![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.06.2005
![]() |
Czy ktoś mi pomoże?
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.08.2004
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 12.05.2005
![]() |
1. co do tych czerwonych płytek SONY ... to jak narazie nie potrafie(iłem) zgrać filmu "closer" (brak Any DVD, przy wersji 5.4.1.1. też sie nie dało), a reszte filmów poszło normalnie a Any DVD w systemie u mnie nie gościł ...
2. jeśli piszesz że masz jakieś zacięcia to użyj innego softu. Instant Copy to takie cos co sobie ludziska chwalą ... 3. Co do Shrinka ... narazie z płytami sobie radzi ale juz nie tak bardzo jak kiedyś, ale co do jakości to ... pora zmienić soft 4. Any DVD nadal u mnie nie gości w systemie a jak narazie nie potrafiłem zgrać: "closer", "7 sekund", "daleko jeszcze?" .... ale z pewnośćia Any DVD to podstawa więc radzę sie w to zaopatrzyć (wersja 5.4.4.1. podobno najnowsza ... jak sie mylę to proszę poprawić ... uaktualnię ) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@harnas - a próbowałeś w końcu tego DVDFab Decryptera?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
1.Zainstalowałem Instant Copy v.8.0.3 (+witaminka) i sprawdzę co to jest,ale wstępnie widzę że ten program tworzy dziwne pliki (jakby obraz) ale poczytam w necie i dam znać 2.Sporo filmów zrobiłem Shrinkiem i nie zauważyłem gorszej jakości na ekranie (TV 25") 3.Co do AnyDVD to mam zainstalowaną wersję 5.4.4.1+wit. i też nie daje rady, uważam że to nie wystarcza Poczytałem gdzieś o DVD2DVD-R ale po zainstalowaniu i uruchomieniu mam błąd: ASPI Driver first. O jaki ster mu chodzi i jak to przeskoczyć? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Nowy na forum
![]() |
Przemo, to co znalazłem w necie na temat InstantCopy nie jest optymistyczne.
cyt. "Zabawa w kotka i myszkę - tak mniej więcej wygląda sytuacja na rynku programów do kopiowania płyt CD i DVD. Podczas gdy kilka firm niestrudzenie przygotowuje nowe metody ochrony płyt, inne pracują nad aplikacjami do ich kopiowania. Co ciekawe, programy do powielania krążków tworzą nie tylko małe firmy ukryte przed prawnikami na egzotycznych wyspach, ale i duże korporacje, np. Pinnacle. InstantCopy 8 umożliwia kopiowanie krążków CD z muzyką i danymi, płyt DVD oraz przekształcanie nagrań DVD-Video do formatów Video CD i Super Video CD. Program wyposażono też w narzędzia do zmniejszania objętości filmów DVD (transkodowania), usuwania systemów menu i zbędnych ścieżek dźwiękowych, tak aby zawartość oryginalnego nośnika dwuwarstwowego można było wypalić na jednowarstwowej płytce DVD+/-R. Niestety, InstantCopy nie pozwala odczytywać płyt DVD zabezpieczonych systemem CSS, czyli znakomitej większości oryginalnych krążków. W module do kopiowania nośników CD zabrakło z kolei narzędzi do powielania płyt zabezpieczonych nowoczesnymi technikami. Co więcej, interfejs programu, choć estetyczny, jest niewygodny i nie został spolonizowany. Im dłużej używam InstantCopy 8, tym bardziej odnoszę wrażenie, że jest to program przeznaczony dla... nikogo. Podczas kopiowania filmów DVD lepiej sprawdza się DVD Shrink - aplikacja wygodniejsza, obsługująca każdą płytę i w dodatku darmowa. W trakcie produkcji materiałów VCD InstantCopy przegrywa z kolei z DVD2SVCD. Jeśli zaś myślimy poważnie o powielaniu zabezpieczonych płyt CD, lepszym rozwiązaniem będzie użycie programu Alcohol, za który przyjdzie co prawda zapłacić, lecz jest on znacznie bardziej zaawansowany technicznie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
2. Co do tego AnyDVD to mi dałes do myślenia, bo raz miałem zainstalowanego (5.4.1.1) i takze nie potrafiłem zgrać "closer", myślałem że wersja 5.4.4.1 pomoże, ale skoro mówisz że nie, więc nie wiem sam od czego to zależy, może napęd ma tu dużo do gadania?? 3. Co do Shrinka to tez nim robiłem, bardzo dużo filmów padło, ale tylko do kompresji 90%, poniżej juz rezygnowałem z Shrinka 4. Instant Copy ... poczytaja ... może to recepta na chorobę i oczywuście ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Najpierw zgrywamy zabiezpieczony film programikiem (DVD Decrypter, Fab Decrypter) na HDD a potem Instant Copy ... podobno lepszy od Shrinka
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.10.2005
![]() |
Ja używam :
DVD Shrink 3.2 DVD Decrypter CloneDVD AnyDVD DVD Region+CSS Free Nero 6.6.0.16 ASUS E 616 i NEC 3540 O oczywiście wszystko najnowsze , i nigdy nie miałem problemu ( w tygodniu do 4 filmów ***8211; o najnowszych tytułach i opisywane filmy i bajki dla najmłodszych ). Powodzenia |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
tu jest opis Instant Copy wg Robsa warto zerknąć
![]() |
![]() |
#28 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Gość
|
![]() Cytat:
Dzis zrzucałem Constantina i idzie jak masło na Nec'u 3540A Anydvd+DVD Shrink ew. DVDFabGold |
|
![]() |
![]() |
#30 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |