![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.10.2004
![]() |
DVD2DVD-R kilka pytań do doświadczonych.
Witam serdecznie.
Choć nieźle znam się na przeróbkach DVD do XviD-DivX, tak raczkuję w temacie DVD do DVDR. Skupiłem się na metodzie Gelo_5, gdyż sposób w jaki przedstawił całą procedurę wydaje mi się najbardziej przejrzysty. Kłopoty zaczęły się na samym początku. Przygotowałem oprogramowanie (niestety nie to, którym posługuje się Gelo): DVD2DVD-R 1.8.1. - jest tu kilka dodatkowych opcji z którymi nie wiem co zrobić. CCE SP v2.67.00.27. - właśnie z tym programem mam problemy. Kiedy wybieram ten Encoder dostaje komunikat: The choosen File is not supported!, pod spodem z tego co rozumiem wypisane są wersje akceptowalne przez ten program Mam encoder w wersji 2.50 który jest przez DVD2DVD-R przyjmowany. Czy mogę go użyć ? Ustawiłem na ile mogłem opcje w powyższych programach i po GO dostałem w logu komunikat, że HDD nie przyjmie plików większych niż 4 Gb. Czy dla tego programu musi być dysk z partycją NTSF ? Wiem, że moje pytania wydadzą się naiwne ale bardzo proszę o ustosunkowanie się. Chciałbym się nauczyć. I jeszcze oobista prośba do Gelo_5 (może akurat przeczyta ten post), czy mógłbyś podać jakiś link do wersji programów użytych przez Ciebie w instrukcji ? Czyli: DVD2DVD-R 1.4.4 i CCE ver.2.66.01.07 (Trial). Przekopałem internet i bez szans - kompletna klapa. A swoją drogą przydałba się zmodyfikowana instrukcja dla blondynów - uzupełniona o te wszystkie rozwiązania opisane wcześniej. Dziękuję i przepraszm, że odważyłem się otworzyć nowy - stary wątek. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Jaki plik próbujesz wczytać do CCE ? AVS? (masz zainstalowanego AviSynth'a)
Jeśli używasz Win2k bądź WinXP użyj convert do przerobienia FAT na NTFS. NTFS bardzo się przydaje przy operacjach na DVD. Jeśli nie możesz przejść na NTFS to spróbuj zastosować DVD ReBuilder'a zamiast DVD2DVD-R. Przy umiejętnym użyciu efekty nie będą gorsze niż przy zastosowaniu DVD2DVD-R. O ile wiem to z DVD2DVD-R możesz użyć dowolnej wersji CCE (wersje wyższe niż 2.5 mogą potrzebować EclCCE do poprawnego działania) Co do instrukcji.. no kiedyś poprosiłem Jabbę o aktualizację tutoriala ale nie wyraził zainteresowania. Ja sam nie używam DVD2DVD-R (lubię mieć menu na płytce) Nie masz za co przepraszać! Inteligentne pytanie zawsze są mile widziane na forum ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie czuję się na siłach uzupełniać instrukcję do DVD2DVDR - to mógłby zrobić np. Cobra Verde, ale pewnie nie ma czasu (jak to bukanier - walka, wino, kobiety
![]() Możesz używać wersji 2.50 - ja tak robię i nie jest źle. Po zainstalowaniu nalezy ją spatchować (CRC patch). Dlaczego ? No własnie zapomniałem ![]() W DVD2DVDR 1.81 nalezy też wstawić wpis ResampleAudio(44100) w okienku MPEG Encoder - Additional Entries for AVS Script. Nalezy przeczytać cały wątek o DVD2DVDR, aby zapoznać się z wątpliwościami na temat programu pomocniczego Bitrate Viewer. I jechać tak jak jest w instrukcji Gelo 5. Jabba UZUEPŁNIENIE : Zapomniałem zupełnie o stronie Master Yody (Robsa), który w przerwach między medytacjami Mocy tworzy nowe instrukcje. Znajdziesz tam także instrukcję do DVD2DVDR : http://www.nrg.to/robs/ Pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez Jabba the Hutt : 03.11.2004 o godz. 13:02 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||
Stały bywalec ;)
![]() |
Jestem cudownie podbudowany Waszą szybką reakcją.
A jednocześnie załamany swoją ignorancją, ale znam siebie, będę męczył, aż wreszcie sie nauczę. Cytat:
CCE v2.67.00.27 RETAIL z "usprawnieniem" firmy PARADOX AviSynth 2.5 - choć nie wiem dlaczego jest potrzebny. Cytat:
Cytat:
![]() Nie wiem również jak wprowadzić do tego posta zrzut ekranu z komunikatem użycia niewłaściwego encodera, więc zamieszczam go w załączniku. Może się uda. Sądzę, że w moich wypowiedziach wyraźnie widać całkowitą ignorancję w temacie, proszę zatem o pobłażliwość. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Cytat:
Kod:
convert litera_dysku: /fs:ntfs Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Bardzo dziękuję za podpowiedzi.
Wczoraj zapuściłem film pod Encoderem 2.50. Po 6 godzinach film gotów. Zastosowałem krótki opis Robsa (thx). Ustawienia te które zaproponował, żadnych własnych eksperymentów. Od momentu "Go" pełna automatyka aż do "Finished". Napisy w filmie białe ![]() Dzięki, dzięki, dzięki. Jakość w pełni zadowalająca. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Opcje związane z dyskusją | |
Tryby wyświetlania | Oceń tę dyskusję |
|
|