![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
dvd nagrywanie - pytanie
Planuję zakup nagrywarki DVD. Po lekturze wypowiedzi szacownych forumowiczów mój wybór padł na Pioneera DVR-106. Czy do tej nagrywarki powinienem zaopatrzyć się także w urządzenie odtwarzające DVD (w komputerze), czy też realizować odczyt w nagrywarce?
Przypuszczam, że poradzicie mi oddzielny napęd, więc przy okazji powiedzcie, jaki wybrać. Dziękuję za wszystkie sugestie i porady. Pozdrawiam.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
No i co, nikt nic nie podpowie ?
Może to jest głupie pytanie i nie zasługuje na odpowiedź, ale kiedyś taką sentencję usłyszałem : "nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi". Zadam inaczej pytanie: czy używanie nagrywarki DVD zarówno do wypalania jak i odczytu (zazwyczaj wielogodzinnego) skróci jej żywotność ? Jeśli tak, to czy oddzielny napęd DVD Toshiba SD-M1712 będzie akurat? pozdrawiam i przy okazji wesołych świąt życzę
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.12.2003
![]() |
na pewno wygodniejsze - w koncu to nie jest zrzucenie w 2-3 min np. iso jak na cdrw
sam uzywam spawary tylko do nagrywania -odczyt zawsze z dvdplayera - co do zywotnosci-hmm - wielogodzinny odczyt i zapis w zasadzie zaszkodzic nie powinien ale nie sadze by nie miało to wpływu na zywotnosc urzadzenia przy ripowaniu np clonedvd -posiadajac 2 napedy nie musisz byc przy kompie by zmienic płytki takze imho wariant z 2 napedami wydaje sie słuszny co do tej toshiby- miałem 2 egzemplarze tejze -oba padły po około pół roku -na gwarancji w koncu wymieniłem na liteona 166s i jest o niebo lepiej -nie kaprysi, nie grymasi -czyta i zrzuca wszystko |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja mam tylko DVD-RW i z niego tez przeprowadzam odczyta i sobei chwale (na ASUS E616 mialem przy ripowaniu 2-4x, a na LG GSA-404B dochodzi nieraz do 11x ;-P)!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Bywalec
Data rejestracji: 19.12.2003
![]() |
Cytat:
Zajrzyj do nowego Entera wydanie 150 , zastanowiłbym się jeszcze nad tym Pioneerem . Lit-eon LDW411s jest na 2-miejscu po Plextorze , a Pionieer 106 na 6-stym. Miałem Pioneera 105 i nie miło wspominam a zajmuje się video. Fatalny odczyt na stacjonarnuch DVD (skoki, zatrzymania ,problemy z przewijaniem obrazu) sprawdzone na wielu odtwarzaczach. Na lit-onie po wgraniu nowego firmware wszystkie problemy znikają , przynajmniej u mnie. Powodzenia. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|