![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1. Jeśli chcesz by działał podgląd w Maestro, to musisz zainstalować drivery CineMaster'a.
2. Nie rozumiem twojego problemu - napisy nie chcą się zaimportować do Maestro? Bo jeśli import przebiegł normalnie to powinny być po authoringu. No ewentualnie, że napisy są, ale paleta kolorów jest tak ustawiona, że ich nie widać. Zainstaluj drivery do podglądu i sprawdź - Maestro na podglądzie wyświetla napisy. 3. Maestro służy do authoringu DVD, więc stacjonarka nie musi mieć obsługi Divx, żeby poprawnie wyświetlić to, co stworzył Maestro. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Bywalec
Data rejestracji: 19.02.2006
![]() |
Cytat:
Siedze nad tym juz 4 dni i nie moge ruszyć ...? Na pilocie klikam subtitle ale pokazuje sie przekreslone kolko ...ale to chyba nie ma nic do rzeczy ... ? Gdzie ja moge coś źle robić ? W podglądzie wszystko ejst a na stacjonarce nie ma. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.06.2003
![]() |
Cytat:
Może na początek pokaż nagłówek pliku z napisami ?.stl. Pozdrawiam PS Czy nie zapomniałeś ustawić w "Project Proporties" w pozycji "Initial stream setting"? Set Subtitle to: - numer twoich napisów Ostatnio zmieniany przez skorpion2k2 : 19.02.2006 o godz. 20:04 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 19.02.2006
![]() |
Mam włączone Initial Stream Setting:
zaznaczone Set audio to - 1 zaznaczone Set subtitle to - 1 A naglowek napisów *.stl to : //Font select and font size $FontName = Helvetica $FontSize = 34 //Character attributes (global) $Bold = FALSE $UnderLined = FALSE $Italic = FALSE //Position Control $HorzAlign = Center $VertAlign = Bottom $XOffset = 0 $YOffset = 16 //Contrast Control $TextContrast = 15 $Outline1Contrast = 15 $Outline2Contrast = 15 $BackgroundContrast = 0 //Effects Control $ForceDisplay = FALSE $FadeIn = 0 $FadeOut = 0 //Other Controls $TapeOffset = FALSE //$SetFilePathToken = << ![]() //Colors $ColorIndex1 = 0 $ColorIndex2 = 1 $ColorIndex3 = 2 $ColorIndex4 = 3 //Subtitles Ręce mi opadają i tak teraz kombinuje że może moje DVD nie czyta tych napisów stl ? No ale przeciez to projekt z maestro wiec chyba nie ma to nic do rzeczy ... ? Może coś z kolorem napisów ? Ale mam ustawione tak w edit palette ze wszystko czarne tylko w gornym lewym rogu kwadracik biały. Ale na podglądzie sie wyswietlaja ..hmmm... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|