![]() |
Cytat:
|
DVDLab: każdy film w oddzielnym VTS + VMG jako menu startowe.
Po włączeniu pokazuje się kreator projektu i masz do wyboru: - Normal (VTS menu + Movie) - Advanced (VMG menu, VTS menu + Movie) [wybierasz to] - Simple (Movie only) - Open Project TMPGEnc DVD Author: każdy film na oddzielnej ścieżce. Łatwizna, robię tak odkąd kupiłem nagrywarkę na jesieni 2004. Jedyny problem to oba filmy muszą być w tym samym systemie, czyli albo oba PAL albo oba NTSC - nie da rady nagrać na jednej płytce filmu PAL i NTSC. |
Stracisz jednak dużo na jakości. Najprościej Shrinkiem poprze ReAuthoring
|
Przecież były podpowiedzi, dvd2one, dvdshrink .....
|
Mam na myśli dwa różne filmy, których łączna wielkość nie przekracza objętości jednej płytki DVD.I jeśli bym to wrzucił wszystko jak leci na dvd no to wyjdzie kupa ponieważ zostanie nagrany tylko jeden film bo oba posiadają te same nazwy i jeden nadpisze drugi. Jak tego uniknąć i w dodatku by to działało na stacjonarnym DVD.Duże :piwo: za rozwiązanie tego problemu
|
Bez menu- Shrink. Odtwarzacz widzi ile nagrasz jako kolejne ścieżki
|
chyba każdy program do authoringu DVD pozwala nagrać więcej niż jeden film - do tego najlepiej zrobić proste menu, żeby mieć możliwości wyboru na starcie. w prosty sposób można to zrobić w DVDLab... poza tym DVD2One pozwala w prosty sposób połączyć dwa filmy DVD na jednym krążku.
|
Dwa filmy na 1 DVD
Nigdzie (albo słabo szukałem ) nie znalazłem jak zrobić tak aby dwa filmy DVD zgrać na 1 dvd. Problem nie w wielkości ale jak to zrobić aby odtwarzacz stacjonarny to widział. Wdzięczny będę za wskazówki :)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:49. |