Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 16.06.2006, 11:53   #1
kshycho
Bywalec
 
Data rejestracji: 04.08.2003
Posty: 39
kshycho w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
DVD Rebuilder 1.09.3 + CCE 2.70.02.10

Witam, może mi ktoś doradzic jak zrobić aby Rebuilder zadziałał z wersją CCE 2.70... ? Program wywała błąd item01.ecl is not a ECL for CCE SP Trial Version. Eclcce 1.81 nie działa z wersją CCE 2.7, więc co mogę zrobić?

Ostatnio zmieniany przez kshycho : 16.06.2006 o godz. 13:33
kshycho jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.06.2006, 13:28   #2
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,590
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
W konfiguracji Rebuilder'a zamiast do Eclcce podaj ścieżkę bezpośrednio do CCE.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.06.2006, 13:32   #3
kshycho
Bywalec
 
Data rejestracji: 04.08.2003
Posty: 39
kshycho w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Reetou
W konfiguracji Rebuilder'a zamiast do Eclcce podaj ścieżkę bezpośrednio do CCE.
Tak i tak nie działa, jak podaje ścieżke do CCE to wywala komunikat ten co w pierwszym poście napisałem, a jak chce Eclcce właczyć to strzepi się że nie obsługuje wersji 2.7xxx

I jeszcze pytanie w sprawie opcji Rebuildera: Set Decoder IDCT? Co polecacie, do xvida ja używał 64-bit IEEE-1180. Wiem że tym kodowanie najdłużej trwa, ale podobno obraz najlepszy jest. Kto potwierdzi?
A z resztą opcji zostawić na Default czy coś warto jeszcze pozmieniać?
I jak sprawa się ma z rozmiarem DVD, czy Rebuilder Pro dobrze oblicza wielkośc aby DVD wyszło 4.36GB czy trzeba dodać do *.ini coś?

Ostatnio zmieniany przez kshycho : 16.06.2006 o godz. 13:42
kshycho jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.06.2006, 14:00   #4
loki7777
Guru
 
Avatar użytkownika loki7777
 
Data rejestracji: 05.11.2004
Lokalizacja: Sligo;)
Posty: 6,181
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
bo masz trail'owa werjse a nie pelna, moze to jest ten problem
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.06.2006, 14:36   #5
kshycho
Bywalec
 
Data rejestracji: 04.08.2003
Posty: 39
kshycho w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez loki7777
bo masz trail'owa werjse a nie pelna, moze to jest ten problem
Właśnie ściągłem wersje trail CCE 2.70.02.09 z witaminka no i rebuilder uruchomił kompresje. Czyli chyba okazuję się ze ...02.10 coś zła jest.
A może mi ktoś jeszcze odpisać w sprawie wielkości DVD i tych ustawień?
kshycho jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.06.2006, 14:44   #6
Ricki
Guru
 
Avatar użytkownika Ricki
 
Data rejestracji: 14.06.2002
Lokalizacja: Rawicz
Posty: 1,270
Ricki zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez krzysiek5
Właśnie ściągłem wersje trail CCE 2.70.02.09 z witaminka no i rebuilder uruchomił kompresje. Czyli chyba okazuję się ze ...02.10 coś zła jest.
A może mi ktoś jeszcze odpisać w sprawie wielkości DVD i tych ustawień?
Ja mam wersje 2.70.02.00 + Rebuilder + witaminka i wszystko działa ok. Może te nowsze mają jakiś bug lub są wtamino-odporne? Daje zawsze 10 pass i jak włącze wieczorem kodowanie to rano mam już gotowe a jakość o niebo lepsza niż DVD Shrink a film ma Menu i dodatki + jak jest DTS i pozostałe audio.
Ricki jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.