![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.02.2004
![]() |
DVD rebuilder i CCE - brak kompresji
Kilka dni temu zostalem wreszcie "zmuszony" do pracy z DVD-RB. Przeczytalem kilka instrukcji, w tym tez na CDRinfo i zabralem sie do pracy. Poniewaz pracuje juz dluzszy czas z dvd2svcd + CCE wydawalo mi sie to wszystko banalnie proste. Niestety. Wszystko idzie pieknie, ale CCE przez ok. 80 min tworzy pliki "m2v for vts_** segment *" po czym widze napis "Phase II Encoding completed in 81 min". Jesli zbuduje z tego pliki dvd to niestety wynik nadal nie ma zamiaru zmiescic sie na 4,7 GB. Probowalem zmienic cce z 2.50 na 2.67 - efekt jest taki sam.
Czy moglibyscie pomoc rozwiazac ten problem? Podejrzewam, ze to banalne, ale za nic nie moge znalezc rozwiazania. Dziekuje i pozdrawiam Andrzej |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
![]() |
Przepraszam, zapomnialem dodac, ze korzystam z DVD Rebuilder w wersji 0.64 beta.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.06.2003
![]() |
Cytat:
Jeśli to coś, co pakujesz jest małe i wystarczy 80 minut (pytanie tylko - ile przejść) to dlaczego w wyniku przekracza 4.7 GB. Czy stosujesz 1 pass? Tak czy inaczej to dziwne- podaj więcej danych rozmiar filmu, liczbę przejść itd. Chyba, że masz najszybszy obecnie dostępny procesor na świecie, wówczas te 80 minut jest uzasadnione. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Oj chciałbym mieć taaaki procesor. Ale żarty na bok.
Mój film wejściowy w całości ma ponad 7 GB, zmiana ilości przebiegów w CCE nic nie daje, zacząłem od 4, potem 2 i 1 - zawsze jest to samo, to opisałem w pierwszym poście. Przyzwyczaiłem się z dvd2svcd, że tam, widzę jak najpierw CCE robi sobie plik vaf a potem robi przebiegi właściwe, tutaj czegoś takiego nie widzę, nie iwdzę też żadnych błędów a wynik jest godny pożałowania. Czy ma sens próbować ze starszym DVD RB? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
Cytat:
RB 0.64b chodzi że aż miło ! Moja pamięć jest niestety zawodna, ale z tego co pamiętam to może chodzić o nie zgodność ECLcce z CCE ? Zassałem kiedyś CCE 2.67 chyba z końcówką 27 i efekt był podobny, przy CCE2.50 to samo , może spróbuj z CCE 2.67.00.10 , u mnie chodzi .
![]() |
![]() |
#6 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.06.2003
![]() |
Cytat:
Praca z Rebuilderem jest raczej bezproblemowa, jeśli wszystko ustawisz jak trzeba. Jeśli nic nie zdziałasz to zostaje ci tylko jedno, podaj wszystkie programy i ich wersje jakie są konieczne do pracy z RB (posiadane przez Ciebie), no i najtrudniejsze to musiałbyś nam podać wszystkie ustawienia we wszystkich opcjach RB oraz jeden segment z REBUILDER.ECL oraz REBUILDER.INF i dowolny x.AVS. Myślę, że wtedy znajdziemy przyczynę problemów. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Dziękuję za bardzo cenne wskazówki, "CZOŁGIŚCI MAJĄ RACJĘ!!!". Nie ma znaczenia tutaj wersja DVD RB, ważne jest swego rodzaju jego "kompatybilność" z odpowiednią wersję CCE. Co najdziwniejsze, to chciałbym podkreślić, wersja CCE 2.50, z którą pracuję na dvd2svcd, wcale nie chce pracować w opcji Rebuildera. Jeszcze kilka innych tak samo. Za to wersja 2.67.00.10 chodzi. Być może jeszcze inne też, ale tę akurat mogłem sprawdzić w działaniu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 14.12.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
Cytat:
Skorpion z tego co pamiętam ma CCE z 23 na końcu, i nie ma problemów. Na Doom9 czytałem jakąś dyskusję (ale w ang. rozumiem 5/10) i ktoś miał problemy z v. retail , ja mam trial.
![]() |
![]() |
|
|