![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
DVD do kompa, nagranie i odczyt DVD-R
Mam odtwarzacz DVD Actima AD16H i ostatnio wypalilem plytke DVD-R Mediasonic (z filmem ktory uprzednio przerobilem za pomacą instrukcji CobraVerde i chwała mu za to
![]() ![]() jak to teraz rozwiązać ![]() może nagrac jeszcze raz (kopia na HDD), stworzyć pusty katalog AUDIO_TS i nagrać to na DVD-R ![]() ![]() sterowniki poinstalowane ... help Ostatnio zmieniany przez icemac : 25.08.2003 o godz. 08:43 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Nie chcę źle wyrokować, ale nie słyszałem żeby brak katalogu AUDIO_TS powodował zacinanie się filmu,
jego brak może owszem powodować, że niektóre odtwarzacze wogóle nie ruszą tej płyty, jeśli w Twoim przypadku okaże się inaczej, zaraz skasuję mój post 8)
![]() |
#3 |
KONKWISTADOR
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
na przyszłość proponuję nagrywanie swoich pierwszych ambitnych projektów
![]()
![]() |
#4 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
sprawdzalem "moj pierwszy" film na innych odtwarzaczach i wszystko chodzi jak burza.
a z nowosci zauwazylem, ze teraz zaden film na DVD nie chodzi mi plynnie ![]() ![]() ![]() dzieki za rady ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
KONKWISTADOR
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#6 | |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Cytat:
matrix, die hard, i wypalany ostatnio - matrix reloaded wedlug twojego przepisu na divx.pl Zastanawiam sie czy to moze byc wina kodekow do odtwarzania SVCD (ligos i jakis inny na e.. ), bo takowe zainstalowalem celem obejrzenia terminatora 3 U moich znajomych smiga wszystko jak powinno tak jak u mnie do momentu, chyba instalacji tych kodekow. Nie wiem czy napewno ale chyba tak. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.04.2003
![]() |
mam pytanie z innej beczki, kiedys wypalilem sobie pare filmow w Nero, na poczatku nie mialem problemow z odczytem ich ani na Nagrywarce (mam SONY) ani na odtwarzaczu (mam LG) komputerowym.
Teraz probuje zczytac dane DVDdecrypterem i wyskakuja prawie na kazdej plytce bledy. Jedne VOBy daja sie zczytac drugie nie. Czy to wina nosnika, mam nagrane na DVD-R LeadData? Czy wina Nero? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
moj problem juz zalatwilem, poprzez reinstalqacje kodekow i downgrade programu do odtwarzania DVD
a co do pytania kolegi djwojtka to zbytnio sie na tym nie znam ale firma LeadData to chyba nie jakis orzel wsrod producentow nosnikow |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.04.2003
![]() |
Zaczalem teraz nagrywac na Mediasonicach i Melody, na razie sie dobrze sprawuja.
a drugie, nie wiem co myslec o Nero |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
ja do tej popry nie mialem problemow z NERO, a mialem kilka nagrywarek. I co do jakosci to przewaznie byla wina plytek, lub zbytnio "przepalilem" ilosc danych
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.08.2003
![]() |
Czolem mosci panowie!
Chcialem dorzucic swoje 3 grosze do tej dyskusji,niastety nie bedzie to porada bo sam jej szukam. Tez mam problem z zacinaniem sie plytki DVD-RW.Przygotowalem film Gangs of N.Y wg przepisu CobraVerde i po sprawdzeniu go z twardziela na systemowym odtwarzaczu wypalilem DVD-RW.No i kiszka-Stacjonarny DVD player (Pioneer DV535)zacina sie juz po ok 5s, wydale mi sie ze razem z pierwszym dzwiekiem w filmie ![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
KONKWISTADOR
![]() |
dźwięk w formacie MP3 w filmach jest raczej kiepskiej jakości (a szczególnie jeżeli ma 44100 Hz), poza tym AC3Machine oferuje słabą jakość kodowania AC3, więc czasem kiepsko to wychodzi...
w takim wypadku najlepiej przekonwertować *mp3 na *wav (ewentualnie zmieniając FPS) za pomocą BeeSweet i kodowanie do AC3 zrobić "zawodowym" programem typu Soft Encode Dolby Digital albo Vegas Video +DVD ja od dawna tak to robię i nigdy nie miałem tego typu problemów...
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp. Ostatnio zmieniany przez CobraVerde : 05.09.2003 o godz. 20:30 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
![]() |
witaj Cobra!
Dzieki za skrypt, rozjasnil mi on wiele problemow.Do tej pory sam probowalem do tego podejsc (divx na DVD)ale z mizernym skutkiem. OK-sprobuje z tymi softami.Wlasciwie to dobry dzwiek jest dla mnie wazna sprawa w filmie,wiec zaraz sie zabiore.Ale czy to moglo byc przyczyna zacinania sie plytki na stacjonarnym playerze(ba na kompie chodzi)?A skoro juz jestes online-mam male pytanko-jesli mozna...? To jest dlugi film(G. of N.Y-1h36min),wymaga duzej kompresji na 1 DVD-zastanawiam sie czy nie lepiej byloby skompresowac go z wiekszym bitrate, np. avg 6000 z 4 przebiegami i potem podzielic to na 2 plytki DVD( a propo-czym najlepiej dzielic i w ktorym momencie?) i wypalic na 2 plytkach?Czy to ma sens(tzn-chodzi mi koncowa jakosc obrazu),czy aby nie przedobrze-mam zbyt malo zmontowanych filmow na koncie,zeby to ocenic. Z gory dzieki za poswiecony czas |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
KONKWISTADOR
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
![]() |
Sprostowanko!!
Film ma dlugosc oczywiscie 2h36min a nie jak podalem powyzej.I przy okazji-czy taki maly przeplot na ekranie podczas scen ruchomych to normalna rzecz czy cos zle ustawiam?(a moze nie wlaczylem jakiejs opcji?)widac go tylko po podejsciu do ekranu TV-na monitorze tego nie ma.Ogladam na 32 calowym 100Hz |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|