![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.06.2005
![]() |
![]()
Witam. Mamduży problem z tym programem, otóż podczas kompilacji gotowego projektudo VOBów itd. Wyświetla mi się komunikat, którego treść napiszę na dole posta. Film jest przerobiony z divxa, ale wcześniej zkompilowałem VOByza pomocą TMPGEnc Authora, i film się dobrze zrobił,nagrał i działał na stacjonarce, tylko że mu zjadło gdzieś napisy i menu było troszkę nieciekawe, więc przeżuciłem się na ten program i zrobiłem projekt tego samego filmu z tych samych plików i ciągle w tym samym momencie, podczas procesu "Placing navigation parameters..." Wyświetla błąd:
"Runtime Error! Program: D:\prog\dvd\DVD-lab PRO\compile.aux abnormal program termination" A okno nosi nazwę "Microsoft Visual C++ Runtime Library". Jakby co, to mam screena. Od razu mówię że jest to mój pierwszy film nagrany na dvd, i nie za bardzo wiem co i jak. Bardzo proszę o pomoc i z góry wielkie dzięki!!! Pozdrawiam!!!! |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 21.10.2002
![]() |
witam
sadze ze zrobiles gdzies blad przy tworzeniu projektu, ustawiles prawidlowo w oknie Project Properties DVD format domyslnie jest ustawione na NTSC, moze nie wystarczajaco duzo miejsca na dysku (dvdlab sporo tego wymaga). ![]() Ostatnio zmieniany przez grzes07 : 21.06.2005 o godz. 17:00 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Miejsca na dyskuma chyba 20gb. Ale w kazdym razie sporo i wiecej niz wymaga,poza tym pliki temp sa w innym miejscu, wiec to na pewno nie miejsce.Ustawienia są prawidłowe, bo sprawdzałem 15 razy. A co do bledu w projekcie, to robilem go dwa razy, i nie sadze zeby dwa razy bylten sam blad, zwlaszcza ze to bylo zgodnie z poradnikiem, i w innym, programie dziala wszystko dobrze. Prosze o dalsza pomoc
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
co zaimportowales do dvdlaba? VOBy?
jezeli tak to sprawdz, czy nie kazesz mu zapisywac compilacji do folderu z plikami zrodlowymi czy przed uruchomieniem compilacji wyrzuca Ci jakies ostrzezenia? (takie "z okularkami" ![]()
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Do kompilacji ładuję dwa pliki: film to *.mpv czy jakoś tak, ale nie *.m2v a dźwięk jest w *.ac3. Przed kompilacją nie wywala żadnych błędów. Aha, jeszcze dodaję napisy w formacie *.sub i on je przerabioa na jakiś inny plik.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
witam wykonaj projekt bez dodawania napisow i sprawdz. I jeszcze jedno masz poprawnie ustawiony format DVD(NTSC lub PAL)?. ![]() p.s. moze tutaj znajdziesz odpowiedz (znajdziesz tam artykul w ktorym omawiany jest tworzenie projektu w DVDLab) http://www.divx.howto.pl/modules.php...owpage&pid=144 pojawila sie nowa wersja programu DVDlab Pro 1.53 (a moze ja juz masz?) http://www.mediachance.com/download.htm Ostatnio zmieniany przez grzes07 : 23.06.2005 o godz. 10:52 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Ma wersję PRO beta 3, bo była za darmo i pełna. Kiedyś miałem tą 1.53, ale to była wersja demo i tylko na 30 dni
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Już mówie, numer z napisami nie wypalił, może to być właśnie wina tego dopisku beta? Jeszcze spróbuję z wersją 1.53
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
Eureka! Zainstalowałem wersję 1.53 i wszystko działa! Czyli to była "wina" tego głupiego dopisku beta. Ale jest kłopot że to demo. Ma ktoś może pełną wersję tego programu, albo coś żeby on był pełny? Może macie jakąś starszą wersję, żeby obsługiwała napisy? I wielkie dzięki za pomoc!!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
witam zobacz "PW" ![]() |
|
![]() |