Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 14, średnio 3.86. Tryby wyświetlania
Stary 30.07.2003, 11:22   #76
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Jabba the Hutt napisał(a)
A czy "stare błędy" mają jakiś wpływ na to co robimy (kodowanie) ? Czy też nie przeszkadzają nam ?

Jabba
dwa podstawowe błędy ver. 2.50 to:
- wywalanie się na Athlonach (eliminuję się to przez wpis "ResampleAudio..." w AVS)
- błąd CRC przy kodowaniu multipass VBR (eliminuje to CRC_Patch)
o innych nie słyszałem...
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 30.07.2003, 11:36   #77
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Jabba the Hutt
 
Data rejestracji: 06.04.2002
Lokalizacja: Twierdza Breslau
Posty: 4,477
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
CobraVerde napisał(a)
dwa podstawowe błędy ver. 2.50 to:
- wywalanie się na Athlonach (eliminuję się to przez wpis "ResampleAudio..." w AVS)
- błąd CRC przy kodowaniu multipass VBR (eliminuje to CRC_Patch)
o innych nie słyszałem...
Ja mam Athlona 2400 XP. Ale sie nie wywala... Przedtem miałem 2000 i też nie. Ale proszę podaj na wszelki wypadek pełny wpis "Resample Audio" to zastosuję .

Czyli co spatchować moje CCE tym CRC_Patch ? Zawsze koduję multipass.. Czy ten błąd objawia sie zatrzymaniem działania programu ?

Pozdrawiam

Jabba
__________________

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.07.2003, 11:48   #78
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Jabba the Hutt napisał(a)
Ja mam Athlona 2400 XP. Ale sie nie wywala... Przedtem miałem 2000 i też nie. Ale proszę podaj na wszelki wypadek pełny wpis "Resample Audio" to zastosuję .

Czyli co spatchować moje CCE tym CRC_Patch ? Zawsze koduję multipass.. Czy ten błąd objawia sie zatrzymaniem działania programu ?

Pozdrawiam

Jabba
te błędy pojawają się rzadko - mi się to przytrafiło, chyba ze 3 razy w ciągu roku...
i wtedy pare godzin kodowania może pójść na marne...
wpis ResampleAudio(44100) dajemy na końcu skryptu AVS i oczywiście tylko kiedy kodujemy w CCE 2.50
a CRC_patch jest w załączniku...
Dołączone pliki
File Type: zip crc.zip (14.5 KB, 709 oglądane)
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.07.2003, 11:54   #79
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Jabba the Hutt
 
Data rejestracji: 06.04.2002
Lokalizacja: Twierdza Breslau
Posty: 4,477
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
BARDZO DZIĘKUJĘ !!!!

To Resample Audio wprowadzał już chyba do AVS program DVD2DVCD.

Jabba
__________________

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.08.2003, 15:04   #80
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Jabba the Hutt
 
Data rejestracji: 06.04.2002
Lokalizacja: Twierdza Breslau
Posty: 4,477
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Taka luźna uwaga - wydaje mi się,że te "ręczne" uruchamianie IFOEdit w DVD2DVDR 1.50 to jest jakiś "bug" w programie. Przecież tam się nic nie dzieje oprócz wybrania plików video,audio,subtitles i chapters oraz katalogu końcowego. Wszystko to program powienien doskonale wiedzieć, bo dane te są wpisywane na poczatku lub pliki te program sam tworzy. To po co się jeszcze pyta ? Moze twórca nie chce się przyznać do błędu ?

Pozdrawiam

Jabba
__________________

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.09.2003, 08:07   #81
Zdrapka
Bywalec
 
Data rejestracji: 05.06.2003
Posty: 26
Zdrapka zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
DVD2DVD-R - problem nie poruszony

Ratujcie. Bo nie wiem co robić.
Wszystko idzie zgodnie z instrukcją (zresztą wszystko do tej pory szło dobrze), aż do momentu gdy IFOEDIT po 82% multiplexingu daje taki komunikat:

"Internal Error. Input Stream buffer too small. Please inform Derrow."

Gdy robiłem filmy z jedną ścieżką dźwiękową i dwoma napisami wszystko szło w porządku. Ale te kłopoty pojawiły się gdy chciałem zrobić film z dwiema ścieżkami dźwiękowymi i czterema napisami.

Dla jasności dodam, że jest to drugi komunikat. Pierwszy ostrzega o zbyt małym buforze wejściowym. Jak się kliknie OK, to pochodzi z kilka sekund i wywala ten drugi komunikat.

Próbowałem znaleźć w IFOEDIT jakieś opcje, które mogłyby zwiększyć ten bufor ale takich nie znalazłem.
Jak rozwiązać ten problem?
Zdrapka jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.09.2003, 11:36   #82
niflu
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 14.09.2003
Posty: 8
niflu zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jaśnie oświeceni oświećcie proszę nieoświeconego.
Otoż dopiero wczoraj zacząłem bawić się progsem DVD2DVD-R i mam kilka wątpliwości.

Czy przy zrzucaniu na dysk plików z DVD w zakładce input/output -> VideoTitleSet(s) mam możliwość wybrania tylko jednego VTS_xx czy też program po prostu zaznacza mi widok jednego a ripuje wszystkie?

Jeśli ripuje tylko jeden VTS to czy po zrzuceniu wszystkich (w kopiowanym aktualnie przeze mnie DVD jest ich pięć), CAŁY film zmieści mi się na 1 DVD 4,7?

Teraz pytania poboczne:

Czy jest możliwość zakupu DVD-R jednostr/dwuwar?

Wyczytałem gdzieś że jest już możliwość nagrywania wspomnianych wyżej płytek osmiogigowych. Czy to prawda?

Jeśli tak to jakie modele nagrywarek je wypalą.

Proszę też o wasze subiektywne opinie : Czego lepiej używać DVD2DVD-R czy DVDCloner'a.

Z góry dzięki za odpowiedź.
niflu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.09.2003, 19:18   #83
Gelo_5
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Gelo_5
 
Data rejestracji: 13.03.2003
Lokalizacja: Suwałki
Posty: 134
Gelo_5 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Po baaaaaardzo długiej nieobecności na forum, dostałem dużo pytań o witaminę do CCE - dla wszystkich do ściągnięcia niżej do CCE 2.66.01.07. Jest tam również witaminka do Adobe Premiere.Myślę,że w przeciągu tygodnia odpowiem na wszystkie maile.Pozdrawiam
DO NIFLU:
"Czy przy zrzucaniu na dysk plików z DVD w zakładce input/output -> VideoTitleSet(s) mam możliwość wybrania tylko jednego VTS_xx czy też program po prostu zaznacza mi widok jednego a ripuje wszystkie?"

1.Program wybiera tylko sam film /pomija dodatki, menu itd../ i napewno zmieści się na 1 DVD

2.Nie słyszałem o DVD dwuwarstwowych do nagrywarek DVD /komuterowych/
3.Płyty 9GB oczywiście są / na jednej stronie 4,7GB i na drugiej 4,7GB/
4.Wszystkie modele nagrywarek
5.To jest topic o DVD2DVD-R to rzecz jasna,że odpowiedź będzieVD2DVD
Dołączone pliki
File Type: zip patches.zip (195.7 KB, 608 oglądane)

Ostatnio zmieniany przez Gelo_5 : 07.10.2003 o godz. 20:16
Gelo_5 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.09.2003, 10:30   #84
ErCoDeZz
Bywalec
 
Data rejestracji: 30.12.2002
Posty: 36
ErCoDeZz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Gelo_5 napisał(a)

1.Program wybiera tylko sam film /pomija dodatki, menu itd../ i napewno zmieści się na 1 DVD
Czy istnieje w takim razie program, ktory zrobi film z jakoscia DVD2DVDR+CCE wraz z dodatkami. Dla utrudnienia czesc dodatkow ma zostac wycieta
Dokladnie chodzi mi o zostawienie filmu, alternatywnego zakonczenia oraz menu gdzie mozna to wybrac. Reszta do kosza.
ErCoDeZz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.09.2003, 10:45   #85
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Jabba the Hutt
 
Data rejestracji: 06.04.2002
Lokalizacja: Twierdza Breslau
Posty: 4,477
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
ErCoDeZz napisał(a)
Czy istnieje w takim razie program, ktory zrobi film z jakoscia DVD2DVDR+CCE wraz z dodatkami. Dla utrudnienia czesc dodatkow ma zostac wycieta
Dokladnie chodzi mi o zostawienie filmu, alternatywnego zakonczenia oraz menu gdzie mozna to wybrac. Reszta do kosza.
Poprobuj Instant Copy 8. W opcji Default Disc czy jakoś tak. Mozesz tam wyciąc część dodatków. Czy jakość będzie taka jak CCE ? No zbliżona... W każdym razie lepsza niż DVD Shrink, którym też można to zrobić.

Jabba
__________________

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.10.2003, 19:25   #86
Gelo_5
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Gelo_5
 
Data rejestracji: 13.03.2003
Lokalizacja: Suwałki
Posty: 134
Gelo_5 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Najnowsza wersja DVD2DVD-R to obecnie /3.10.2003/ -1.52.
Ściągnąć ją można ze strony http://www.dvd2dvd-r.de
Trzeba się zarejestrować!
Gelo_5 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.10.2003, 16:28   #87
budasty
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 09.02.2003
Lokalizacja: Opole
Posty: 94
budasty zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Może się komuś przyda: opis instalacji sterownika huffyuv.dll (pod Windowsem Xp):

Wgrywamy plik huffyuv.dll do F:\WINDOWS\system32

Następnie uruchamiamy Regedit
1. Run (uruchom)
2. Regedit (enter)
3. Znajdujemy poniższą sekcję:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Drivers32

w niej "ctrl F" "VIDC.YUY2" - zmieniamy wartość na huffyuv.dll

restart i mamy zaintalowany sterownik, ustawiamy parametry wg obrazka, ktory wczesniej wkleił CobraVerde.


pozdrawiam, budasty
__________________
Dawniej DVD2DVD-R + DVD Verbatim x2 + Lg GMA 4020B = brak problemow howgh. Teraz Pioneer 111D@111L.
budasty jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.10.2003, 20:43   #88
d@n_007
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 13.02.2003
Lokalizacja: jaworzno
Posty: 155
d@n_007 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
zainstalowalem wszystko ok, ale skad macie ten obrazek, a dokladnie gdzie on sie znajduje( na komputerze)??
__________________
d@n_007
d@n_007 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.10.2003, 06:02   #89
budasty
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 09.02.2003
Lokalizacja: Opole
Posty: 94
budasty zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zaznaczasz na pulpicie "Mój komputer", prawy myszki, właściwości, sprzęt, menedżer urządzeń, konrolery dźwięku, video..., video kodeki, właściwości, zaznaczasz huffyuv.dll, ustawienia...
__________________
Dawniej DVD2DVD-R + DVD Verbatim x2 + Lg GMA 4020B = brak problemow howgh. Teraz Pioneer 111D@111L.
budasty jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.10.2003, 03:51   #90
fido2001
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika fido2001
 
Data rejestracji: 24.04.2002
Lokalizacja: Krakow
Posty: 409
fido2001 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Czy HYFFYUV.DLL wystarczy zainstalowac tak jak podajecie, czy jeszcze sa jakies dodatkowe procedury aby byl on wykorzystywany podczas rekompresji w CCE ?? Pytajac prosciej, czy po zainstalowaniu automatycznie jest on uzywany, czy trzeba jeszcze gdzies cos wpisac lub dopisac ??

Pozdrawiam, Rafal.

PS. I jeszcze jedno; czy dalej uzywac DVD2DVD-R jak do tej pory ?? Tzn. czy w skrypcie AVS pozostawiamy wpis "LoadPlugin.............MPEGDecoder" lub "Mpeg2Dec2.dll" ??

Troszke tego nie rozumiem, skoro Huffyuv bedzie sie zajmowal dekodowaniem, to po co w takim wypadku "MpegDecoder" lub "Mpeg2Dec2" ??
Czy czasem nie zamienia sie tego wpisu na "ConvertToYUY2()" ??
__________________
Pomóż mi - pomogę Tobie....

Ostatnio zmieniany przez fido2001 : 15.10.2003 o godz. 04:11
fido2001 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.