Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 14, średnio 3.86. Tryby wyświetlania
Stary 09.09.2005, 12:23   #556
bartmi
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika bartmi
 
Data rejestracji: 13.08.2005
Posty: 10
bartmi w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam!

jestem tu nowy i chciałem zadac pytanie czy tylko w ten sposób da sie przegrać film DVD ja mam taki z gazet chciałbym go skopiować ale usunać przy tym reklamy przy pomocy jakich programów moge to zrobić, powiedzmy jak najszybciej bez ripowania filmu na dysk. mam zrobiony obraz w alkocholu ale tego nie da się nagrać na DVD bo wyskakuje bląd (coś zenie da się załadować obrazu).
poradzcie co zrobic w moim przypadku.
bartmi jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 21.09.2005, 22:27   #557
doli
Bywalec
 
Data rejestracji: 27.07.2002
Lokalizacja: Bydgoszcz
Posty: 55
doli w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam. Właśnie zaczynam zabawę tym programen, tel że w wersji 1.4.9.
Na razie jest ok, ale po skończeniu ripowania pojawił się log

Czy tak jest ok?
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
DVD2DVD-R  Instrukcja-capture.jpg  
doli jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.09.2005, 23:01   #558
doli
Bywalec
 
Data rejestracji: 27.07.2002
Lokalizacja: Bydgoszcz
Posty: 55
doli w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam raz jeszcze.
Oczywiście odpowiedź była na forum.
Sorki
doli jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.09.2005, 20:45   #559
Payti
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Payti
 
Data rejestracji: 28.10.2004
Posty: 147
Payti zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam,
przejrzałem ten wątek ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. A więc jak zrobić rekonwersję w DVD2DVD-R tak aby zostawić całą strukturę płytki (tzn. menu, dźwięk) tylko przekompresować .vob'y na mniejszy bitrate z CCE. Zrobiłem płytkę zaznaczając wszystko i nie mam menu a ścieżki dziękowe i napisy są ale poprzestawiane w stosunku do orginału. Orginalne .iso ma 6.48 GB i po rekompresji jakośc wyszła bardzo dobra, mieści się na 4.7 płytce tylko nie mam menu

Pomóżcie jak go dorobić w DVD2DVD-R by była kopia wierna, tylko video zrekompresowane.

THX
Pozdr,
__________________
BLU-RAY: BD-RE LG BH10LS30 FW 1.02-A0 Patched & BD-RE LG BH16NS40 FW 1.03-A0 & LiteOn iHBS112 FW PL06 & Pioneer BDR-S09XLT FW 1.34
Payti jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.09.2005, 22:07   #560
doli
Bywalec
 
Data rejestracji: 27.07.2002
Lokalizacja: Bydgoszcz
Posty: 55
doli w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Payti
Witam,
przejrzałem ten wątek ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. A więc jak zrobić rekonwersję w DVD2DVD-R tak aby zostawić całą strukturę płytki (tzn. menu, dźwięk) tylko przekompresować .vob'y na mniejszy bitrate z CCE. Zrobiłem płytkę zaznaczając wszystko i nie mam menu a ścieżki dziękowe i napisy są ale poprzestawiane w stosunku do orginału. Orginalne .iso ma 6.48 GB i po rekompresji jakośc wyszła bardzo dobra, mieści się na 4.7 płytce tylko nie mam menu



THX
Pozdr,


Sorki ale nie zrobisz tego za pomocą DVD2DVDR
doli jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.09.2005, 23:00   #561
Payti
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Payti
 
Data rejestracji: 28.10.2004
Posty: 147
Payti zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A czym mogę to zrobić wykorzystując rekompresję z CCE ? Może zrobić same .vob w CCE i potem authoring jakoś by przenieść całe menu? Próbował ktoś tak? Jakiś helpik

Pozdr,
__________________
BLU-RAY: BD-RE LG BH10LS30 FW 1.02-A0 Patched & BD-RE LG BH16NS40 FW 1.03-A0 & LiteOn iHBS112 FW PL06 & Pioneer BDR-S09XLT FW 1.34
Payti jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.09.2005, 07:48   #562
doli
Bywalec
 
Data rejestracji: 27.07.2002
Lokalizacja: Bydgoszcz
Posty: 55
doli w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Payti
A czym mogę to zrobić wykorzystując rekompresję z CCE ? Może zrobić same .vob w CCE i potem authoring jakoś by przenieść całe menu? Próbował ktoś tak? Jakiś helpik

Pozdr,

A tego to juz nie wiem. Zabraklo mi cierpliwosci na czytanie 37 stron forum. Musial bys zapytac CobraVerde. On bedzie wiedzial czy mozna.
Pozdro.
doli jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.09.2005, 19:55   #563
Payti
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Payti
 
Data rejestracji: 28.10.2004
Posty: 147
Payti zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
W takim razie może @CobraVerde pomoże

Pozdr,
__________________
BLU-RAY: BD-RE LG BH10LS30 FW 1.02-A0 Patched & BD-RE LG BH16NS40 FW 1.03-A0 & LiteOn iHBS112 FW PL06 & Pioneer BDR-S09XLT FW 1.34
Payti jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.10.2005, 23:19   #564
KaPi
Zaprenumerowany
 
Avatar użytkownika KaPi
 
Data rejestracji: 16.09.2003
Lokalizacja: 49° 41' 43,2" N 22° 01' 10,7" E
Posty: 410
KaPi zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Payti
A czym mogę to zrobić wykorzystując rekompresję z CCE ? Może zrobić same .vob w CCE i potem authoring jakoś by przenieść całe menu? Próbował ktoś tak? Jakiś helpik
Oczywiście, że się da, jednak jest to bardziej skomplikowane. Artykuł o tym jest na stronie CDRinfo.pl, a dokładnie tutaj: http://www.cdrinfo.pl/artykuly/duet-dvd/.

Pozdrawiam
__________________

ZPAV, SafeDisc 3/4 and WinOnCD 6
KaPi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.10.2005, 23:23   #565
Payti
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Payti
 
Data rejestracji: 28.10.2004
Posty: 147
Payti zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Właśnie opanowałem sobie taką metodę jak tutaj: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=57222

Polecam, efekt oszałamiający

Pozdro,
__________________
BLU-RAY: BD-RE LG BH10LS30 FW 1.02-A0 Patched & BD-RE LG BH16NS40 FW 1.03-A0 & LiteOn iHBS112 FW PL06 & Pioneer BDR-S09XLT FW 1.34
Payti jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.10.2005, 23:21   #566
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Jabba the Hutt
 
Data rejestracji: 06.04.2002
Lokalizacja: Twierdza Breslau
Posty: 4,477
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
A ja jestem jak zawsze przeciwnikiem MENU. Podobnie jak dodatki, zabiera Ci to w cenne megabajty, które CCE mógłby zużyć dla poprawienia jakości samego filmu. Dlatego jestem zwolennikiem DVD2DVDR (ONLY MOVIE). Menu czy dodatki - a gdzie ja to będe oglądał i po co

Jabba
__________________

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.10.2005, 15:12   #567
:-PrzemekP
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika :-PrzemekP
 
Data rejestracji: 12.05.2005
Posty: 97
:-PrzemekP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Jabba the Hutt
A ja jestem jak zawsze przeciwnikiem MENU. Podobnie jak dodatki, zabiera Ci to w cenne megabajty, które CCE mógłby zużyć dla poprawienia jakości samego filmu. Dlatego jestem zwolennikiem DVD2DVDR (ONLY MOVIE). Menu czy dodatki - a gdzie ja to będe oglądał i po co

Jabba
zgadzam się ... po co marnować MB ... CCe zrobi z nich lepszy użytek !!!
:-PrzemekP jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.10.2005, 13:36   #568
Mane
Bywalec
 
Data rejestracji: 24.02.2003
Posty: 26
Mane w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam maly problem, przerobilem mase instrukcji i nie spotkalem "przepisu" na takie przerobienie dvd jakie mnie interesuje. Mam koncert zajmuje ok. 8GB. Okolo 4GB zajmuje sam koncert, i okolo 4GB dodatki, chcialby przerobic to na 2 plyty DVD, jedna z koncertem a druga z dodatkami, z zachowaniem menu na obu plytach, take wiec nie trzeba nic reencodowac tylko najpierw wywalic dodatki a dal drugiej plyty wywalic koncert glowny. Moglby ktos cos poradzic, albo nakierowac na jakies artykul. Probowalem po chamsku w shrinku wywalic dodatki bedz reencodowania, ale nie wiedziec czemu koncert zajmuje 4GB a shrink robi z niego 5GB (za duzo na plyte).
Mane jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.10.2005, 23:47   #569
JarasMSR
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika JarasMSR
 
Data rejestracji: 27.11.2003
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 181
JarasMSR zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
DVDFab zrobi Ci to bez problemu.
__________________
JarasMSR jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.10.2005, 20:36   #570
Mane
Bywalec
 
Data rejestracji: 24.02.2003
Posty: 26
Mane w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
@JarasMSR

Jakas lipa, albo cos zle robie, albo DVD Fab poprostu wywala menu
Mane jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.