Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 25.10.2003, 20:41   #1
lukiluki
Bywalec
 
Data rejestracji: 12.05.2003
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 36
lukiluki w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question DVDLab

Czy ktoś z szanownych specjalistów DVD ma jakieś doświadczenia z DVD Lab. Szukam kogoś kto mógłby udzielić kilku wskazówek. Nie bardzo rozumiem o co tam chodzi a mam wrażenie że to chyba program do przygotowania DVD Video + Menu itp.
Koledzy czekam na pomoc.

Pozdrowienia
Łukasz
lukiluki jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 30.12.2003, 20:05   #2
noszek
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 13.04.2003
Posty: 3
noszek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Oczywiscie, ze wlasnie do tego ten program sluzy.

Jest bardzo fajny, o bardzo duzych mozliwosciach.

Jesli nie byles jeszcze na stronie MediaChance to wejdz i poczytaj tutoriale ( angielski ).

Na pytania, ktore latwo odpowiedziec przez forum, zadawaj smialo, postaram sei odpowiedziec
noszek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.12.2003, 21:35   #3
1stwasp
Redakcja
 
Avatar użytkownika 1stwasp
 
Data rejestracji: 27.12.2003
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 719
1stwasp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Potwierdzam opinię, że w miarę łatwy w obsłudze - przy jakiś zaawansowanych historiach trochę upierdliwy ale ogólnie da się nim przygotować ładne menu. Nie obsługuje DTS, akceptuję pliki VOB - niekonieczny jest demultiplexing na elementarne łańcuchy. Do domowych zastosowań - bomba...
1stwasp jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.12.2003, 21:41   #4
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
bardzo dobry i dosyć prosty w obsłudze soft - i obsługuje DTS
ma praktyczny interfejs, sporo ciekawych funcji, robi fajne menu, jest szybki i niezawodny...
minusy - brak obsługi napisów i kiepski podgląd tworzonego DVD.

a o jakie wskazówki ci chodzi ?
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.

Ostatnio zmieniany przez CobraVerde : 30.12.2003 o godz. 21:44
CobraVerde jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.12.2003, 22:57   #5
1stwasp
Redakcja
 
Avatar użytkownika 1stwasp
 
Data rejestracji: 27.12.2003
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 719
1stwasp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Może nieszczęśliwie się wyraziłem... Faktycznie w opisie programu w wersji 1.3 jest napisane, że obsługuje DTS, ale jak zrobiłem próbny montaż menu + filmu z DTSem to wpisał mi ścieżkę DTS na adres 0x80 i za diabła nie przyszło mu do głowy, że to nie jest dobre miejsce dla DTS...
Jakiś manualnych ustawień nie znalazłem w programie abym mógł sobie sam zadeklarować miejsce audio w VOBie...
Efekt tego był taki, że widziane to było jako DD i niespecjalnie mój stacjonarny odtwarzacz chciał to odtwarzać, rzekłbym - nie było dźwięku...
O tak to miało brzmieć dla ścisłości...
Dzięki CobraVerde za zwrócenie mi uwagi...
1stwasp jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.12.2003, 23:50   #6
pparadox
Bywalec
 
Data rejestracji: 27.10.2003
Posty: 55
pparadox w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
witam!!!

Program banalnie prosty ....wlasnie mam w przygotowani krotki przewodnik (mala instrukcaj )... ale chcialbym wspomiec o jednej rzeczy o ktorej koledzy nie napisali program posiad funkcje plynego przejscia pomiedzy menu jest to funkcja ktorej by dlugo szukac w sofcie do Authoringu DVD...



chcialbym zyczyc wszystkim wszystkiego najlepszego w nowym roku...tanich plyt i bezproblemowego wypalania...
__________________
pozdrawiam
paradox
pparadox jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.01.2004, 13:08   #7
Jedrek
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 12.03.2003
Lokalizacja: podkarpacie (Rzeszów)
Posty: 186
Jedrek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Hmmm,....
Pracowalem dlugo z tym programem, ale sie przesiadlem na inny, z powodu jeszcze jednej jego wady. Zapomnieliscie dodac ze nie obsluguje poki co na razie SUBTITLES (napisow).
__________________
Andrzej vel. Jedrek
Jedrek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.01.2004, 13:21   #8
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Jedrek
Hmmm,....
Pracowalem dlugo z tym programem, ale sie przesiadlem na inny, z powodu jeszcze jednej jego wady. Zapomnieliscie dodac ze nie obsluguje poki co na razie SUBTITLES (napisow).
jesteś pewien, że zapomnieliśmy?
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.01.2004, 13:31   #9
Jedrek
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 12.03.2003
Lokalizacja: podkarpacie (Rzeszów)
Posty: 186
Jedrek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
W tym posci tak :-), w innnym watku jest cos na ten temat napisane..... :-)
__________________
Andrzej vel. Jedrek
Jedrek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.01.2004, 18:39   #10
killer69
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 02.01.2004
Posty: 15
killer69 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
@Jedrek a na jaki program przeszedłeś ?

Właśnie szukam programu w którym mógłbym sobie poskładaćfilmik oraz również napisy...

pozdrawiam.
killer69 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.01.2004, 18:54   #11
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jeśli szukasz czegoś prostego i bez bajerów to spróbuj IFOEdit'a lub ReJig'a (ten pierwszy ma problemy z authoringiem materiału NTSC). Jeśli czegoś bardziej zaawansowanego - DVD Maestro. Najlepszy (ponoć) i najbardziej skomplikowany to Sonic Scenarist. Jest jeszcze parę innych programów w rodzaju Sonic MyDVD, Adobe Encore i pewnie jeszcze parę innych.
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.01.2004, 17:24   #12
syriusz
Bywalec
 
Avatar użytkownika syriusz
 
Data rejestracji: 12.12.2003
Lokalizacja: Grajewo
Posty: 62
syriusz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
DVDmaestro obsługuje subtitles i dts, świetny program tylko tworzenie menu jakies trudne (dla mnie) no i mało możliwości (dotyczących menu)

właśnie mam pytanie przy okazji: W jaki sposób dodać w Maestro muzyke w menu?
syriusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.01.2004, 18:18   #13
namor
Guru
 
Avatar użytkownika namor
 
Data rejestracji: 11.08.2003
Lokalizacja: 74-400
Posty: 1,188
namor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez syriusz
właśnie mam pytanie przy okazji: W jaki sposób dodać w Maestro muzyke w menu?
poprostu przeciągnij ją na menu i będzie
__________________
namor jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.01.2004, 09:48   #14
syriusz
Bywalec
 
Avatar użytkownika syriusz
 
Data rejestracji: 12.12.2003
Lokalizacja: Grajewo
Posty: 62
syriusz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
hm no tak mogłem sie domyślić tylko w jakim musi być formacie? pewnie wav ani mp3 nie moze być wiec mpa, ac3 ?
syriusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.01.2004, 16:10   #15
Fafer
DVD Maniac
 
Data rejestracji: 02.02.2003
Posty: 211
Fafer zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez syriusz
DVDmaestro obsługuje subtitles i dts, świetny program tylko tworzenie menu jakies trudne (dla mnie) no i mało możliwości (dotyczących menu)

właśnie mam pytanie przy okazji: W jaki sposób dodać w Maestro muzyke w menu?
Mało możliwości przy tworzeniu menu? W DVD Maestro można zrobin niemal każde menu jakie jest możliwe w standardzie dvd niestety tylko trzeba sie więcej napracować i użyc innych narzędzi Co do muzuki w menu:
http://www.doom9.org/mpg/images/maes...u-playback.gif
__________________
Fafer
Fafer jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.