![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.03.2004
![]() |
Cytat:
Jaki program wykorzystujesz i ewentualnie gdzie jest on dostepny? Dzięki z góry za odpowiedź
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
No wlasnie. Najpierw ISObusterem separuje sam stream MPEG z plyty z pominieciem bitow SVCD, potem oddzielam juz normalnie, jak z MPEG pliku, np. TEMPenc. Tyle ze powstaje ZAWSZE 2 kanalowy dzwiek. I nic nie znalazlem coby chcialo ruszyc to.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Bywalec
Data rejestracji: 04.10.2002
![]() |
Cytat:
wkładam płyte dvd do cztynika i uruchamiam dvddescryptora określam bodjaże w tools i zakładce cośtam-VOB w jakiej konfiguracji maja być zgrane pliczki tzn. czy w jednym pliku czy w czterech a może w dwóch (z tym że sam descrypter nie pakuje tylko łączy lub rozdziela) Wracam do okna głównego Zaznaczam interesyjace mnie pliczki (vob'y) prawy klawisz myszki na pliczkach i ostatnia obcja bodajże "propire deskrypt" pojawia się na chwile ścieżka postępu i następnie okienko z audio i video odznaczam jedno (np video) i deskryptuje następnie od początku powtarzam wszystkie operacje do ostatniego okienka zaznaczam teraz drugą opcje (np audio) i znowu deskryptuje i mam np 1 pli 4,2 gB z video i 50 mb z audio pamiętaj że jak kopiujesz do jednego pliku video i ten plik ma przekroczyć 4G to plik taki rób na partycji NTSF bo inaczej otrzymasz pod koniec komunikat "za mało przestrzeni na dysku"
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 04.10.2002
![]() |
Po takiej operacji otrzymuje dwa VOB (należy zwrócić uwagę podczas descryptowania) na nadawanie nazw - by były inne
Odtworzyć to można wszystkim np.vpleyerem czy samymi programowymi odtwarzaczami DVD (ja tam mam jakiś z 5 platinum) z tym że oddzielnie audio a oddzielnie video I teraz SAM MAM PROŚBĘ Czym to połączyć i ścisnąć np do 2 krążków ale w formacie SVCD z ac3 z tym że w dobrej jakości tpmenc świetnie radzi sobie z video ale jest beznadziejny z audio TPMENC nie rozpoznaje ac3 (choć raz rozpoznał z pliku vob zamienił w leyera - ale drugi raz już mi się to nie udało - nie wiem dlaczego. teraz już przy samym podaniu mu pliku wejściowego w ac3 z VOB "generuje" błąd) Potrzebuje programu który mi to połączy skompresuje (chć i tu i tu jest mpeg2 ale inna rozdzielczość) do SVCD podzieli na 2 cd i pozwoli nagrać na cd lub będzie dobrym wsaden np do nero żeby to nagrać
![]() |
|
|