![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.02.2004
![]() |
Jaki kupić napęd DVD
Witam wszystkich. Zamierzam kupić napęd DVD, zastanawiam się nad Sony DDU 1612, Panasonic 8588 lub Toshiba 1712. Może ktoś posiada te napędy i potrafi udzielić informacji jak sprawdzają się w praktyce i który z nich lepiej wybrać.
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 10.01.2004
![]() |
Ja polecam Toshiba 1712, mam taką i jest znakomita.
Zalety cichutka praca, b.dobre zgrywanie ścieżek audio i jeszcze się nie zdarzyło żeby nie przeczytała jakiegoś dysku tłoczonego DVD-Rom. Zresztą większość recenzentów rekomenduje ten napęd. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 03.12.2002
![]() |
Witam!
Jak gdzieś masz szansę jeszcze dostać Toshibę 1712 to bierz od razu. Jeszcze lepsza była poprzedniczka - 1612. W obydwu tych modelach możesz łatwo przeprowadzić zmianę firmware na taki, by napęd czytał płytki z wszystkich regionów. Obecna Toshiba SDM-1802 po upgradzie BIOS-u też nie sprawuje się najgorzej. Sony DDU-1612 też nie jest najgorszym wyborem, jednak wolałbym Toshibę 1712. Jeżeli zależy Ci na niezawodnym rippowaniu z wszelkiego rodzaju płyt, a zwłaszcza z DVD-R/+R (również gorszych producentów) to szczególnie polecam napęd Pioneer DVD-120 (wersja z tacką). W życiu nie spotkałem lepiej zgrywającego napędu do wszelkiego rodzaju nośników. Pozdro!
|
|
|
#4 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Sony DDU-1612 lepiej wypadł w testach od Toshiby 1712, lecz nie posiada obsługi Key2Audio - nie wiem czy jest to często stosowane zabezpieczenie i warto na nie zwracać uwagę przy wyborze DVD ? |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
![]() |
Ktoś wie jak w praktyce zachowuje się DVD Panasonic SR 8588 ?
|
|
|
|
![]() |
|
|