Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 24.03.2005, 00:13   #1
Dozen
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.03.2005
Dozen w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Kopiowanie :/

Drodzy czytelnicy tego forum chciałem się dowiedzieć bo dzisiaj kupiłem sobie nagrywareczkę Sony DVD RW DW-D22A mam zainstalowane Nero + aktualizacja z neta i ClonDVD. Wypożyczyłem film z Bevery Hill's filmik, ale jest problemik, bo w momencie kiedy zaczynam przegrywać i w jednym, i w drugim przypadku pisze mi takie ładne ostrzerzenie, że płytka jest zabezpieczona systemem CSS. Co mam zrobić, by móc przegrywać takowe płytki ?? Jestem młodym i mało zaawansowanym informatykiem więc jakbym mógł to proszę o dokładny opis co potrzebuję i jak to zrobić by coś takiego przegrać ?

Z góry dziękuję !!!
Dozen jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 24.03.2005, 01:22   #2
PIOTR34
..: DVD-VIDEO :..

Data rejestracji: 20.08.2003
PIOTR34 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Dozen
Drodzy czytelnicy tego forum chciałem się dowiedzieć bo dzisiaj kupiłem sobie nagrywareczkę Sony DVD RW DW-D22A mam zainstalowane Nero + aktualizacja z neta i ClonDVD. Wypożyczyłem film z Bevery Hill's filmik, ale jest problemik, bo w momencie kiedy zaczynam przegrywać i w jednym, i w drugim przypadku pisze mi takie ładne ostrzerzenie, że płytka jest zabezpieczona systemem CSS. Co mam zrobić, by móc przegrywać takowe płytki ?? Jestem młodym i mało zaawansowanym informatykiem więc jakbym mógł to proszę o dokładny opis co potrzebuję i jak to zrobić by coś takiego przegrać ?
Zdajesz sobie sprawę z tego że zostaniesz pospolitym "piratem" Kopię filmu można zrobić na własny użytek pod warunkiem że się ma oryginał. Wątpię czy ktoś Ci udzieli takiej odpowiedzi. Jedynym wyjściem dla Ciebie jest nie zadawanie więcej pytań na ten temat. Źle zaczołeś pobyt na forum z przykrością stwierdzam.

PIOTR34 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.03.2005, 10:30   #3
skip18
Bywalec

Data rejestracji: 03.11.2004
skip18 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
no kopiowanie filmu, to piractwo.. a nie szukanie na forum, to lenistwo.. bo jest duuuużo opisów jak na różne sposoby skopiować film.. i zabezpieczony film.. i nawet nieraz było jak skopiować film z wypożyczalni.. tylko, że to ostatnie to jest oczywiście kradzież.. użyj opcji szukaj, żebyś w przyszłości mógł zrobić KOPIĘ BEZPIECZEŃSTWA WŁASNYCH FILMÓW.. a jeśli już kopiujesz z wypożyczalni, to nie wypisuj tego publicznie.. =)
jakby komuś się coś nie podobało to niech się...
...zmobilizuje i do mnie napisze skip@buziaczek.pl
skip18 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.03.2005, 11:10   #4
czechoj
Dziadek
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.06.2002
czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
"Młody i mało zaawansowany informatyk"..... hmmmmmmmmm
Za to analityk, mało przedsiębiorczy. Zastanawiam się co czytają informatycy, bo nawet taki "Swiat komputer" opisuje jak to zrobić.
Stary 24.03.2005, 11:48   #5
PIOTR34

Cytat:
Napisany przez czechoj
"Zastanawiam się co czytają informatycy, bo nawet taki "Swiat komputer" opisuje jak to zrobić.
Może i opisuje co i jak zrobić, ale napewno nie na podstawie wypożyczonych filmów, tym bardziej kopia która została stworzona do tego by czytelnikowi to zaprezentować zostaje usunięta.

Stary 24.03.2005, 11:58   #6
czechoj
Dziadek
Zlotowicz

czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Nie bardzo rozumiem co chciałeś powiedzieć Piotrze, ale nie ma znaczenia czy film jest Twój czy z wypozyczalni, kopiuje sie tak samo. Poza tym kolega @Dozen nie ma problemów natury moralnej a jedynie techniczne.
Stary 24.03.2005, 14:39   #7
PIOTR34

Cytat:
Napisany przez czechoj
Nie bardzo rozumiem co chciałeś powiedzieć Piotrze, ale nie ma znaczenia czy film jest Twój czy z wypozyczalni, kopiuje sie tak samo. Poza tym kolega @Dozen nie ma problemów natury moralnej a jedynie techniczne.
Moim zdaniem jest bardzo duża różnica, jeśli mnie nie rozumiesz to nie rozumiesz również @skip18

Stary 24.03.2005, 18:02   #8
czechoj
Dziadek
Zlotowicz

Widzę że masz problemy z pewnymi niuansami, które delikatnie zaznaczyłem w ostatnim poście. Niie opowiadaj, że zawsze i tylko zawsze kopiowałes by stworzyć kopię bezpieczeństwa swoich płyt. Co ma piernik do wiatraka. Kolega Dozen chce zrobić kopię a nie pyta się czy to grzech zrobic kopię z nie swojego. Z technicznego punktu widzenia NIE MA TO ZNACZENIA. Pomyśl że on nie ma swoich DVD i chce tylko popróbować "potem wykasuje" a nie zaraz umoralniaj.
Zresztą popatrz co napisał ten na którego sie powołujesz
"......to lenistwo.. bo jest duuuużo opisów jak na różne sposoby skopiować film.. i zabezpieczony film.. i nawet nieraz było jak skopiować film z wypożyczalni.. tylko, że to ostatnie to jest oczywiście kradzież.. użyj opcji szukaj, żebyś w przyszłości mógł zrobić KOPIĘ BEZPIECZEŃSTWA WŁASNYCH FILMÓW.. a jeśli już kopiujesz z wypożyczalni, to nie wypisuj tego publicznie.."

Ostatnio zmieniany przez czechoj : 24.03.2005 o godz. 18:08
czechoj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.03.2005, 19:32   #9
skip18
Bywalec

Data rejestracji: 03.11.2004
skip18 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
nie drapcie się dziewczyny nie no.. jeśli chodzi o stronę techniczną, to czy kupisz DVD w media markt, w tesco, w biedronce, czy weźmiesz z wypożyczalni, to płytka jest zabezpieczana tak samo.. nie ma to różnicy :-P czyli kopiowanie też jest na tej samej zasadzie.. to, że ktoś w domu ma same kopie bezpieczeństwa i żadnego pirata, to też jest rzadkość.. ale chodzi o to, żeby nie chwalić się piraceniem płytek na porządnym forum
jakby komuś się coś nie podobało to niech się...
...zmobilizuje i do mnie napisze skip@buziaczek.pl
skip18 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: