![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.06.2002
![]() |
DVD2DVD-R, niejasnosci !!
Witam,jestem zielony w tych sprawach i chcialbym aby ktos wyjasnil mi do czego sluzy i jak nalezy poustawiac zakladke "MPEG Encoder" szczegolnie "Encoder Mode" oraz "Bitrate"
Zapuscilem filmik w tym programie i robi mi sie 15 godzine a jest dopiero 26%, czy to tak dlugo trwa czy moze ja cos poknocilem w ustawieniach a moze moj komp (Celeron 1,7, 128Mb ram) jest za wolny. Pomocy. Dzieki. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
KONKWISTADOR
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
ustawienia encodera CCE zależą od specyfiki filmu - jego długości, bitrate, sposobu wyświetlania klatek (przeplot albo progresywny). te dane możesz podejrzeć programem Bitrate Viewer. DVD2DVDR sam ci wybiera wynikowe bitrate i nie trzeba go zmieniać - chyba, że film jest długi to warto obniżyć je trochę (5-10%). co do sposobu kodowania polecam VBR 3-pass, image quality max. 20, anti-noise filter off. i wyłącz funcję "upper field first" bo powoduje to sporo problemów przy odtwarzaniu filmów na stacjonarnych odtwarzaczach. w plikach tekstowych dołączonych do programu masz różne zalecane ustawienia.
do do czasu kodowania to jest on u Ciebie strasznie długiii - sprzęt masz trochę słaby (mało Ramu) ale nie powinno to trwać aż tak długo. pomoc do programu znajdziesz tu: www.vcdhelp.com i www.doom9.net - szukaj tematów na forum. pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|