Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 16.12.2003, 09:56   #1
M30
Nowy na forum

Data rejestracji: 30.12.2002
M30 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
dvd nagrywanie - pytanie

Planuję zakup nagrywarki DVD. Po lekturze wypowiedzi szacownych forumowiczów mój wybór padł na Pioneera DVR-106. Czy do tej nagrywarki powinienem zaopatrzyć się także w urządzenie odtwarzające DVD (w komputerze), czy też realizować odczyt w nagrywarce?
Przypuszczam, że poradzicie mi oddzielny napęd, więc przy okazji powiedzcie, jaki wybrać. Dziękuję za wszystkie sugestie i porady.
Pozdrawiam.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.12.2003, 07:51   #2
M30
Nowy na forum

Data rejestracji: 30.12.2002
M30 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
No i co, nikt nic nie podpowie ?
Może to jest głupie pytanie i nie zasługuje na odpowiedź, ale kiedyś taką sentencję usłyszałem : "nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi".
Zadam inaczej pytanie: czy używanie nagrywarki DVD zarówno do wypalania jak i odczytu (zazwyczaj wielogodzinnego) skróci jej żywotność ?
Jeśli tak, to czy oddzielny napęd DVD Toshiba SD-M1712 będzie akurat?
pozdrawiam i przy okazji wesołych świąt życzę
Stary 19.12.2003, 08:13   #3
bartezjusz
Nowy na forum

Data rejestracji: 02.12.2003
bartezjusz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
na pewno wygodniejsze - w koncu to nie jest zrzucenie w 2-3 min np. iso jak na cdrw

sam uzywam spawary tylko do nagrywania -odczyt zawsze z dvdplayera -

co do zywotnosci-hmm - wielogodzinny odczyt i zapis w zasadzie zaszkodzic nie powinien ale nie sadze by nie miało to wpływu na zywotnosc urzadzenia

przy ripowaniu np clonedvd -posiadajac 2 napedy nie musisz byc przy kompie by zmienic płytki

takze imho wariant z 2 napedami wydaje sie słuszny

co do tej toshiby- miałem 2 egzemplarze tejze -oba padły po około pół roku -na gwarancji w koncu wymieniłem na liteona 166s i jest o niebo lepiej -nie kaprysi, nie grymasi -czyta i zrzuca wszystko
bartezjusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.12.2003, 10:12   #4
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Ja mam tylko DVD-RW i z niego tez przeprowadzam odczyta i sobei chwale (na ASUS E616 mialem przy ripowaniu 2-4x, a na LG GSA-404B dochodzi nieraz do 11x ;-P)!

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.12.2003, 23:44   #5
pawelvideo
Bywalec

Data rejestracji: 19.12.2003
pawelvideo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez M30
Planuję zakup nagrywarki DVD. Po lekturze wypowiedzi szacownych forumowiczów mój wybór padł na Pioneera DVR-106. Czy do tej nagrywarki powinienem zaopatrzyć się także w urządzenie odtwarzające DVD (w komputerze), czy też realizować odczyt w nagrywarce?
Przypuszczam, że poradzicie mi oddzielny napęd, więc przy okazji powiedzcie, jaki wybrać. Dziękuję za wszystkie sugestie i porady.
Pozdrawiam.

Zajrzyj do nowego Entera wydanie 150 , zastanowiłbym się jeszcze nad tym
Pioneerem . Lit-eon LDW411s jest na 2-miejscu po Plextorze , a Pionieer 106 na
6-stym. Miałem Pioneera 105 i nie miło wspominam a zajmuje się video. Fatalny odczyt na stacjonarnuch DVD (skoki, zatrzymania ,problemy z przewijaniem
obrazu) sprawdzone na wielu odtwarzaczach. Na lit-onie po wgraniu nowego
firmware wszystkie problemy znikają , przynajmniej u mnie. Powodzenia.
pawelvideo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: