Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 11.03.2005, 19:14   #1
baiano
Bywalec

Data rejestracji: 14.08.2004
baiano w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
DVD filmy

Witam!

Mam następujące pytania
Liczę na waszą pomoc w tej kwesti.

Posiadam nagrywarke Liton SOHW 812S.

Od nie dawna nagrywam filmy. Zgrywam je i kompresuje za pomocą DVDShrinka 3.2.0.15. Potem wypalam NERO 6.6.0.0.

1) Czy da się skompresować film do 4,7 GB i do tego mtaeriału dodać menu. Jak to robie w Shrinku to wywala mi błąd że aby dodać menu to nie mogę kompresowac filmu. Chcyba że robie coś nie tak. Więc ktos może mi podpowie co ewntualnie robie źle.

2) Dlaczego po nagraniu filmu czesto on się tnie. Tzn. robi się chwilowa stopklatka na kilka sekund a potem film idzie dalej. Często jest to w pobliżu przejść z jedengo do drugie rozdziału. Nagrywałem już na różnych prędkościach i różnych płytakch i dlaje to samo.

3) Jakie są najlepsze płytki do nagrywania filmów na DVD. W miare tanie oczywiście.

4) Czy jest jeszcze jakieś inne ale równie proste i intuicyjne oprogramowanie które jeszcze lepiej nagrywa i kompresuje filmy DVD.
baiano jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.03.2005, 01:17   #2
baiano
Bywalec

CoS nikt mi niechce pomóc. Nie wydaj mi się zny moje pytania były głupie. Więc skąd ta absencja?
Stary 15.03.2005, 01:26   #3
Czołgista
dupa a nie
Zlotowicz

Data rejestracji: 06.08.2004
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez baiano
Witam!
Mam następujące pytania
Liczę na waszą pomoc w tej kwesti.
Posiadam nagrywarke Liton SOHW 812S.
Od nie dawna nagrywam filmy. Zgrywam je i kompresuje za pomocą DVDShrinka 3.2.0.15. Potem wypalam NERO 6.6.0.0.
1) Czy da się skompresować film do 4,7 GB i do tego mtaeriału dodać menu. Jak to robie w Shrinku to wywala mi błąd że aby dodać menu to nie mogę kompresowac filmu. Chcyba że robie coś nie tak. Więc ktos może mi podpowie co ewntualnie robie źle.
2) Dlaczego po nagraniu filmu czesto on się tnie. Tzn. robi się chwilowa stopklatka na kilka sekund a potem film idzie dalej. Często jest to w pobliżu przejść z jedengo do drugie rozdziału. Nagrywałem już na różnych prędkościach i różnych płytakch i dlaje to samo.
3) Jakie są najlepsze płytki do nagrywania filmów na DVD. W miare tanie oczywiście.
4) Czy jest jeszcze jakieś inne ale równie proste i intuicyjne oprogramowanie które jeszcze lepiej nagrywa i kompresuje filmy DVD.
Ad 1. To się da, ale jak to mnie nie pytaj ! Ja mam uczulenie na menu !
Ad.2 . Najpierw sprawdz czy po zrzuceniu filmu na HDD tego nie ma, bo jeśli nie ma to wina jest po stronie nośnika bądź palnika.
Ad.3 Do litka to po pierwsze plusy , a po drugie Verbatimy, a po trzecie chyba Pastele
Ad.4 Tak Jeśli oglądasz na TV lub Kom. to : DVD Decrypter + DVD2one + Nero
Jak masz większe wymagania to zapodaj DVD RB w szukajkę , jak w banku coś znajdziesz.
Stary 15.03.2005, 01:45   #4
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
1.shrinkiem się da nie usówając dodatków (można tylko niepotrzebne dźwięki i napisy) przy re-author menu idzie w diabły.
2. płyty pewnie badziewne - i stary oryginalny bios
3. Czołgista dobrze mówi tylko platinum - na 90% będą te same co verbatimy (nie pastele) ale dobre i w miarę tanie
4. jest i to dużo i opisane na forum

jest też poradnik nagrywania, shrinka.....

jeśli nie masz zamiaru używać płyt dl to polecam ten bios jeśli masz starszy http://codeguys.rpc1.org/firmwares/s...US0Q.stock.rar

w shrinku trzeba zaznaczyć tak:

Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 11.03.2020 o godz. 18:19
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.03.2005, 23:12   #5
kossa
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.01.2005
kossa w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam serdecznie.

Tez mialem ten sam problem a mianowicie filmy po skompresowaniu sie "ciely" ale wtedy nie wpadlem iz wina moze b yc po stronie odtwarzacza stacjonarnego. Poprostu wyrzucilem 8 plyt dvd myslac ze jest cos nie tak az w koncu zapytalem kolege aby sprawdzil u siebie i ............. okazalo sie ze jest wszytsko ok.
Na dodatek kupilem moim rodzicom ta sama marke odtwarzacza ( SAMSUNG ) i bylo to samo co na moim - poprostu kopie filmow nie sa mozliwe do odpalenia bo filmy sie tna. No i musialem wymienic odtwarzacz w sklepie na inny model ( GRUNDIG )- problem znikl.

Pozdrawiam
kossa jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.04.2005, 20:29   #6
baiano
Bywalec

Cze all.
Ponawiam swoje problemy. Konkretnie chodzi o cięcie sie filmów (pkt 2).
Mam material zgrany na dysk za pomocą Shrinka. Wypaliłem już 2 płytki i film na nich się tnie w różnych momentach. To na początku to na gdzieś w środku.

Chce wypalić jeszcze raz ten film ale już bez cięć. Może jest lepszy program niż ten Nero który by ładnie nagrał filmek. Dodam że nagrywam na + Titanium z min prędkością czyli 2,4X.

Please dajce znac o jakim dobrym programiku!
Stary 02.04.2005, 20:52   #7
Mirek-1977
Pentium4ever

Data rejestracji: 06.12.2003
Mirek-1977 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez baiano
Cze all.
Ponawiam swoje problemy. Konkretnie chodzi o cięcie sie filmów (pkt 2).
Mam material zgrany na dysk za pomocą Shrinka. Wypaliłem już 2 płytki i film na nich się tnie w różnych momentach. To na początku to na gdzieś w środku.

Chce wypalić jeszcze raz ten film ale już bez cięć. Może jest lepszy program niż ten Nero który by ładnie nagrał filmek. Dodam że nagrywam na + Titanium z min prędkością czyli 2,4X.

Please dajce znac o jakim dobrym programiku!
LiteOn ma problemy z trawieniem tańszych płyt
musisz niestety zainwestować w coś droższego
mam też litka 451S
palę na Verbatim i TDK
inne płytki albo od razu się przycinały albo po jakimś czasie wyłaziło szydło z wora
Mirek-1977 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.04.2005, 00:57   #8
baiano
Bywalec

Aż trudno mi w to uwierzyć. Może jednak jest jakiś inny program do wypalania filmów który by to lepie robił?
Stary 03.04.2005, 22:49   #9
Mirek-1977
Pentium4ever

Data rejestracji: 06.12.2003
Mirek-1977 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez baiano
Aż trudno mi w to uwierzyć.
HE HE
nic dziwnego skoro od niedawna wypalasz DVD
z DVD nie jest tak kolorowo jak w przypadku CD
poczytaj forum - tematy dotyczące LiteOnów a uwierzysz
Mirek-1977 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.04.2005, 17:38   #10
worms
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.09.2004
worms w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Zamiast wypalac Nerem wypalaj Kolego " Clone DVD 2 " i będzie git...
worms jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.04.2005, 23:38   #11
baiano
Bywalec

Czy Clone DVD 2 ma możliwość wypalania filmów z plików zgranych Shrinkiem oraz pilków ISO zgranych DVD Decryptorem?

Czy jest jakiś program który w całości wraz ze wszystkimi ścieżakmi i dodatkami oraz menu kpoiuje filmy z 9 GB do 4,7 GB?

Myślałem że może robi to program DVD X Platinum ale nie wiem.
Stary 06.04.2005, 23:51   #12
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Czy jest jakiś program który w całości wraz ze wszystkimi ścieżakmi i dodatkami oraz menu kpoiuje filmy z 9 GB do 4,7 GB?
DVD Shrink
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.04.2005, 23:57   #13
Czołgista
dupa a nie
Zlotowicz

Data rejestracji: 06.08.2004
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez baiano
Czy Clone DVD 2 ma możliwość wypalania filmów z plików zgranych Shrinkiem oraz pilków ISO zgranych DVD Decryptorem?
Myślałem że może robi to program DVD X Platinum ale nie wiem.
Ech, założyłeś temat 11 marca, jest już kwiecień .
W między czasie dosałeś trochę podpowiedzi,
Zastanawia mnie dla czego z uporem maniaka nie korzystasz z funkcji szukaj.
Żeby było jasno, ja nie napadam na Ciebie, ale mnie już nie chce sie po raz enty pisać tego samego, jak w szukajce wszystko jest.
Że o poradnikach np. Robsa nie wspomnę
Stary 07.04.2005, 05:57   #14
worms
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.09.2004
worms w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Czołgista
Ech, założyłeś temat 11 marca, jest już kwiecień .
W między czasie dosałeś trochę podpowiedzi,
Zastanawia mnie dla czego z uporem maniaka nie korzystasz z funkcji szukaj.
Żeby było jasno, ja nie napadam na Ciebie, ale mnie już nie chce sie po raz enty pisać tego samego, jak w szukajce wszystko jest.
Że o poradnikach np. Robsa nie wspomnę
Kolego Czołgisto dlaczego jestes taki nieuczynny, przeciez nikt Cie nie zmusza bys komuś odpowiadał i nikt od razu nie jest fenomenem . Każdy sie kiedyś uczył
i dlatego trzeba pomagac a nie od razu ganić.

Czy nie lepiej było koledze podpowiedziec ze wszystkie te czynnosci wykona od razu DVD Shrink jak to zrobił Kolega "ed hunter"

Weź przykład z innych bądź życzliwy dla innych i szanuj innych tak jak chciałbyś by Ciebie szanowano...
worms jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.04.2005, 11:11   #15
baiano
Bywalec

No dobra. Powiedzmy teraz tak. Mam na kompie zgrany film tym shrinkiem. Nagrywalem juz go dwa razy ale wciaz sie przycina. Niechce mi sie juz tracici kolejnej plytki dlatego pytam jakiego innego programu uzyc do nagrania filmu.
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: