Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 28.05.2004, 19:06   #1
Darek_K
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika Darek_K
 
Data rejestracji: 03.03.2004
Posty: 212
Darek_K zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
DVD-LAB a synchronizacja audio z wideo

Witam!
Chcialem sobie przerobic film DivX na DVD. Co ciekawe film mial 23.976 FPS a samo Audio milo 24.033 FPS no ale to nic....Przerobilem wiec obraz w CCE do MPEG-2 (oczywiscie zmienilem parametry na takie jakie ma miec DVD-PAL). Wyciagnolem audio z pliku AVI w foracie mp3, potem przekonwertowalem to MP3 do AC3 ze wszystkimi poprawkami (25FPS 48000Hz) i niby ok. Wcieplem to do DVD-LAB, zrobilem menu wszystko razem posklejalem i po chwili mialem gotowe DVD. Zapuszczam patrze, slucham..... a tu dzwiek jest jakies 10-12 sekund za wczwsnie... Mowie sobie spoko sie adio troche przesunie i bedzie luz. Wlaczam DVD-Lab no i tam jest taka opcja jak AUDIO DELAY. Tylo jak ja mam ustawic przawidlowo dzwiek z obrazem jak gdy nacisne PLAY nie slysze sciezki audio? Takie ustawianie "na oko" nic nie daje, bo to by musial byc cud aby udalo mi sie to wszystko zsynchronizowac. Mam wiec pyanie czy w DVD-Lab da sie wlaczyc podglad materialu videlo z dzwiekiem? A Jezeli nie to co radzilibiscie mi zrobic w takiej sytuacji gdzie cale dvd mam juz gotowe tylko jedynym bedem jest nie pasujace audio?
Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc.
Darek_K jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.05.2004, 20:05   #2
pykson
Czepek - od czepiania sie
 
Avatar użytkownika pykson
 
Data rejestracji: 04.03.2004
Lokalizacja: Górny Śląsk
Posty: 1,472
pykson zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
wiem ze juz bylo na forum o rozejsciu sie dzwieku z obrazem.

w dvd labie nie da sie podgladac obrazu z dzwiekiem co mnei osobiscie bardzo by sie przydalo.

ktos pewno Ci pomoze, bo temat juz troche lezal na tym forum

powodzenia
__________________
UWAGA: nie mylic z MODeratorem!
.
pykson jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.05.2004, 11:27   #3
Darek_K
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika Darek_K
 
Data rejestracji: 03.03.2004
Posty: 212
Darek_K zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A to moze inaczej..... Znacie moze jakis program do ktorego by sie dalo zaladowac oryginalny plik AVI i zeby ten program pokazal wtedy opuznienie audio w stosunku do video ? Bo w oryginalnym pliku tez ono wystepuje (musial bym dokladnie wiedziec ile) tylko w tym przypadku player (u mnie Media Player Classic) dobrze to wszystko ustawia.

A jeszcze wracajac do DVD-LAB... Bardzo mnie zdziwilo ze nie obsluguje podgladu razem z dzwiekiem. Zreszta DVDMaestro chyba tez nie ma takiej opcji....

Pozdrawiam
Darek_K jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.05.2004, 21:27   #4
waszq/pl/
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 25.02.2003
Lokalizacja: Chełm
Posty: 96
waszq/pl/ w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Darek_K
Zreszta DVDMaestro chyba tez nie ma takiej opcji....

Pozdrawiam
wrecz przeciwnie .pozdrawiam
waszq/pl/ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.05.2005, 00:49   #5
Mazer Rackham
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika Mazer Rackham
 
Data rejestracji: 03.05.2005
Lokalizacja: Exeter, UK
Posty: 2
Mazer Rackham w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
DVD-Lab

Czy ktos tu sie zna na tym programie?

NIgdy sie nie bawilem tym i teraz musze pilnie zmontowac DVD plytke z MENU i co sie okazuje ten program nie wciaga .AVI Jak w ogole zaladowac do niego jakikolwiek obraz VIDEO

Ludzie pomozcie bo mam noz na gardle......
Mazer Rackham jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.05.2005, 18:45   #6
1stwasp
Redakcja
 
Avatar użytkownika 1stwasp
 
Data rejestracji: 27.12.2003
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 719
1stwasp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Mazer Rackham
Czy ktos tu sie zna na tym programie?

NIgdy sie nie bawilem tym i teraz musze pilnie zmontowac DVD plytke z MENU i co sie okazuje ten program nie wciaga .AVI Jak w ogole zaladowac do niego jakikolwiek obraz VIDEO

Ludzie pomozcie bo mam noz na gardle......
Hej!

Zobacz tutaj...
Sądząc po lokalizacji, powinieneś dać radę to przeczytać. Jest tam quick tutorial i dość dużo wiedzy, w zasadzie odpowiadającej na Twoje posty...
Nie dziw się też, że nikt Ci nie odpowiada, na rozpaczliwe prosby, ale zauważyłem, że chcesz zrobić całkiem poważny projekt jak na początek a z pytań wynika, że niestety nie masz (z całym szacunkiem) wystarczającej ilości wiedzy...
A krok po kroku trudno jest na tak ogólnie zadawane pytania odpowiedzieć...

Pozdrawiam!
1stwasp jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.05.2005, 00:08   #7
polsat
Bywalec
 
Data rejestracji: 01.01.2005
Posty: 57
polsat w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ja tez uzywam tego progsa ale popatrz ja np ładuje do dvd lab pro pliki mpv(bez dzwieku)i mp2 lub ac3(czyli sam dzwiek)normalne i widze o ile sie film nie zgadza z dziwkiem jsli to jest 10 sec to przesuwasz o - + 10 sec i sprawdzas wiem ze to trwa no ale coz zreszta tak czesto sie chyba nie zdaza ze dzwiek jest przesuniety pozdr...
polsat jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.05.2005, 00:09   #8
grzes07
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 21.10.2002
Posty: 254
grzes07 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
witam

w programie DVDLab przesuniecie dzwieku (delay) podajemy w milisekundach i o tym nalezy pamietac, ale nie mamy podgladu w czasie rzeczywistym i to troche klopot ale sa programy ktore daja nam taka mozliwosc sprawdzenia synchronizacji dzwieku z plikiem video w czasie rzeczywistym.

pozdrawiam

Ostatnio zmieniany przez grzes07 : 06.05.2005 o godz. 00:13
grzes07 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.