Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 26.11.2003, 00:23   #1
wolfi99
Nowy na forum

Data rejestracji: 25.04.2003
wolfi99 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
clonedvd-dvdxcopy-dvdfab

Witam
Jako ze jestem zupelnie lewy w nagrywaniu plyt dvd (czytalem czesc forum o interesujacych mnie problemach), mam do was kilka pytan:
1. Jakie plyty + czy - lepiej sa czytane przez stacjonarne odtwarzacze DVD?

2. Czy rzeczywiscie clonydvd (najnowsza wersja) nie potrafi kopiowac zabezpieczen plyt dvd ( ccd - o ile dobrze pamietam).

3. Probuje zrobic kopie moich filmow na pionierze 106 programami jak w tytule, ktore ponoc doskonale sie do tego nadaja, ale niestety angielski to jeszcze jezyk dla mnie niezbyt zrozumialy, a i w ogromie opcji sie gubie. Chce plytke tak skopiowac, aby zmiescila sie na jednym krazku dvd-+r, ale co mam wlaczyc, a co nie? . Nie wiem ktore pliki moge wyrzucic a ktore byc musza. POSBA - wytlumaczcie jak chlopu na granicy, krok po kroku co i jak?? (mam dvdxcopy platinum 3.2.1 - dvdfab 1.01)

4. Jesli te programy nie sa dla was dobre, to powiedzcie jakie sa lepsze (byle byly proste w obsludze), i jak je uzywac (lub link do stronki).

5. Jesli nagram jeden kompletny film na 2 plytach dvd-+r , to jak to potem odtwarza sie na stacjonarce?

Bede wielce zobowiazany za udzielone mi szczegolowe i niezwykle cenne porady

Pozdrawiam
wolfi99 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 26.11.2003, 01:35   #2
zorg
Caliente

Data rejestracji: 30.09.2002
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Jak nic nie wiesz ,i czytac nie umiesz to polecam kazdy wie dvdxcopy !!!dziecko by wiedzialo o co chodzi raz klikniesz i po klopocie
Stary 26.11.2003, 02:52   #3
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Avatar użytkownika Jabba the Hutt

Data rejestracji: 06.04.2002
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Ponieważ po kolejnym takim pytaniu, Master Yoda przejdzie na Ciemną Stronę Mocy i ogłosi się Imperatorem, pozwolę sobi wcześniej podać Ci odpowiedni link - po polsku, autorstwa tegoż Yody :
http://www.divx.pl/forum/viewtopic.php?t=3320

Znajdziesz tam opis uzycia DVDFABA, IC8.... Gdzieś tak od środka wątku. I jeśli zalezy Ci na jakości obrazka, to będziesz sam studiował problematykę kompresji i pytał o ważne sprawy. Ułatwieniem jest fakt, że wiele z angielskojęzycznych instrukcji ma liczne screeny programów.

Jesli chodzi o standarty + i - to wszystko zależy od Twojego odtwarzacza. Są takie playery co czytają oba formaty (Pioneer 444,454,350, podobno także liczne tańsze...) są takie co czytają tylko plus czy tylko minus. W poszukiwaniu własciwości swojego playera zajrzyj na www.dvdrhelp.com do działu DVD Players.

Film na 2 DVD ? Normalnie , wkładasz jedną, oglądasz, w pewnym momencie film staje, wkładasz drugą i ogądasz....

Jabba

P.S. Czasem mi się zdaje ,że może by lepiej ludzie nie kupowali sobie od razu palników dvd , w każdym razie, żeby to przemyśleli, coś postudiowali....
(http://www.doom9.org/mpg/ic8.htm)

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.11.2003, 04:10   #4
zorg
Caliente

Data rejestracji: 30.09.2002
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Jabba je sie wcale nie dziwie !.Przychodzi prosty czlowiek ktory wpalal tylko CD i mysli ze tak jest z DVD i ma prawo tak myslec ! A tu czyta najpierw 1 program zrzuci film na hdd potem drugim programem wybierze co chce ! ale co ? itd !
Poto wymyslono computery zeby pracowaly za nas !!!
dlatego uwazam ze program DVDXCopy-teraz wersia platynium jest najlepszy jaki jest bo jednym kliknieciem zrobi wswzystko !!! 1 klik 1 kopia filmu i koniec-proste jak budowa siekiery !
Stary 26.11.2003, 13:37   #5
wolfi99
Nowy na forum

Data rejestracji: 25.04.2003
wolfi99 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jabba the Hutt - jestem wdzieczny za linki i wypowiedz, co do kupna to nie mialem zamiaru kupowac dvd, lecz jesli ma sie okazje kupic za polowe ceny to sie to robi.

zorg - Naleze napewno do prostych ludzi i mnie to cieszy, nie posluguje sie trywialnym jezykiem i nie obrazam ludzi za ich niewiedze (do omnibusow napewno nie nalezysz). Jesli ten temat dla ciebie jest smieszny, to sie nie wypowiadaj, czytac umiem, a prosilem o kilka odpowiedzi na ktore odpowiedziales belkotem, ktory juz znam.

Bede wdzieczy pozostalym o dalsze sugestie i (lub) linki na odpowiednie sronki.
Pozdrawiam
wolfi99 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.11.2003, 16:53   #6
Robs
Yoda
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 01.06.2003
Robs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Właściwie to Jabba juz wiekszość wytłumaczył,
dodam moze tyle, że zawsze warto najpierw zgrać cały materiał płyty DVD na dysk twardy, i najlepiej do tego wykorzystać DVDDecrypter.
Potem już możemy experymentować czym nam sie podoba - w razie niepowodzenia mamy przecież kopię (już bez zabezpieczeń) płyty na dysku.
Z innych programów zaproponuję jeszcze DVDShrink'a.

Twoje uprawnienia: