![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.12.2006
![]() |
dvdrip, co z tym zrobić?
Witam,
mam problem, Kupiłam niedawno odtwarzacz LG LH-T250 SC i nie czyta mi filmów w formacie dvdrip.avi. Wszystkie divixy czyta oprócz tych. W sklepie wykręcili sie sianem i powiedzieli że mam sobie przekonwertować ten film na divixa tylko nie wiem jak i czym to zrobić. Sciągnęłam co prawda Win Avi Converter i przerobiłam go na mpg, film idzie ale nie ma w ogóle głosu. Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Darkly dreaming...
Data rejestracji: 10.08.2004
![]() |
Dvdrip to sposób otrzymania filmu, nie format jego zapisu.
Ściągnij program GSpot, zobacz jakim kodekiem film jest zakodowany. Wg danych technicznych odtwarzacz powinien czytać filmy zakodowane w DivX 3, 4, 5 oraz XviD (najczęściej używa się tego ostatniego). Sprawdź i daj znać ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
nie wiem czy o to chodzi ale xvid 1.1 beta 2
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
a mo***380;e te xvid s***261; z qpel czy te***380; z gmc ....a tw***243;j odtwarzacz tego nie trawi, hee?
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
tego Ci nie powiem, bo moja wiedza na ten temat jest zerowa
mam jeszcze inny film zakodowany XviD 1.1 Final i też nie czyta moj brat ma najprostszą Mante i jemu czyta te filmy, więc nie wiem gdzie tu jest problem. A może trzeba go dać do serwisu żeby wgrali aktualne kodeki? Reetou: Nie piszemy posta pod postem. Jeśli chcesz coś dodać do wcześniejszej wypowiedzi, to w ciągu 2 godzin możesz skorzystać z przycisku Edytuj. BTW Witamy na forum ![]() Ostatnio zmieniany przez Reetou : 05.12.2006 o godz. 22:30 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.12.2006
![]() |
Jeżeli się nie myle to możliwe, że twój odtwarzacz DVD może nie posiada funkcji odtwarzania plików avi
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
kodeków się nie wgrywa..., od tego odpowiedzialny jest sprzętowy dekoder (chip).
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Nie mam nagrywarki dvd ale ju***380; dzia***322;a, nagra***322;am to po prostu Nero jako vcd. Troche d***322;ugo to trwa***322;o ale efekt jest. Dzi***281;kuj***281; wszystkim, pozdrawiam
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|