![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.07.2003
![]() |
Problem ze zczytywaniem VCD
Może ktoś wie czy to normalne że przy zczytywaniu płyt (czyli tworzenie obrazu płyty na HDD) VCD (robię to DVD-ROM'em LG GDR8161B) napęd rozwija prędkość najwyżej 700 kb/s. Przy innych płytach np. audio lub z danymi, zczytywanie jest już z normalną (tzn. około 3000 do 4000 kb/s) prędkością. Problem ten mam tylko przy VCD.
Help !!!
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
kierownik wycieczki
Data rejestracji: 24.02.2002
![]() |
Jest to normalne zjawisko przy VCD ja mam tak samo z CD-RW x24 samsunga i CD-Romem x52 NECa. Jest to sowodowane zapisem w formacie VCD dzieki ktoremu mieszcza sie pliki mpeg > 780MB na CD 700MB
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.07.2003
![]() |
Dzięki !!!, uspokoiłem się, bo ten napęd kupiłem ostatnio i myślałem że jest uszkodzony.
![]() |
#4 |
kierownik wycieczki
Data rejestracji: 24.02.2002
![]() |
Video-CD jest standardem zapisu danych video na płycie CD/DVD. Dedykowane urządzenia, takie jak odtwarzacze CDI i DVD wspierają ten format.
Strumienie danych video i audio są kompresowane i kodowane do MPEG-1; audio level 2. W tym formacie dane video / audio generalnie "tolerują" błędy ponieważ miejsce które w płytach z danymi zarezerwowane jest na sumy kontolne, jest wykorzystywane w całości na dane Video-CD. Czyli inaczej mówiąc poprzez zapis danych w blokach o dł. 2324 bajtów zamiast 2048, jak to ma miejsce w płytach z danymi pojemność całej płyty Video-CD zwiększa się o ok. 13% w porównaniu do zwykłych płyt z danymi . info pobralem z opisu NERO na CDRINFO
![]() |
|
|