![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.08.2004
![]() |
DVD filmy
Witam!
Mam następujące pytania Liczę na waszą pomoc w tej kwesti. Posiadam nagrywarke Liton SOHW 812S. Od nie dawna nagrywam filmy. Zgrywam je i kompresuje za pomocą DVDShrinka 3.2.0.15. Potem wypalam NERO 6.6.0.0. 1) Czy da się skompresować film do 4,7 GB i do tego mtaeriału dodać menu. Jak to robie w Shrinku to wywala mi błąd że aby dodać menu to nie mogę kompresowac filmu. Chcyba że robie coś nie tak. Więc ktos może mi podpowie co ewntualnie robie źle. 2) Dlaczego po nagraniu filmu czesto on się tnie. Tzn. robi się chwilowa stopklatka na kilka sekund a potem film idzie dalej. Często jest to w pobliżu przejść z jedengo do drugie rozdziału. Nagrywałem już na różnych prędkościach i różnych płytakch i dlaje to samo. 3) Jakie są najlepsze płytki do nagrywania filmów na DVD. W miare tanie oczywiście. 4) Czy jest jeszcze jakieś inne ale równie proste i intuicyjne oprogramowanie które jeszcze lepiej nagrywa i kompresuje filmy DVD. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
![]() |
CoS nikt mi niechce pomóc. Nie wydaj mi się zny moje pytania były głupie. Więc skąd ta absencja?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
Cytat:
Ad.2 . Najpierw sprawdz czy po zrzuceniu filmu na HDD tego nie ma, bo jeśli nie ma to wina jest po stronie nośnika bądź palnika. Ad.3 Do litka to po pierwsze plusy , a po drugie Verbatimy, a po trzecie chyba Pastele Ad.4 Tak Jeśli oglądasz na TV lub Kom. to : DVD Decrypter + DVD2one + Nero Jak masz większe wymagania to zapodaj DVD RB w szukajkę , jak w banku coś znajdziesz. ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1.shrinkiem się da nie usówając dodatków (można tylko niepotrzebne dźwięki i napisy) przy re-author menu idzie w diabły.
2. płyty pewnie badziewne - i stary oryginalny bios 3. Czołgista dobrze mówi tylko platinum - na 90% będą te same co verbatimy (nie pastele) ale dobre i w miarę tanie 4. jest i to dużo i opisane na forum jest też poradnik nagrywania, shrinka..... jeśli nie masz zamiaru używać płyt dl to polecam ten bios jeśli masz starszy http://codeguys.rpc1.org/firmwares/s...US0Q.stock.rar w shrinku trzeba zaznaczyć tak: Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 11.03.2020 o godz. 18:19 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.01.2005
![]() |
Witam serdecznie.
Tez mialem ten sam problem a mianowicie filmy po skompresowaniu sie "ciely" ale wtedy nie wpadlem iz wina moze b yc po stronie odtwarzacza stacjonarnego. Poprostu wyrzucilem 8 plyt dvd myslac ze jest cos nie tak az w koncu zapytalem kolege aby sprawdzil u siebie i ............. okazalo sie ze jest wszytsko ok. Na dodatek kupilem moim rodzicom ta sama marke odtwarzacza ( SAMSUNG ) i bylo to samo co na moim - poprostu kopie filmow nie sa mozliwe do odpalenia bo filmy sie tna. No i musialem wymienic odtwarzacz w sklepie na inny model ( GRUNDIG )- problem znikl. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
![]() |
Cze all.
Ponawiam swoje problemy. Konkretnie chodzi o cięcie sie filmów (pkt 2). Mam material zgrany na dysk za pomocą Shrinka. Wypaliłem już 2 płytki i film na nich się tnie w różnych momentach. To na początku to na gdzieś w środku. Chce wypalić jeszcze raz ten film ale już bez cięć. Może jest lepszy program niż ten Nero który by ładnie nagrał filmek. Dodam że nagrywam na + Titanium z min prędkością czyli 2,4X. Please dajce znac o jakim dobrym programiku! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pentium4ever
Data rejestracji: 06.12.2003
![]() |
Cytat:
musisz niestety zainwestować w coś droższego mam też litka 451S palę na Verbatim i TDK inne płytki albo od razu się przycinały albo po jakimś czasie wyłaziło szydło z wora |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
![]() |
Aż trudno mi w to uwierzyć. Może jednak jest jakiś inny program do wypalania filmów który by to lepie robił?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pentium4ever
Data rejestracji: 06.12.2003
![]() |
Cytat:
![]() nic dziwnego skoro od niedawna wypalasz DVD z DVD nie jest tak kolorowo jak w przypadku CD poczytaj forum - tematy dotyczące LiteOnów a uwierzysz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.09.2004
![]() |
Zamiast wypalac Nerem wypalaj Kolego " Clone DVD 2 " i będzie git...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Bywalec
![]() |
Czy Clone DVD 2 ma możliwość wypalania filmów z plików zgranych Shrinkiem oraz pilków ISO zgranych DVD Decryptorem?
Czy jest jakiś program który w całości wraz ze wszystkimi ścieżakmi i dodatkami oraz menu kpoiuje filmy z 9 GB do 4,7 GB? Myślałem że może robi to program DVD X Platinum ale nie wiem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
Cytat:
W między czasie dosałeś trochę podpowiedzi, Zastanawia mnie dla czego z uporem maniaka nie korzystasz z funkcji szukaj. Żeby było jasno, ja nie napadam na Ciebie, ale mnie już nie chce sie po raz enty pisać tego samego, jak w szukajce wszystko jest. Że o poradnikach np. Robsa nie wspomnę ![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.09.2004
![]() |
Cytat:
i dlatego trzeba pomagac a nie od razu ganić. Czy nie lepiej było koledze podpowiedziec ze wszystkie te czynnosci wykona od razu DVD Shrink jak to zrobił Kolega "ed hunter" Weź przykład z innych bądź życzliwy dla innych i szanuj innych tak jak chciałbyś by Ciebie szanowano... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Bywalec
![]() |
No dobra. Powiedzmy teraz tak. Mam na kompie zgrany film tym shrinkiem. Nagrywalem juz go dwa razy ale wciaz sie przycina. Niechce mi sie juz tracici kolejnej plytki dlatego pytam jakiego innego programu uzyc do nagrania filmu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|