![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.11.2009
![]() |
DVD niekompatybilne
Witam wszystkich! Znalazłem to miejsce i mam nadzieję, że pomożecie
![]() Nagrywam na DVD-R Verbatim i wszystkie nagrane DVD (z obrazów i kopie) są odtwarzane w nagrywarce Panasonic DMR-EH68. Problem dotyczy jednego obrazu iso. Ostatnio ściągałem 3 różne obrazy iso i po nagraniu 2 są odtwarzane na kompie i w nagrywarce DVD, natomiast 1 płytka DVD odtwarza się tylko w kompie, a nagrywarka krzyczy o braku kompatybilności! Dlaczego? Płyta nie jest zabezpieczona. B. zależy mi na tym "wrednym" DVD, więc chciałbym go przeanalizować pod względem struktury itp. Już coś mam: coś nie gra z napisami. Jak odtwarzam na kompie, to nie mogę załączyć napisów! 2 pliki VOB udało się przekonwertować do avi i w avi pojawiły się napisy! Natomiast przy 2 następnych VOB , WinAVI Video Converter daje błąd "...wyjątek unknown software exception (0xc0000094)..." Pomóżcie jak znaleźć przyczynę i naprawić DVD, żeby było kompatybilne z nagrywarką DVD. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wczytaj do DVD Remake i zobacz co pisze. Jak mu się uda wczytać, to wyeksportuj i powinno działać.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() Read DVD from: D: \Films Read VMG Nie można odnaleźć określonego pliku. (171:dataAccess.cxx) Can't open VIDEO_TS.IFO. (963:VMG.cpp) can't load VMG. Read DVD from: D: \Films\VIDEO_TS Path to DVD does not exist. (133: DVD.cpp) A teraz? czym to naprawić? Z góry dziękuję za podpowiedź! Edit: Za ":" dodałem specjalnie spację, bo emotionki... Ostatnio zmieniany przez Adax01 : 20.11.2009 o godz. 19:17 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
I to wszystko co było w obrazie? Bo z info wynika, że brakuje plików. Może to tylko zbiór przypadkowych vobów. Podaj może zawartość katalogu. Czy poszczególne voby w ogóle tworzą całość?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() AUDIO_TS: pusty VIDEO_TS: VIDEO_TS.IFO VIDEO_TS.VOB VTS_01_0.IFO VTS_01_0.VOB VTS_01_1.VOB ... VTS_01_5.VOB VTS_02_0.IFO VTS_02_0.VOB VTS_02_1.VOB Podejrzałem po zamontowaniu obrazu ISO w Daemenie. B. proszę o dalsze instrukcje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
podepnij w daemonie
sproboj wczytac nie jako dvd ale jako pliki w jakims programie (np Shrink, ale moze byc inny) jak wczyta to kaz mu wyeksportowac i powinno hulac nie wiem, czy pomoze, ale sprobowac warto |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
otóż inny obraz iso, który hula w nagrywarce też daje w DvdReMake'u błędy: Read DVD from: D:\Films Read VMG Nie można odnaleźć określonego pliku. (171:dataAccess.cxx) Can't open VIDEO_TS.IFO. (963:VMG.cpp) can't load VMG. Read DVD from: D:\Films\VIDEO_TS Path to DVD does not exist. (133 ![]() Dziwne, coś nie gra z moją konfiguracją? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Teoretycznie wszystko jest. No może za wyjątkiem plików bup, ale z tym Remake sobie radzi. Spróbuj wypakować te pliki z obrazu na dysk i ponownie wczytać. Jak dalej będzie błąd, że nie znaleziono pliku, to spakuj pliki tego DVD (bez plików VTS_01_1.VOB ... VTS_01_5.VOB i VTS_02_1.VOB), wystaw na rapidshare i podaj linka. Się zobaczy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Tym samym dziękuję również Reetou za szybkość. Pozdrawiam wszystkich! |
|
![]() |