![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.04.2005
![]() |
Dzwięk 5.1
Mam taki problem: potrzebuje bratu nagrac film na dvd koniecznie z dzwiękiem 5.1, ten film jest na razie avi z dzwiekiem stereo, konwertuje go winavi, i teraz(albo przed konwersja - nie wiem jak lepiej
![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
OGame Master
Data rejestracji: 19.04.2003
![]() |
Jak dla mnie ... bezsensu. Sztuczne zwiekszanie rozmiaru dzwieku
![]() Nic tym nie zyskujesz. Ustawiasz 6ch stereo na amplitunerze i masz to samo. A jeszcze lepiej PL/PL2 wtedy bedzie cos a'la dzwiek przestrzenny. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Ja wiem ze to bezsensu, ale brat sie uparl i musi miec "napis" 5.1 na odtwarzaczu, zwarzywszy ze kupil mi nagrywarke tylko po to bym mu nagrywal filmy 5.1 musze cos z tym zrobic PLEASE HELP !!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Kibic żużla :)
Data rejestracji: 07.12.2004
![]() |
W jednym z numerów KŚ Ekspert (grudzień 2004) jest poradnik odnośnie tego (sam robiłem kilka filmów tym sposobem, nie powiem że jakośc była jakaś rewelacyjna no ale w Twojej sytuacji...)
Najpierw demuxujesz dźwiek z pliku wideo (przy pomocy Virtual Dub Mod), potem dźwięk wav wrzucasz do programiku AC3 Machine (jest on w pakiecie BeSweet). W programie tym Twoje ingerencja sporowadza się tylko do podania lokalizacji pliku źródłowego i wynikowego oraz naciśnięcie "Give me AC3". Otrzymujesz już potem gotowey plik .ac3, który możesz poddać authoringowi i połączyć z mpeg, tworząc w ten sposób DVD. Jak mówie, jakośc otrzymanego dźwieku nie będzie taka jak standardowe ac3, bo nie jest to jakiejś wysokiej klasy enkoder wav - ac3, ale czasem się przydaje. Ostatnio zmieniany przez sc0rpi0 : 09.04.2005 o godz. 16:44 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.04.2005
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
OGame Master
Data rejestracji: 19.04.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Redakcja
Data rejestracji: 27.12.2003
![]() |
Cytat:
Rozumiem, że żartowałeś a nie robiłeś złośliwej uwagi koledze... Pozdrawiam!
Always Quality over Speed - both in a real life and in DVD backup! Polecam: Kopia Samego Filmu - Jakość ponad wszystko! Z DV do DVD Pierwsze kroki w Adobe Premiere Pro - część 1, część 2 Sonic Scenarist - podstawy authoringu (+DVD text, +JACKET_P) Konwersja dźwięku 2.0 -> 5.1 surround + kodowanie do DTS/AC3 Jak dodać polskie napisy do filmu DVD: Sonic Scenarist, Free Tools Z DVB na DVD-R |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Kibic żużla :)
Data rejestracji: 07.12.2004
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
W besweet-cie gdy probuje tak zrobic wyskakuje mi jakis plik tekstowy z jakims errorem i nic sie nie da zrobic
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Bywalec
Data rejestracji: 15.09.2004
![]() |
Mógłbyś poszukać na stronie głównej CDRinfo.pl to dowiedziałbyś się jak to zrobić ale skoro nie masz czasu?! to tu masz linka : http://www.cdrinfo.pl/artykuly/20to51/
![]() |
#11 | |
Pentium4ever
Data rejestracji: 06.12.2003
![]() |
Cytat:
zapewne brakuje pliku ac3enc.dll przeczytaj go dokładnie albo jego treść umieść tu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
Giero szukalem - i to nie tylko na stronie glownej - w moim pierwszym poscie pisalem ze wedlug tej metody jest wszystko cool oprucz tego ze plik wyjsciowy ma ok 6Gb!
Mirek-1977 tam pisze ze nie mam "VOBinput.dll" - tyle tylko ze ten plik jest w folderze besweet-a, nawet probowalem go jeszcze raz sciagnoc i tez nic. w razie czego zamieszczam caly pliczek w zaloczniku. Wiem ze pewnie Was juz to nudzi ale prosze poradzcie mi cos ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
...ale to nie jest tematem dyskusji. Jeśli interesuje cię wstawianie napisów to przejrzyj inne tematy tego działu. Zacznij od przypiętych.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Pentium4ever
Data rejestracji: 06.12.2003
![]() |
przed momentem kompresowałem MP3 4 minutowe do AC3 5.1 BeSweetem
i nic nie wyskoczyło, żadne alerty dołączam BeSweeta, którym to robiłem jeśli nie zadziała to nie mam żółto-zielonego pojęcia |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Bywalec
Data rejestracji: 15.09.2004
![]() |
to zwracam szacuneczek ,ale nie wiem dlaczego wychodzi ci taki duży plik.Ja osobiście przerabiałem ostatnio ścieżkę do filmu z stereo do dts(taki sam problem jak z twoim bratem)i wszystko wyszło wporzo!
![]() |
|
|