![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.01.2005
![]() |
Problem z odczytem DVD na stacjonarnym odtwarzaczu
Witam. Jestem posiadaczem kina domowego marki Panasonic o symbolu SA HT-80. Odtwarzacz DVD nie odczytuje nagrywalnych plyt DVD, zarowno DVD-R jak i DVD+R. Po wlozeniu plytki do stacjonarnego napedu DVD, wyswietlony zostaje komunikat: "NO DISC". Filmy sa nagrane w formacie odpowiednim dla DVD, nagrywarka NEC3520A. Dodam iz filmy z wypozyczalni, orginalne sa odtwarzane bez problemu. Prosze o pomoc, nie wiem kompletnie jak mam sie zachowac i co zrobic. Zalamuje sie tak juz od 5 lat, od kiedy mam to kino. Pozdrawiam.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.03.2005
![]() |
Ja tez tak mam jezeli nagram film z zbyt duza szybkoscia, jak nagrywam 4x to jest wszystko ok.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ustaw bitsetting na rom i powinno byc super
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Mogłbyś mnie poinstruowac, jak to zrobic?.......Jestes pewny ze to bitsetting? Wybacz za pytania ale kompletnie sie nie znam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guru
Jak widac z podpisu ja tez. Ewentualnie to kino domowe nie czyta piratow, tak jak niektore modele Sony. No wiec potrzebujesz firmware do neca (nieoryginalne, hackowane, czyli jakby co to po gwarancji, jesli sie popsuje cos i nie wgrasz spowrotem oryginalnego f/w).Jak jestes zdecydowany na taka przrobke, to dalej juz znajdziesz na forum co i jak
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
wygląda, że starsze egzemplarze faktycznie nie czytały nagrywanych płyt. czyli najprawdopodobniej wina oprogramowania odtwarzacza. jak się je zmienia w Panasonicach nie wiem i wiedzieć nie chcę ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Dzieki za podsuniecie tej strony, jest wszystko pokazane jakie formaty czyta, jakich nie. Lecz firmware nie znalazlem. Moze macie jakis innny sposob na odczyt tych plyt? BO to jest dosyc irytujace, te DVD w 2000 roku kosztowalo.....bagatela..bardzo duzo. I nawet nie chce MP3 odtwarzac i JPG. Paranoja. Pomozcie prosze.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Prorok na F.O.R.U.M.
Data rejestracji: 01.01.2002
![]() |
Przeszukałem google całe prawie
![]() znalazłem też m.in. coś takiego http://www.electronics-forum.info/re...rs_287471.html Przypadek tak jak u ciebie, tez pisze "no disc" i gosciowi odpowiadaja zeby przeczyscil laser. Zreszta na kilku jeszcze stronach (obcojezycznych) widzialem odpowiedzi zeby laser przeczyscic. Moze tak samo jest u ciebie? nie zauwazyles czasem czy nie wolniej czyta oryginalne płyty?
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing" - Edmund Burke "Jedynym sposobem na to by zatryumfowało zło, jest gdy dobry człowiek nie robi nic." -------------------------------------------------------------------------------- Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
Dzieki za odpowiedz. Sproboje z tym laserem, ale to bedzie wymagac wiele cierpliwosci odemnie. Watpie zeby w tym tkwil problem, skoro TYLKO przegrywanych plyt nie czyta. Orginaly dzialaja zawsze, oraz plyty tloczone (chodzi o nadruk rzecz jasna).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Guru
No to wgrywaj bios do nec'a i nagrywaj z opcja dvd-rom i bedziesz mial tloki
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 05.05.2005
![]() |
Imrahil, zanim zaczniesz wgrywac nie oryginalne softy sprawdź poprawność parametrów podłaczenia . Sterowniki ASPI poprawne czyli 1.7, zworka na palniku na master, palnik na taśmie na pozycji master, typ transferu ultra DMA. Ostatni oryginalny FW. Pliki które nagrywasz są strumieniem DVD (pliki IFO, BUP, VOB) i nagrywasz je np w NERO jako - WYPAL PLIKI DVD VIDEO. Pliki te przeciągasz do katalogu VIDEO_TS i palisz. Przypominam, że sesja dla minus R musi być obligatoryjnie zamknięta. I oczywiście jeszcze jedno. Płyta płycie nie równa. Według mnie najlepsze rezultaty daje SONY minusR w niebieskim opakowaniu. Ja nagrywam je na maksa czyli x8. Spróbuj, będziesz miał swoje zdanie. Jeżeli idzie o radę loki7777 czyli zamianę BT w płytach "plus" i zamianę ich aby były widziane jako DVD-ROM, to moje doswiadczenia są złe. Ale spróbuj, może u Ciebie akurat zadziała. Daj znać na Forum jak Ci poszło i co zrobiłeś. Pozdrawiam
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
![]() |
CHetnie bym to zrobil, ale gdyby mnie ktos dokladnie poinstruowal to tak
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 05.05.2005
![]() |
Imrahil, na Twoim miejscu dałbym sobie spokój z Bitsettingiem. Moje doświadczenia z BTsą złe. Jeżeli chodzi o eksperymenty, to próbuj. Ale jeżeli chcesz nagrać płytę DVD czytaną w każdej ( czytaj -prawie każdej) stacjonarce, to jako pierwszy zrób eksperyment z tym co napisałem wczesniej. Jezeli będziesz miał problem podaj na priva namiary to zadzwonię. Pozdrawiam
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 23.04.2005
![]() |
zgadzam sie z janulkiem zmniejsz predkosc nagrywania i uzywaj bardzo dobrych plyt ale z minusem bo masz starszy model odtwarzacza ja przy slabszych plytach i po szybkim nagraniu nie moglem ponownie przegrac przegranej plyty a posiadam b.dobre nagrywarki ,metoda prob i bledow zawsze najlepsza
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|