Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 01.11.2006, 12:54   #1
rexar
Nowy na forum

Data rejestracji: 01.11.2006
rexar w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question dvd sony nie odtwarza nagranych płyt

Jestem nowym uzytkownikiem przeglądałem forum ale nie znalazłem informacji dotyczacej nie odtwarzania płyt przez dvd sony,dlatego prosze o pomoc.
Mam dvd sony ,ostatnio po skopiowaniu płyt dvd wydanych przez Sony PICTURE nie mogę ich odtworzyć na dvd Sony.Dodam że inne płyty chodząbeż zarzuty, również płyty nagrane chodzą na innych odtwarzaczach dvd.Proszę o informacje czy ktoś miał podobny problem ? Może dvd sony maja jakoś blokade na odtwarzanie płyt kopiowanych.Płyty kopiowałem Dvd Fab decrypterem beta.Z góry dziekuje za odpowiedzi.
rexar jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.11.2006, 19:07   #2
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
B***322;***261;d przy kopiowaniu/usuwaniu zabezpiecze***324; i tyle.

Nie ma ***380;adnych blokad...
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.11.2006, 19:12   #3
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
ja jednak postawi***281; na nisk***261; jako***347;***263; wypalonych p***322;yty - odtwarzacze Sony bywaj***261; wybredne.

najlepiej nagrywa***263; dobre p***322;yty DVD+R ze zmienionym bitsettingiem na DVD-ROM

Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 01.11.2006 o godz. 19:14
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.11.2006, 20:09   #4
madmax2
Godzina 5-ta minut 30-ści

Data rejestracji: 06.10.2002
madmax2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez ed hunter Podgląd Wiadomości
ja jednak postawię na niską jakość wypalonych płyty - odtwarzacze Sony bywają wybredne.

najlepiej nagrywać dobre płyty DVD+R ze zmienionym bitsettingiem na DVD-ROM
EEe tam chyba na jakieś uszkodzone trafiłeś.
Mam Soniacza od ponad 3 lat.
Czyta wszystko. Zdarzyło mu sie odczytać bez problemu płytkę wypaloną na uszkodzonej, jak się potem okazało nagrywarce DVD, która miała ponad 2000 PI. Tylko jeszcze DVD-R DL nie próbowałem.
Zaznaczam, że mam porównanie do Manty Emperor 2 i LG, a te mają (zwłaszcza LG) kłopoty z odczytem, co poniektórych płyt .
Lepiej powiedzieć:
"Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi"
Lepiej powiedzieć:
"Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami"
madmax2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.11.2006, 20:30   #5
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
no a ja mam odwrotnie - stacjonarne LG czyta bez zaj***261;kni***281;cia p***322;yty, kt***243;rych nawet DVD-Rom Samsunga nie daje rady odczyta***263; (o NECu to nawet nie ma co gada***263;, bo nie widzi takich p***322;yt )

wiekowy Sony od pocz***261;tku nie trawi troch***281; gorszych p***322;yt, np. gazetowych, podrapanych; wypalane jak ju***380; zobaczy to najcz***281;***347;ciej daje rad***281;, ale niekt***243;rych nie widzi, albo widzi za kt***243;rym***347; razem (wysuwanie i wsuwanie tacki )

wszystko zale***380;y jaki model...
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.11.2006, 22:23   #6
madmax2
Godzina 5-ta minut 30-ści

Data rejestracji: 06.10.2002
madmax2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
No ja mam model ze slotem. Może to stąd
Lepiej powiedzieć:
"Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi"
Lepiej powiedzieć:
"Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami"
madmax2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.11.2006, 22:25   #7
rexar
Nowy na forum

Wypaliłem kilka płyt , żeby sprawdzić soniak i niestety nie chodzi.Czy może ktoś się spotkał z uszkodzeniem nagrywarki żeby naprzykład nie wypalała pierwszego sektora identyfikacji.Bo płyty na kompie odpalają bez problemu.A wszyskie stare płyty które wypalałem wczesniej na soniaku chodzą i to najgorsze pasci.
Stary 03.11.2006, 23:38   #8
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
a czym i na czym wypalasz
zrob skany jakosci starego (dzialajacego) i nowego (niedzialajacego) nosnika - to moze dac odpowiedz
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.11.2006, 12:08   #9
rexar
Nowy na forum

Nagrywam na samsungu sh-s162a programem clon dvd albo shrink.
Czy skany z dvd info pro wystarcza?
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: