Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 14, średnio 3.86. Tryby wyświetlania
Stary 23.10.2005, 16:37   #571
mwet
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 23.10.2005
Posty: 1
mwet w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam

Potrzebuje waszej pomocy ! Przygotowalem film za pomoca dvd2dvd-r, cce, ifoedi095, i niestey dzwiek jest przesuniety wzgledem obrazu (koniec rozmowy, a aktor rusza jeszcze ustami). Co robic ?

Z gory dziekuje za cenne informacje

Pozdrawiam
mwet jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 26.10.2005, 13:56   #572
KC42
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 14.12.2003
Posty: 661
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Upperfield

Wiem że o tym juz było pisane nie raz ale wczoraj to nie wypaliło w jednym filmie. Czy jak bitrate viewer wskazuje że jest "Field topfirst: Yes" czy mam ustawić w DVD2DVDr opcje Upperfield czy nie zaznaczać tej opcji
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.10.2005, 21:05   #573
Liar
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 30.10.2004
Lokalizacja: Gliwice
Posty: 139
Liar w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja bym sie nie przejmował.
Stosuję jedną zasadę. Nie zmieniam nic w ustawieniach DvD-DvdR.
Aczkolwiek jest parę filmów (naprawdę nie wiele), które tym programem nie pójdą. Jak sie upieram (w takim wypadku) to stosuję TMPGenc, który jest znakomity. Choć więcej pracy - niestety.
BitRate Viewer czasem "oszukuje".
Liar jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.10.2005, 21:53   #574
KC42
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 14.12.2003
Posty: 661
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Liar
Ja bym sie nie przejmował.
Stosuję jedną zasadę. Nie zmieniam nic w ustawieniach DvD-DvdR.
Aczkolwiek jest parę filmów (naprawdę nie wiele), które tym programem nie pójdą. Jak sie upieram (w takim wypadku) to stosuję TMPGenc, który jest znakomity. Choć więcej pracy - niestety.
BitRate Viewer czasem "oszukuje".
ja poprostu jak mi nie wyjdzie i są drgania przy ruchu odchaczam opcje upperfields choć program ją sam ustawia, i parę godzin w plecy, robię wszystko na nowo.
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.10.2005, 08:34   #575
doli
Bywalec
 
Data rejestracji: 27.07.2002
Lokalizacja: Bydgoszcz
Posty: 55
doli w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam.
Ja zawsze odznaczam pole upper...
Zrobilem chyba ze 30 filmow i jest ok.
Bitrate Viewer czasami pokazuje, ze pole to powinno byc zaznaczone, ale ja to ignoruje.
pozdro.
doli jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.10.2005, 10:53   #576
KC42
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 14.12.2003
Posty: 661
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez doli
Witam.
Ja zawsze odznaczam pole upper...
Zrobilem chyba ze 30 filmow i jest ok.
Bitrate Viewer czasami pokazuje, ze pole to powinno byc zaznaczone, ale ja to ignoruje.
pozdro.
nie zawsze w filmie Spartakus odchaczyłem opcje upper... choć sugerował to program żeby zostawić i w jednej sceny były drgania przy ruchu po ponownej kompresji z opcją upper.. było OK, czyli to nie zawsze skutkuje, dziwię się czemu nie ma programu kóry to oceni na 100 %, czyż by nie darady czy to metoda jak by zabezpieczenia
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.11.2005, 13:14   #577
concret
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 21.06.2005
Posty: 5
concret w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Hej! jak zainstalowałem dvd2dvdr to gdy uruchamiam wyskakuje mi: install ASPI driver first. O co chodzi ?
concret jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.11.2005, 19:31   #578
starfire
Bywalec
 
Data rejestracji: 16.01.2005
Posty: 25
starfire w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
MOze mi ktos pomoc? walcze z DVD2DVD-R 1.8.1 no i jak chce odptaszkowac pewne sciezki texskt i sciezk idziwkowe to owszem moge je odptaszkowac - odznaczyc ale jak wejde do innego VTSa i wroce to one nadal sa zaptaszkowane

Pozdrawiam
Sebastian
starfire jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.11.2005, 23:11   #579
doli
Bywalec
 
Data rejestracji: 27.07.2002
Lokalizacja: Bydgoszcz
Posty: 55
doli w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez concret
Hej! jak zainstalowałem dvd2dvdr to gdy uruchamiam wyskakuje mi: install ASPI driver first. O co chodzi ?

No tak musisz zainstalowac sterowniki aspi.
Znajdziesz je na cdrinfo. po prostu wpisz aspi i juz
doli jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.11.2005, 23:15   #580
doli
Bywalec
 
Data rejestracji: 27.07.2002
Lokalizacja: Bydgoszcz
Posty: 55
doli w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez starfire
MOze mi ktos pomoc? walcze z DVD2DVD-R 1.8.1 no i jak chce odptaszkowac pewne sciezki texskt i sciezk idziwkowe to owszem moge je odptaszkowac - odznaczyc ale jak wejde do innego VTSa i wroce to one nadal sa zaptaszkowane

Pozdrawiam
Sebastian
No coz. Ten typ tak ma
Poza tym po co ty to robisz. Jesli pokazesz programowi sciezke dostepu (VIDEO TS) to bedzie rozwiniete odpowiednie pole w programie. Nie musisz nic wiecej robic za wyjatkiem odptaszkowania tego co niepotrzebne.
doli jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.11.2005, 20:38   #581
starfire
Bywalec
 
Data rejestracji: 16.01.2005
Posty: 25
starfire w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
jak to poco? Aktualnie moge jedynie glowna sciezke skopiowac, no bo powtarzam zlozmy ze podoba mi sie menu i chce je zostawc to je zaznaczam ptaszkiem pozniej zaznaczam glowny film i jak wroce do menu to juz jest odptaszkowane czyli krotko mowiac nie nagra sie.

A moze ten program nie ma takiej mozliwosci? Bo na to wyglada - ze mozna zgrac sciezke wideo jedynie z jednego VTSxx (czyli w z jednego katalogu - wchodzimy zaznaczamy np 4 voby i jedziemy GO bo jakbysmy chceli zmienic katalog i np dodac rowniez jakies reklamy czy cos to glowny film sie nie nagra
starfire jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.11.2005, 16:27   #582
przem1
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 28.07.2003
Posty: 14
przem1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nie mogę poradzić sobie ze złożeniem filmu iw foedit. Jeżeli jest dostępna gdzieś instrukcja krok po kroku w j. polskim będę wdzięczny za podanie.
przem1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.01.2006, 03:11   #583
gabor2
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 02.01.2006
Posty: 6
gabor2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam
Wlasnie zrobilem backup swojego pierwszego filmu STAR WARS III
Zrobilem to dvd2dvdr 1.8.1 i cce 2.5 - wydaje sie wygladac ladnie mimo tylko 3 przebiegow.
Mam pytanie, czy nadal opcja z w/w softem jest najlepsza, czy temat sie troszke zestarzal (pierwsze posty z przed 2 lat)??
PS
przebrnalem przez wszystkie 39 stron, ale bylo warto.
PS2
Czy starzy wyjadacze z tego topicu: gelo, fido, ver... jescze tu zagladaja ?
pozdrawiam

Ostatnio zmieniany przez gabor2 : 02.01.2006 o godz. 03:13
gabor2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.01.2006, 12:27   #584
doli
Bywalec
 
Data rejestracji: 27.07.2002
Lokalizacja: Bydgoszcz
Posty: 55
doli w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
No hej.
Co do twojego pytania gabor2 odpowiedź brzmi TAK.
ten soft to jeden z najlepszych softow do toego typu rzeczy. Zrobilem juz nim z 50 filmow i nadal jest dobrze. Z tego co wiem mozesz jeszcze sprobowac pobawic sie DVDRebuilder'em zostawiajac sobie cale menu. Ja probowalem pare razy ale jakos mi nie wyszlo za dobrze. Jest na tym forum opis do tego programu ( Duet DVD), ale wedlug mojej oceny jest za malo szczegolowy.
Co do starych wyjadaczy.....
Wydaje mi sie, ze nie zagladaja juz tutaj, ale jak napisalem wczesniej wydaje mi sie.
Pozdrowienia.

Ostatnio zmieniany przez doli : 02.01.2006 o godz. 12:31
doli jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.01.2006, 21:40   #585
dApo
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 02.01.2006
Posty: 3
dApo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
czy ten pogram moze dzielic pliki? poniewaz mam FAT32...
dApo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.