż z terrorystą bo z terrorystą możesz negocjować:)
|
Teściowej przeczyścić. Jak się zepsuje sprawić nowe, lepsze na dzień kobiet.
Nic nie przerabiać, wypalać jako DVD-Video na DVD+R ze zmianą booktype na DVD-ROM na płytkach sony, verbatim. Jeśli nadal będą problemy, to przeczyścić/zmienić nagrywarkę (teściową też można) |
no własne ta opcja już była sprawdzana przez wypalenie DVD-Video na DVD+R (płyta Sony i Verbatim) ze zmiana booktypa na DVD-ROM i jest ten sam problem czyli chyba będzie to wina lasera
|
Być może to wina nagrywarki.
Jeżeli było na przykład palone na laptopie, to nic dziwnego że stacjonarne odtwarzacze nie czytają. Mówię z doświadczenia :taktak:. Zawsze uważałem odwrotnie, ale ostatnio dochodzę do wnioski że to nagrywarka musi być porządna, a płytki to już niekoniecznie (oczywiście dobrze jak są). Pioneer 112 pali na wszystkich, tylko Shivaki DL się nie wypaliły. Ale to już było przegięcie :szczerb:. |
były palone na 3 nagrywarkach i to na 3 desktopach dziś zawiozę to DVD do czyszczenia lasera zobaczymy czy będzie jakaś różnica.
|
To sprawa jest faktycznie podejrzana, bo mało prawdopodobne aby z 3 nagrywarek i na dobrych płytkach uzyskać tak kiepską kompatybilność z odtwarzaczami.
Mam podejrzenie o kiepski authoring płyty. Może niektóre odtwarzacze przymykają oko na jakieś niedociągniecia w plikach IFO, a niektóre sie wykładają? |
Nie mam pojęcia co może być grane. umówiłem się ze znajomym który zajmuje się naprawą tv i ma spróbować jutro przeczyścić laser i zobaczymy czy będzie poprawa czy też nie.
|
Nie da się przerobić DVD bez straty jakości. Ta zawsze wystąpi w mniejszym lub większym stopniu. Poza tym jak już ktoś wspomniał niektóre odtwarzacze nie czytają AVI.
Poza tym jaki sens ma przerabianie DVD na AVI. Płyty dvd są teraz tanie. |
Cytat:
|
Witam koledzy. Juz nie potrzebuje kompresowania bo okazało się że wina że wyskakiwał komunikat zła płyta okazał się zabrudzony laser DVD i już jest ok. czyli temat do zamknięcia Dzięki za Pomoc
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:33. |