![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.12.2003
![]() |
DVD RW+ X4 nie było
![]() ![]() Dokładnie było tak: chciałem sprawdzić prędkość nagrywania. Uruchomiłem CD-DVD Speeda, który wyrzucił komunikat, że trzeba najpierw utworzyć dysk z danymi. Opcja była tylko dla CD - ale poszło. Dalej było tak jak opisałem - średnia prędkość nagrywania x11.38, czas się mniejwięcej zgadzał - na pewno nie było to 15 minut. Chciałem potem wypalić tę płytkę w Nero i tu kicha - nie da się. Patrzę są na niej jakieś pliki. Skasowałem płytkę i się normalnie wypaliła x4. Później nie było już tak dobrze i ponowny test nie wykazał już takiej prędkości (po szybkim skasowaniu płytki - spróbuję jeszcze zrobić dokładne, może to coś da). Jedyny dowód jaki mam to zrzut ekranu z plikami z pierwszej płytki DVD R+, którą potraktowałem wcześniej identycznie, a która jest w tej chwili nie do odzyskania. Obrazek w załączniku - prawe okno wincomandera. Może rzeczywiście coś było nie tak - np. spróbowałem testować zapis jak na cd, ale może nie i stąd pytania. pozdrawiam ![]() BTHW w M1 w Krakowie (nie w Media Markcie, tylko w Realu, na stoisku komputerowym w gablotce) są DVD R- X4 firmy HAWK po 5,89. Test zapisu w CD - DVD Speed przeszły, są zdaje się sformatowane, bo nie wyrzuciło że trzeba utworzyć plik z danymi. Spróbuję jedną wypalić (dane) i napiszę jak wyszło pozdro ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
|
|