Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   DVD na AVi bez straty jakosci (https://forum.cdrinfo.pl/f13/dvd-avi-bez-straty-jakosci-88199/)

rojkow 07.03.2011 17:08

co do odtwarzacza to powiem ci tak kolego ja mam Mante oraz Panasonica i na nicg wszystko śmiga aż miło ale mam też pożyczony odtwarzacz KORR model 3358 i już na nim jest problem mam tez jeszcze jeden sprzęt w rodzinie ale już nie pamiętam jaki to jest model ani producent. Koledzy ja się nie znam na tym wszystkim i jak coś to ja chętnie odpowiem na każde pytanie jeśli tylko będę znał na nie odpowiedz.;)

tak myślę czy to nie będzie może wina brudnego albo starszego lasera??

grzeniu 07.03.2011 18:26

Nareszcie zaczyna do ciebie docierać :)
Przeczyść te lasery, czasem to coś daje. Zakup izopropanol i delikatnie przeleć soczewkę lasera. Tylko żadnym ostrzejszym rozpuszczalnikiem!

rojkow 07.03.2011 18:32

Jak będziesz miał moje lata to też juz nie ten refleks będziesz miał :) wiesz przeczyścić bym mógł tylko że jest mały problem to jest DVD mojej teściowej a wiesz z teściową jest gożej niż z terrorystą bo z terrorystą możesz negocjować:)

Reetou 07.03.2011 19:31

Teściowej przeczyścić. Jak się zepsuje sprawić nowe, lepsze na dzień kobiet.

Nic nie przerabiać, wypalać jako DVD-Video na DVD+R ze zmianą booktype na DVD-ROM na płytkach sony, verbatim. Jeśli nadal będą problemy, to przeczyścić/zmienić nagrywarkę (teściową też można)

rojkow 07.03.2011 20:07

no własne ta opcja już była sprawdzana przez wypalenie DVD-Video na DVD+R (płyta Sony i Verbatim) ze zmiana booktypa na DVD-ROM i jest ten sam problem czyli chyba będzie to wina lasera

sobrus 08.03.2011 08:00

Być może to wina nagrywarki.
Jeżeli było na przykład palone na laptopie, to nic dziwnego że stacjonarne odtwarzacze nie czytają.
Mówię z doświadczenia :taktak:.

Zawsze uważałem odwrotnie, ale ostatnio dochodzę do wnioski że to nagrywarka musi być porządna, a płytki to już niekoniecznie (oczywiście dobrze jak są).
Pioneer 112 pali na wszystkich, tylko Shivaki DL się nie wypaliły. Ale to już było przegięcie :szczerb:.

rojkow 08.03.2011 08:33

były palone na 3 nagrywarkach i to na 3 desktopach dziś zawiozę to DVD do czyszczenia lasera zobaczymy czy będzie jakaś różnica.

sobrus 08.03.2011 10:16

To sprawa jest faktycznie podejrzana, bo mało prawdopodobne aby z 3 nagrywarek i na dobrych płytkach uzyskać tak kiepską kompatybilność z odtwarzaczami.

Mam podejrzenie o kiepski authoring płyty. Może niektóre odtwarzacze przymykają oko na jakieś niedociągniecia w plikach IFO, a niektóre sie wykładają?

rojkow 08.03.2011 15:34

Nie mam pojęcia co może być grane. umówiłem się ze znajomym który zajmuje się naprawą tv i ma spróbować jutro przeczyścić laser i zobaczymy czy będzie poprawa czy też nie.

dvd24 09.03.2011 14:30

Nie da się przerobić DVD bez straty jakości. Ta zawsze wystąpi w mniejszym lub większym stopniu. Poza tym jak już ktoś wspomniał niektóre odtwarzacze nie czytają AVI.

Poza tym jaki sens ma przerabianie DVD na AVI. Płyty dvd są teraz tanie.

andy 09.03.2011 17:24

Cytat:

Nie da się przerobić DVD bez straty jakości. Ta zawsze wystąpi w mniejszym lub większym stopniu. Poza tym jak już ktoś wspomniał niektóre odtwarzacze nie czytają AVI.
Jak nie? Zamiast kompresować wybierasz "tryb kopiowania" strumienia i wrzucasz do jednego worka ----> kontener.

rojkow 11.03.2011 20:27

Witam koledzy. Juz nie potrzebuje kompresowania bo okazało się że wina że wyskakiwał komunikat zła płyta okazał się zabrudzony laser DVD i już jest ok. czyli temat do zamknięcia Dzięki za Pomoc

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:33.