![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.11.2005
![]() |
DVD denon 2800 problem z wlaściwym nagraniem filmu
Chce nagrać płyte dvd na denon dvd 2800 czyli na sprzęt za ładne kilka tyś (niestety nie mój
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Reetou : 22.11.2005 o godz. 15:48 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
***1022; ***1023;
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cholera, żeby to przeczytać musiałem odejść tak daleko od monitora, że jak wróciłem, to zapomniałem, co miałem napisać w odpowiedzi...
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.11.2005
![]() |
To moj pierwszy post:P dlatego tak smiesznie wyszlo;)
Wolalbym bardziej fachową odpowiedz na pytanie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 23.04.2005
![]() |
Mnie tez porazilo.
I po co bylo kupowac taki drogi sprzet |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Cytat:
![]() A swoja droga jesli ktos kupuje tej klasy DVD to po jakiego piii mu divx? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Treść listu:
Serdecznie pozdrawiam Redakcję ulubionego pisma! Zwracam się do Państwa z prośbą o poradę. Zacznę od przedstawienia swojego systemu: Thule CD 100 + IA 60B, ProAc Studio 125 na granitowych płytkach. Okablowanie głośnikowe Ultralink bi-wire i łączówka Ultralink Ultima. Wszystkie klocki są wyposażone w kable zasilające inne niż daje producent. Niedawno do mojego systemu dołączył odtwarzacz DVD firmy Denon model 2800. Kupiony okazyjnie, bowiem jak wiadomo ma już następców i można go nabyć sporo taniej. Nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego, gdyby nie to, że nie omieszkałem porównać go na płytach CD ze swoim obecny źródłem. Jakież było moje zaskoczenie, gdy się okazało, że ma więcej wysokich tonów, a lokalizacja źródeł była druzgocąca. Jego scena jest szersza i głębsza. Co prawda Thule ma lepsze nasycenie i barwę i ten specyficzny charakter brzmienia wokali, podkreślający ich dolny rejestr, ale nie wiem czy jest to do końca neutralne. Wszystko to sprawiło, że mimo iż w pierwotnym zamyśle DVD miało być uzupełnieniem lub służyć do nadążania za nowym formatem wizji, stało się również dobrym odtwarzaczem płyt CD. Doszedłem do wniosku, czy nie lepiej sprzedać zestaw Thule i kupić do Denona lepszy wzmacniacz. Z drugiej zaś strony słyszałem, że podłączenie DVD wyjściem cyfrowym jest nieporównywalnie lepsze od analogowych łączówek. Problem jednak w tym że kupno amplitunera do odtwarzania muzyki w stereo nie jest chyba dobrym pomysłem. Na pewno są zaskakująco dobrze brzmiące amplitunery A/V, ale w moim systemie nie wykorzystam ich potencjału. Dodatkowo mierzi mnie fakt modyfikowania dźwięku w różnych trybach, jakie oferują owe zestawy. Szanowna Redakcjo, co zrobić, by nie wydać dużo więcej niż 5000 zł i nie obrazić znajomych audiofilów? Jak uzyskać dźwięk szczegółowy z dużą ilością powietrza i głębokim basem? Również propozycje okablowania mile widziane. Co do repertuaru... od Mendelsona poprzez Milesa, aż po Mike'a Oldfielda. Tak w skrócie... Pozdrawiam Marcin cha Marcin to napisał - swoją drogą to sam bym tego posłuchał. A z Divx-ami masz prostą odpowiedź - a po co kaleczyć tekie cudeńko ![]()
![]() |
#7 | |
***1022; ***1023;
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |