![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
![]() |
To jak, da się cos z tym zrobić?
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 23.07.2018
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Potrzeba matką wynalazku, to znaczy że w tym przypadku, a przede wszystkim na tym forum raczej ciężko znaleźć zaawansowanego montażystę od wideo, który od razu odpowie na Twoje pytanie (raczej od święta coś dla siebie zrobią to i owo), zatem cierpliwości
![]() ![]() Osobiście uważam, że jest to "jakoś" wykonalne, ale czy będziesz z tego efektu zadowolony... to nie wiem. Po pierwsze trzeba odseparować od wideo ścieżkę audio. Następnie w darmowym programie AUDACITY przygotować przynajmniej 2 wersje, które finalnie złożysz w całość. W pierwszej będziesz musiał odszumić tło i wyciszyć lektora, a w drugiej wyciszyć tło a odszumić lektora. Inaczej mówiąc lektor powinien być odseparowany oddzielnie i balansując głośnością dźwięku tła i lektorem po złożeniu uzyskasz oczekiwany efekt. Ostatecznie pozostanie Ci muksowanie wideo z podkładem i gotowe. Na ile da się to zrobić akceptowalnie to nie wiem, kiedyś coś tam minimalnie podobnego robiłem zgrywając jedno czy drugie wesele z VHS, ale ogólnikowo to nigdy ten efekt nie będzie zadowalający. Może za iksdziesiąt lat zrobi to za nas uczenie maszynowe, ale obecnie to jak kolorowanie czarno-białego obrazu. Ostatnio zmieniany przez KaiQ : 27.02.2022 o godz. 21:38 |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
audio, edycja |
|
|