Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 14, średnio 3.86. Tryby wyświetlania
Stary 02.01.2006, 21:56   #586
doli
Bywalec
 
Data rejestracji: 27.07.2002
Lokalizacja: Bydgoszcz
Posty: 55
doli w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
raczej nie. ale nie ma problemu jak sadze, gdyz dvd to kilkanscie plikow, z czego najwieksze maja po 1024 MB. jesli odznaczysz w opcjach create ISO image to powinno byc ok.
doli jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 02.01.2006, 22:04   #587
dApo
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 02.01.2006
Posty: 3
dApo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
niestety dalej to samo
dApo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.01.2006, 22:32   #588
doli
Bywalec
 
Data rejestracji: 27.07.2002
Lokalizacja: Bydgoszcz
Posty: 55
doli w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
sorki ale nie wiem
mozesz zawsze zmienic system
doli jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.02.2006, 16:51   #589
zamorak
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 03.02.2006
Posty: 1
zamorak w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A da sie jakos zmiejszyc objętość obrazu dvd? Moj obraz iso ma 7,38GB i chcialbym to wewalic na plytke 4,7GB.. a to jest obraz z filmu .. Jakby ktoś mogł mi pomóc bylbym bardzo wdzieczny
zamorak jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.02.2006, 22:18   #590
doli
Bywalec
 
Data rejestracji: 27.07.2002
Lokalizacja: Bydgoszcz
Posty: 55
doli w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez zamorak
A da sie jakos zmiejszyc objętość obrazu dvd? Moj obraz iso ma 7,38GB i chcialbym to wewalic na plytke 4,7GB.. a to jest obraz z filmu .. Jakby ktoś mogł mi pomóc bylbym bardzo wdzieczny
Sorki ale poczytaj na forum.
Bylo tam sporo na ten temat
Na poczatek proponuje pierwsze kilka postow z tego dzialu.
Pozdrawiam.
doli jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.04.2006, 20:28   #591
Pixeel
Bywalec
 
Data rejestracji: 20.09.2004
Posty: 25
Pixeel w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam po dłuższej nieobecności

Kolego Czołgista, o ile pamiętam, jesteś/byłem jednym z nielicznych którzy wytrwale kompresują w 10 przebiegach (pass) - Ja również to czynię od 2-3 lat.
Mam w związku z tym kilka pytań:
1. Czy miałeś (lub ktoś z innych użytkowników tegoż forum) okazję porównać "zrobiony" film w 5,10 i oryginale przy wyświetlaniu na dużym ekranie (czyt. projektor) ? Jeśli tak, to proszę o małą opinię. Nadmieniam tylko, iż na TV 32 nie jestem w stanie odróżnić 10 pass a oryginał DVD.
2. Z jakiego korzystasz algorytmu, przy procesorze XXX ? Ja ostatnio zmieniłem algorytm na 32-bit MMX SSE2 przy INTELu P4 2,4 HT i niestety są niespodzianki (potrafi w połowie (nocnej zmiany ) wyłączyć się.. więc pozostaje przy podstawowym algorytmie 32-bit MMX. Po prostu szukam jakieś szybszej alternatywy.

10 przebiegów (pass) przy configuracji: INTEL P4 2,4 GHz HT, 512 MB (dobrych pamięci w DUALu 2-5-2-2), Szybki dysk SATA IBM/HITACHI to 10-12 godz. pracy (czyt. nocki ) „Encoder options” pozostawiam bez zmian (autosugestia programu ), Birate 1000-7500.
Ogólnie z efektu jestem bardzo zadowolony, jak na możliwości DVD. Tylko te 10 godz

A jak u pozostałych entuzjastów przebiegów to wygląda

P.s. Czy ktoś zauważył znaczące zmiany przy zastosowaniu dwóch szybkich dysków w RAID lub SCSI podczas pracy CCE ??

Pozdrawiam
Pixeel


Witam ponownie..

Właśnie zakończyłem kilka testów (nigdy nie mam na to czasu), w których "bawiłem" się konfiguracją, by muc wyciągnąć co się da ze sprzętu i CCE.

Jak wspomniałem w poprzedniej wypowiedzi, mój config to:

Intel P4 2,4 GHz HT (800MHz)
ABIT IS7-E (i865)
2x256 mb (DDR 400) pracujących w dualu 2-5-2-2
2 szybkie dyski SATA2

Do testów wykorzystałem film DVD "Pan i Władca", oraz soft w postaci znanych nam narzędzi DVD2DVD-R 1.8.1 i CCE 2.67

Konkluzja:
Po przeprowadzonych testach, stało się oczywistym, że podkręcenie procesora z 2,4@3,0 podniosło osiągi przy encodowaniu ok. 10 minut na 1 przebiegu (zyskałem 100minut). Jednak nie rozumiem, dlaczego zmiany algorytmów iDCT nie mają wpływu., np. 32-bit MMX a 32-bit MMX SSE2 - nie podziewałem się wielkich różnic, ale zmiany algorytmów nie wykazały żadnych zmian.
W związku z tym mam pytania:
1. Czy u Was zmiany algorytmów coś pomogły ?
2. Czy wyższa wersja CCE coś pomoże (np. 2.70) ?
3. Czy w ogóle warto przesiąść się z 2.67 na 2.70 ? - zaznaczam, że z 2.67 nie mam absolutnie żadnych problemów, a rezultaty jak na możliwości DVD są warte "zabawy".

Pozdrawiam i życzę miłego weekendu
Pixeel

Ostatnio zmieniany przez Reetou : 03.06.2006 o godz. 22:37
Pixeel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.05.2006, 12:30   #592
Ricki
Guru
 
Avatar użytkownika Ricki
 
Data rejestracji: 14.06.2002
Lokalizacja: Rawicz
Posty: 1,270
Ricki zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wczoraj zrobiłem pierwszy film Terminator 2 za pomocą CCE. Z efektów jestem zadowolony tylko nie wiem jak mam dodać napisy w IfoEdit bo za każdym razem mam bład bufora na 4%. Audio robi bez problemu, a napisy nie. O co chodzi? Myślałem, ze to problem miejsca na dysku, ale na c mam prawie 10 GB wolnego i na D ponad 30 GB, a tu właśnie zapisuje film. Dokładny opis błędu to "INTERNAL ERROR: additional data required but no free space in input buffer"

Ostatnio zmieniany przez Ricki : 22.05.2006 o godz. 13:17
Ricki jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.05.2006, 01:00   #593
doli
Bywalec
 
Data rejestracji: 27.07.2002
Lokalizacja: Bydgoszcz
Posty: 55
doli w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Ricki
Wczoraj zrobiłem pierwszy film Terminator 2 za pomocą CCE. Z efektów jestem zadowolony tylko nie wiem jak mam dodać napisy w IfoEdit bo za każdym razem mam bład bufora na 4%. Audio robi bez problemu, a napisy nie. O co chodzi? Myślałem, ze to problem miejsca na dysku, ale na c mam prawie 10 GB wolnego i na D ponad 30 GB, a tu właśnie zapisuje film. Dokładny opis błędu to "INTERNAL ERROR: additional data required but no free space in input buffer"
Jesli nie mozesz tego zrobic Ifoeditem to moze sprobuj Rejig.
Ostatni spotkalem sie z nieco innym problemem w progsie ifoedit. Sprobowalem rejig i poszlo bez problemow (zaznaczam, ze piszemy o authoringu).
http://www.ReJig.org
doli jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.06.2006, 11:53   #594
Ricki
Guru
 
Avatar użytkownika Ricki
 
Data rejestracji: 14.06.2002
Lokalizacja: Rawicz
Posty: 1,270
Ricki zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez doli
Jesli nie mozesz tego zrobic Ifoeditem to moze sprobuj Rejig.
Ostatni spotkalem sie z nieco innym problemem w progsie ifoedit. Sprobowalem rejig i poszlo bez problemow (zaznaczam, ze piszemy o authoringu).
http://www.ReJig.org
Dzięki za odpowiedź. Dziś zabrałem się za Romeo i Julia robię to w DVD Rebuilder razem z Menu. Ciekawe czy wyjdzie. Robiłem to tak jak w załączonym filmie ze "sklepu" Aha ReJig dodał niby napisy bez problemu, ale i tak po nagraniu nie było ich No nic zobaczymy co teraz wyjdzie. Jeszcze 30 % do zrobienia Pozdrawiam

Udało się, jast menu i napisy.

Ostatnio zmieniany przez Reetou : 03.06.2006 o godz. 22:36
Ricki jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.06.2006, 22:38   #595
krzpac
RTS Widzew Łódź
 
Avatar użytkownika krzpac
 
Data rejestracji: 07.07.2000
Lokalizacja: Alex City
Posty: 687
krzpac niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Żeby nie zakładać nowego tematu, zapytam tutaj....

Jaki program umożliwia wyliczenie średniego birate filmu dvd?
__________________
krzpac jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.06.2006, 22:57   #596
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika joujoujou
 
Data rejestracji: 15.05.2004
Lokalizacja: W domu.
Posty: 34,366
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
LINK
__________________
Pozdrawiam i zapraszam na www.joujoujou.com - całkiem nową galerię zdjęć z Irlandii.
Moje filmy są tutaj.
Forum ZielonaIrlandia.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.08.2006, 09:50   #597
Zemiel
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 20.01.2006
Posty: 5
Zemiel w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam
Mam takie pytanie:
Czemu jak konwertuje film w DVD2DVDR przerabia mi tylko sam film bez menu i dodatków i nie wiem jak to przeskoczyć?
Zależy mi na zrobieniu kopi bespieczeństwa całej zawartości płyty i nie wiem jak to zrobic (a nie chce tego robic DVDClone lub DVDShrinkiem bo jakość 3 godzinnego filmu jest cienka) - proszę o pomoc.

PS.
Może pojawił się inny program który to robi i jest łatwiejszy w użytkowaniu.

Proszę o radę i pomoc, z góry wielkie dzięki.

Pozdrawiam
Zemiel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.08.2006, 16:03   #598
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,590
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Zemiel
Może pojawił się inny program który to robi i jest łatwiejszy w użytkowaniu.
Już dawno... Rebuilder - i możesz w nim zachować menu itp.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.08.2006, 16:28   #599
Zemiel
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 20.01.2006
Posty: 5
Zemiel w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wielkie dzieki
Zemiel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.09.2006, 10:48   #600
Ivo2
Bywalec
 
Data rejestracji: 09.05.2006
Posty: 30
Ivo2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A czy ma ktoś namiary na dobry opis/instrukcję "dla opornych" do Rebuilder'a.
Ivo2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.