![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#9 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 08.10.2004
![]() |
Po 17h (z przerwami) pracy CCE zrobiłem wreszcie film w dobrej jakości. Chciałem się z Wami podzielić moimi spostrzeżeniami.
Nie ulega wątpliwości, że CCE robi naprwdę dobrą robotę. W porównaniu do transcoderów typu : Instant Copy lub DVD Shrink, w przypadku materiału, który ja obrabiałem (Czterej pancerni i pies odc, 19-20-21), DVD RB plus CCE wypada o niebo lepiej. Wniosek, opłacało sie poświęcić te kilkanaście godzin. Gdybym jednak miał porównać materiał wyjściowy z orginałem, to niestety różnice widać. Być może dlatego, że orginał był niezbyt dobrej jakości, choć są one nieznaczne. Pozostaje jeszcze jedna kwestia, wielkość materiału wyjściowego. U mnie wyszedł 4.20 GB, więc nie jest to optymalna wiekość jaką daja płyta DVD (4.37 GB) i stad moje pytanie na koniec. Czy w ustawieniach DVD RB, bądź CCE jest możliwość ustawienia materiału wyjściowego zbliżonego do pojemności płyty DVD, czy to "plus" czy "minus"?, bo powiem szczerze, że jestem gotowy jeszcze raz poświęcić te kilkanaście godzin aby mieć jak najlepszą kopię. Pozdrowienia Salem |
![]() |
![]() |
|
|