![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.12.2005
![]() |
Dziwny problem z DVDFabDecrypter + CloneDVD2
Witam
Pisałem o tym rano, ale była przerwa i chyba posta szlag trafił... pisze więc jeszcze raz..... Zacznę od początku. Od kiedy odkryłem program CloneDVD2 byłem wniebowziety, wreszcie mogłem przerabiać film DVD-9 w taki sposób jaki chciałem, czyli mene + film a reszta wycieta... Kiedyś do zrzucania na HD płyty DVD-9 uzywałem DVDDecryptera, ale z zawieszeniem wypuszczania na rynek nowych wersji przeżuciłem sie na DVDFabDecryptera, w sumie dla mnie nie było różnicy, zrzucałem DVDFabDecrypterem a potem materiał z HD przerabiałem CloneDVD2 i wszystko było OK. Kłopoty zaczeły się z pojawieniem "czerwonych" płyt (Sony) co jakis czas trzeba było ściągać nowa wersje DVDFabDecryptera, ale nie było to wielkim problem.... Dopiero jakiś miesiąc temu zaczełem mieć problemy, zaczeło się jak zwykle czyli nowa pozyja płyta DVD-9 "sony" i DVDFabDecrypter jej nie rusza, wtedy szybko myk do sieci gdzie znalazłem wersje z serii 3. Płytę zrzuciłem bez problemu lecz po uruchomieniu CloneDVD2 filmu nie dało się przerobić, tak koło 10% wyskakiwał błąd ("nieznany błąd"). Film jednak dało się skonwertować DVDShrinkiem wiec dałem sobie spokój i wróciłem do wesji DVDFabDecryptera 2. Jakiś czas nie miałem problemu i nie wracałem do wersji 3. Wczoraj jednak wieczoerem stara wersja na wet nie ruszyła płyty z filmem Kod Da Vinci, chcąc nie chcąc ściagnołem nwe wersje programów DVDFabDecrypter 3.0.2.18 i DVDFabPlatinum mniej więcej ten sam numer ściągnołem też nowego CloneDVD 2.9.0.1. Płytę bez problemu zrzuciłem na HD DVDfabDecrypterem i znów miałem ten sam problem czyli po uruchomieniu CloneDVD2materiał doszedł do 33% i wyskoczył nieznzny błąd (informowało mnie że może materiał być uszkodzony, dokładnie nie pamietam jaki jest komunikat). dziwna rzecz stała się gdy cały materiał skasowałem i nastepnie wrzuciłem go jeszcze raz DVDFabDecrypterem na HD wtedy CloneDVD2 doszedł do 39% i znów był ten sam błąd, ponownie zrobilem to co wczesniej i Clone znów sie zacioł w innym miejscu.... Nie wiem co o tym mysleć ponieważ przy jednokrotnym zrzuceniu zawsze zatrzymywał się w tym samym miejscu, dopiero po ponownym zrzuceniu zawsze błąd jest w innym miejscu ![]() ![]() ![]() Nastepna dziwna rzecza jest to że przy uruchamianiu DVDFabDecryptera wyskakuje mi komunikat mniej więcej taki: Program wykrył AnyDVD i żeby mógł działać poprawnie (DVDFabDecrypter) musi być wyłaczony AnyDVD (troche to nie po polsku ale mniej więcej o to chodzi) i tu jest problem ponieważ ja AnyDVD nie mam zainstalaowanego ![]() ![]() nastepna dziwna sprawa jest fakt ze w końcu udało mi sie nagrać Kod za pomoca CloneDVD2 i to w bardzo dziwny sposób, mianowicie DVDFabPlatinum w wersji 3 posiada funkcje podobna do CloneDVD2 czyli wycina dodatkowy materiał, nastawiłem wiec żeby DVDFabPlatinum przerobił mi od razu materiał na samo menue + film, i od razu nagrać to na DVD-5, operacja udała się połowicznie ponieważ materiał został przerobiony i gdy doszło że program powinien zacząć nagrywać najzwyklej w swiecie przestał reagować i musiałem siłą go wyłaczyc (alt + control + delete). Okazalo sie że pliki przerobione zostały mi w pliku temp i te pliki "potraktowałem" CloneDVD2 i ten materiał bez problemu dał sie przerobić, czego juz do końca nie potrafie wytłumaczyć. I z tym wiąże się moje pytanie czy u kogos jeszcze dzieje się to samo ![]() ![]() ![]() Nie wiem czy to jest ważne mam Win XP SP2, 1024 Ram procek Athlon XP 3000, nagrywarki Benq 1640 i Pioneer 111D, nie wiem co jeszcze może być ważne, może że używam Norton Internet Security 2005.... Byłbym wdzieczny za wskazówki. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum