Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   DVDReMake - obróbka DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f13/dvdremake-obrobka-dvd-41647/)

Salem 04.11.2004 19:43

Ilość załączników: 2
Robs nie mam już tego filmu, ale wziąłem inny, taki z gazety. Wyciąłem w DVDReMake tylko początkowy warrning. Po sprawdzeniu w PowerDVD materiał zamiast zaczynać się od głównego menu to startuje od razu film. Załączam kopię i orginalny plik IFO.
Zobacz co jest nie tak.

Robs 04.11.2004 00:21

Jesli mozesz zamiesc w załącznikach VIDEO_TS.IFO oryginału i kopii.

Salem 25.10.2004 15:30

Cytat:

Napisany przez Robs
Wczytaj video_ts.ifo do IfoEdit

VIDEO_TS.IFO / VMGM_MAT / First Play PGC / PGC Command Table / Pre-commands
i sprawdź czy masz tam komende:
1.Pre Command (JumpSS VTSM) Jump to TitleSet(vts): 1, Title(ttn): 1, root-menu

Po pierwsze dzięki za zainteresowanie.
Wczytałem VIDEO_TS.IFO tak jak zasugerowałeś i sprawdziłem czy znajduje sią ta komenda. Prawde powiedziawszy jest to mój pierwszy kontakt z IfoEdit i jest to dla mnie jak narazie mały galimatias, ale myślę, że dobrze sprawdziłem. Nie ma takiej komendy, dla upwenienia sprawdziłem czy w orginale ( po wczytaniu VIDEO.TS.IFO do IfoEdit ) znajduje się taka lub podobna komenda i rzeczywiście jest, może nie dokładnie taka jaką ty podałeś, ale jest :
1.Pre Command ( JumpSS VMGM) Jump to VMG PGC:3
Podobnej komendy brak jest w kopii, ale myślę, że jakoś poradzisz jak taką komendę napisać. Dla lepszego opisu problemu może powiem, że na początku w orginale włączaja się reklama, a później warrning i właśnie tego się pozbyłem w DVDreMake-u, min usunałem też jakiś dodatek "dokumentary". Podam może jeszcze tytuł - "The Day After Tomorrow" - może to coś pomoże.

Robs 24.10.2004 21:32

Wczytaj video_ts.ifo do IfoEdit

VIDEO_TS.IFO / VMGM_MAT / First Play PGC / PGC Command Table / Pre-commands
i sprawdź czy masz tam komende:
1.Pre Command (JumpSS VTSM) Jump to TitleSet(vts): 1, Title(ttn): 1, root-menu

Salem 24.10.2004 19:26

DVDReMake - obróbka DVD

Witam
Ostatnio zajmuję sie robieniem kopii zapasowych swoich filmów DVD. Początkowo z orginału usuwałem tylko niepotrzbne napisy i dzięk, potem uruchamiałem Instant Copy i miałem gotową płytkę, ale z czasem zaczęły mi przeszkadzać reklamy, worrningi i niektóre dodatki. Postanowiłem poszperać trochę i znaleźć jakiś program do usuwania niepotrzebnych śmieci z orginału. Znalazłem DVDReMake, z opisu jaki znalazłem na tej stronie wynika, że to bardzo dobry program do takich operacji. Po wgraniu materiału zabrałem się do cięcia. Usunąłem min. początkowe reklamy, warrningi, zbędne napisy, zbedne przyciski w menu itp. Następnie "Export DVD". Cała operacja przebiegła pomyślnie i wydawało mi się, że wszystko powinno grać. Niestety kiedy uruchamiam materiał w PowerDVD okazuje się, że od razu startuje film zamiast menu i tak się zastanawiam gdzie tkwi błąd. Początkowo sądziłem, że może wyciąłem całe menu i dlatego od razu startuje film, ale po sprawdzeniu vob-ów okazuje się, że menu jest, tylko nie stratuje. Przypuszczam, że problem tkwi w pliku ifo., że trzeba go w jakiś sposób zmodyfikować, ale nie jestem pewien, dlatego zwaróciłem się z tym na to forum. Przeglądnąłem kilka wątków na tym formu, ale nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. Jeden kolega (MaTyS_72) napisałał, że sobie poradził z podobnym problemem, ale niestety nie napisał jak.

Jeżeli macie jakieś sugestie to proszę i czekam.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:34.