Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 05.01.2005, 11:37   #1
extant
Nowy na forum

Data rejestracji: 05.01.2005
extant w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
DVD na kompie - problem

Mam jedego kompa zrobionego tylko na odtwarzacz dvd/divx na grafie msi fx5200 vivo - wszystko chodzi OK (dvd/divx) poza jednym problemem - na niektórych, i to bardzo rzadko, filmach dvd (oryginałach) występuje co kilka/kilkanaście sekund chwilowe ciemnienie obrazu i rozmazanie koloru na ekranie TV (na monitorze kompa wszystko jest ok), po czym wszystko wraca do normy i tak w kółko.

Występuje to zarówno w windvd jak i powerdvd, bez względu na ustawienia PAL, podłączenie kabli i wszelkie inne możliwe opcje/ustawienia, mnie się już skończyły pomysły - może ktoś wie co z tym zrobić ?
extant jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.01.2005, 12:51   #2
bk82
Nowy na forum

Data rejestracji: 20.12.2004
bk82 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Miałem podobnie!!! Wymieniłem na nowy odtwarzacz DVD!("troszke" lepszy) i teraz nie mam takich problemow!!!
bk82 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.01.2005, 13:08   #3
extant
Nowy na forum

Na jaki wymieniłeś ??

PS: aktualnie u mnie chodzi LG8162B.
Stary 05.01.2005, 13:52   #4
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
To zabezpieczenie płytek tzw Macrovision, żeby nie można było przegrywać płytek na VHS Z tego co kojarzę TVTools mają opcję do zdejmowania tego w locie przy podawaniu sygnału na TV.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.01.2005, 18:20   #5
extant
Nowy na forum

Tak to jest to - wielkie dzięki Reetou za szybką pomoc.

PS: Remote Selector też sobie z tym już poradził.
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: