![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
#16 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mam wszystkie zassane rpmy i qpa
nie dziala mi shrink, ldvd - moze nie wiem jak odpalic ![]() moze ktos mi podac skroty do uruchomienia ![]() bo wpisuje ldvd i pisze ze nie ma takiej komendy
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
.................
Data rejestracji: 15.10.2004
![]() |
Cytat:
moze spruboj podac pelna sciezke do programu , typu np.: user# /sciezka/ldvd
|
|
|
|
#18 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
chyba sobie wezme kompa to roboty i zassam z neta to czego brakuje - moze sie uda
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.04.2005
![]() |
Cytat:
Jesli RAM jest wiecej to linux zadowoli sie mniejsza iloscia swap i nie trzeba wtedy mnozyc przez 2 ale to zalezy od zastosowan. Ja mam 1 GB RAM i 50 MB swap to nie jest osobna partycja tylko niewielki pliczek, tak tez mozna zrobic, ktory lezy sobie na dysku i robi za swap. Wypalam plytki, ogladam DVD, gram w wymagajace zasobow gierki, kompiluje i ten malutki swap w zupelnosci wystarcza. Ile w danym momencie jest zajetego swap mozna sprawdzic wydajac polecenie free, u mnie w tej chwili (nagrywam wlasnie DVD-RW i pisze na forum) zajete jest 500 KB: bash# free ............Total, Used, Free Swap: 49992, 500, 49492 Nie jestem specem od Linuxa, radze wiec podchodzic ostroznie do tego co napisalem
Ostatnio zmieniany przez elec : 30.04.2005 o godz. 18:27 |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Forumator
Data rejestracji: 24.01.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja tez ze swapem nie mam problemow. Mam 512 MB ramu i tylez samo na swapie i rekord w zapelnianiu swapa to przeszlo 100 MB, ale sie wtedy nameczylem, he,he,he.
Jednak moje pytanie brzmialo ile dvdshrink potrzebuje miejsca na dysku !!!Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.04.2005
![]() |
Cytat:
1MB a na dvdshrink + Wine potrzeba pewnie z 20MB. |
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Forumator
Cytat:
Pisalem to juz kilka postow wczesniej. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 14.07.2004
![]() |
do zrzucenia filmu z płytki DVD5 na DVD5 (np w celu wyrzucenia reklam) potrzeba około 4.4GB+4.4GB+5MB+4.4GB czyli około 13GB wolnego miejsca.
do zrzucenia filmu z płytki DVD9 na DVD5 potrzeba około 7.0GB+4.4GB+5MB+4.4GB czyli około 16GB wolnego miejsca. w celu zaoszczędzenia miejsca wydaj komende dvdshrink -h wyświetlą się wszystkie opcje skryptu. znajdź tą odpowiedzialną za kasowanie niepotrzebnych już plików podczas konwersji (nie pamiętem parametru, wszystko wyświetli sie w helpie) i uruchom skrypt z tym parametrem. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Forumator
dzieki tegom chcial.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#25 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
juto biore sobie kompa do roboty i pytanko:
jak skonfigurowac urpmi aby zassalo mi potrzebne pakiety do ldvd i xdvdshrinka ![]() dziekuje bardzo |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Forumator
Cytat:
i dalej wg instrukcji. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
jestem lama
![]() wybieram serwery pozniej wpisuje "ldvd" wyskakuje mi lista z poleceniami, wklejam do konsoli, zasysa sie dziesiatki MB i ... nic sie nie dzieje ![]() w katalogu /var/urpmi mam sporo plikow i co dalej ?? dzieki |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 22.11.2003
![]() |
A juz miałem instalować Linucha
. Poczekam jak się akcja rozwinie .Pytanie z innej beczki. Jaki jest soft pod linuxa do kodowania a avi do mpeg2 ? MANIEK
|
|
|
#29 | |
|
Forumator
Cytat:
http://www.linuxsoft.cz/pl/sw_list.php?id_kategory=49 http://www.dracono.webpark.pl/table-pl.html Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
i stalo sie najgorsze
![]() po zaktualizowaniu plikow xdvdshrink i idvd zaczelo sciagac najnowszego perla i cos poszl nmie tak bo sie instalacja wywalila. Myslalem poczatkowo ze da sie to postawic na nogi lecz wylecial harddrake, wszystkie konfiguratory okienkowe, grafika, muzylka. Nawet urpmi nie dawalo znakow zycia ![]() jedyne co mi pozostalo to kasacja wszystkiego i postawienie mandrake na nogi i stwierdzam ze szybciej chodzi (poprzednio mialem 256 ramu teraz mam 512) i na razie jest OK. P.S. ldvd nie wstaje, xdvdshrink tesh, ale od czego mamy wingroze ![]() jak bede mial neta w domu to powalcze i zrobie update sysa bo do zassania mialem okolo 1GB poprawek |
|
|
|
![]() |
|
|