![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Średnio wtajemniczony
Data rejestracji: 19.01.2004
![]() |
Z komunikatu który ci się wyświetla wnioskuję że robisz podstawowy błąd przy robieniu menu. Ponieważ próbujesz połączyć film w 16:9 i menu w 4:3 w jedną całość. Tak przygotowane menu z filmem da się odtworzyć, ale pod koniec filmu występują opisywane przez ciebie problemy(sam miałem taki problem). Aby pozbyć się problemu spróbuj zrobić menu w formacie takim jak film (proste i szybsze rozwiazanie) lub przerób ponownie film najlepiej do formatu 4:3. Jest jeszcze jedna ewentualność by nie tracić czasu na ponownie tworzenie menu lub przerabianie filmu, poprostu menu zrób jako osobny tytuł( VTS_1 ) i film osobno( VTS_2 ).
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.01.2005
![]() |
to jednak nie jest to oczym mowisz (pixel) bo zrobilem jeszcze raz film na pliki .vob, ale tym razem ustawilem zeby zrobilo film w gorszej wersji a razem z tym zostala zmniejszona wielkosc pliku do 1.5GB i jak teraz wszystko zrobilem w DVD-lab to znowu wyskoczyl ten komunikat ale tym razem nagralo sie dobrze i calby film mozna bylo ogladnac, jednak mi to nie odpowiada bo film jest w gorszej jakosc dlatego dalej prosze o pomoc w rozwiazaniu mojego problemu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Redakcja
Data rejestracji: 27.12.2003
![]() |
To sugeruje, że w obrębie VTS są 2 Title (minimum dwa), ale co ważniejsze jeden jest w formacie 4:3 a drugi 16:9 lub ktoś składał plik VOB z jakiś mniejszych plików w całość i część VOBa ma inne aspect ratio. Nie wiem czemu tak robił, ale jest to możliwe do zrobienia. Tak być nie może - DVDLab zachowuje się prawidłowo, a nie rypie jak to napisałeś :-)
Przyjrzyj się temu VOBowi lub strukturze, którą tworzysz - na pewno jest gdzieś błąd. @Pixel - z tymi menu to chyba tak do końca nie jest... Pozdrawiam!
Always Quality over Speed - both in a real life and in DVD backup! Polecam: Kopia Samego Filmu - Jakość ponad wszystko! Z DV do DVD Pierwsze kroki w Adobe Premiere Pro - część 1, część 2 Sonic Scenarist - podstawy authoringu (+DVD text, +JACKET_P) Konwersja dźwięku 2.0 -> 5.1 surround + kodowanie do DTS/AC3 Jak dodać polskie napisy do filmu DVD: Sonic Scenarist, Free Tools Z DVB na DVD-R |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|