![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 15.07.2004
![]() |
![]()
Do czego służą opcje zaznaczone na czerwono i czy warto je zaznaczyć?
![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
PUO - Prohibited User Operation. Co to jest? Najprościej wyjaśnić na przykładzie. Na pewno widziałeś płytkę DVD dołączoną do gazety. Na początku są reklamy, których nie da się przeskoczyć. Właśnie ta niemożliwość przeskoczenia dalej to PUO. Takich PUO jest duuuużo.. można dzięki temu właściwie ubezwłasnowolnić oglądającego ^_^
![]() |
![]() |
#3 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 15.07.2004
![]() |
Cytat:
![]() Mam jeszcze pytanko: Aby móc przeskakiwać te reklamy wystarczy zaznaczyć tylko Remove ifo/bub PUOs czy razem z Remove VOB PUOs? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
To już niestety zależy od konkretnej płytki (właściwie od osoby, która robiła authoring).
![]() |
![]() |
#5 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.12.2002
![]() |
A czy można się wogóle pozbyć reklam podczas robienia kopii filmu ?? I jeśli można to prosiłbym o jakieś wskazówki.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Można przy pomocy np. IfoEdit
zerknij na moją stronkę.
![]() |
#7 |
Wymiatacz
![]() |
Dzięki, z tego wynika, że cały dowcip w ukryciu niechcianych fragmentów. Lepsze to niż nic. Szkoda tylko, że nie da rady tego zrobic w locie. Zdaje się, że będe musiał kupić dodatkowy dysk.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
Cytat:
A w locie to morzesz co najwyżej kormorana zrobić z wypadem półzgiętym z powrotem do pozycji kucznej ! Do tego typu operacji dodatkowy dysk nie jest potrzebny , no chyba że barkuje miejsca . A tak ![]() Jesteś z Krakowa ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
Bo Jeśli tak to my się znamy !
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wymiatacz
![]() |
Niestety nie z Krakowa
![]() Dysku faktycznie troszke brakuje, max co mogę zwolnić to ze 12 GB, ale to chyba powinno wystarczyć na 1 film. Zarchiwizowałem sobie już 2 pozycje programem IC v.8.03.0320 (+DVD region css free, + DVD decrypter) jakościowo mnie zadowala, z miejscem też jest dobrze bo prosto z płyty tworzy gotowy do nagrania obraz. Brakuje tylko wycięcia niektórych, niechcianych dodatków. A tak na marginesie, to z poradnika Robsa wynika, że blokuje się odtważanie tych dodatków a nie fizycznie usuwa z płyty. W zasadzie wynik przegrywania jest do zaakceptowania, mam tylko mały problem z samym narywaniem gotowego obrazu. Robie to DVD decrypterem ale działa on tylko przy prędkości zapisu ustawionej na max. Jak ustawię 2x to podczas wstępu do nagrywania wyskakuje jakiś błąd urządzenia (SOHW-812S). A tańsze płytki zapisane przy prędkości 4x to pomyłka. Może wiesz jak rozwiązać ten problem?? Zastanawiałem się, czy nie zamontować obrazu gotowej płyty w virtualnym napędzie "instant drive" i nie zrobić prostego "copy dvd" w nero ?? Będzie to działać ?? A na chwilę wolnego czasu planuje zabawę z DVD ReBuilder, ale to przyszłość...... ![]() Ostatnio zmieniany przez Conti : 18.09.2004 o godz. 10:46 |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#12 |
Wymiatacz
![]() |
Taa, u mnie zawsze działa jako max, co 2-3 raz zadziała z prędkością 2x, jak wywali błąd to muszę jeszcze raz od nowa uruchomić. Na szczęście nie niszczy płyt (jeszcze).
Robs - moze jakieś info o tych nowych opcjach w InstantCopy v8.03 - "power options" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|